HÍREK

Ismét elhoztuk Újpestről a három pontot

2021-04-24

Ismét elhoztuk Újpestről a három pontot

Fontos idegenbeli győzelmet arattunk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Újpest FC–MTK Budapest 1-3 (1-1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion

Vezette: Zierkelbach Péter (Csatári, Szalai, Theodoros, Szilasi, Szilágyi)

Gólszerző: Tallo (35., tizenegyesből), illetve Schön (7.), Varga (76., 93.)

Sárga lap: Koutroumpis (43, 86.), Kastrati (52.), Beridze (53.), Onovo (55.), Simon (61.), Szakály (90.) illetve Mijatovic (34.), Varju (46.), Varga (86.)

Piros lap: Koutroumpis (86.)

Újpest FC: Banai – Kastrati, Koutroumpis, Ristevski – Simon (Bacsa, 71.), Onovo, Csongvai (Szakály, 64.), Mitrovic, Antonov (El Ghanassy, 64.) – Tallo, Beridze (Cerqueira, 76.)

Vezetőedző: Michael Oenning

MTK Budapest: Mijatovic – Perkovic (Palincsár, 73.), Ferreira, Nagy – Alho (King, 81.), Varju, Cseke, Herrera – Prosser (Balázs, 89.), Varga, Schön (Vancsa, 81.)

Vezetőedző: Michael Boris

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában az Újpest FC otthonába, a Szusza Ferenc Stadionba látogattunk. Eltiltás miatt nem léphetett pályára Kata Mihály és Srdjan Dimitrov, így ezúttal Varju Benedek a középpályán kapott szerepet.

Remekül kezdtük a találkozót, hiszen már a 7. percben megszereztük a vezetést: Prosser kapta meg a labdát a jobb szélen, majd Schönhöz passzolt, aki 20 méterről gyönyörűen lőtte ki az alsó sarkot. (0-1)

A 20. percben újabb gyors támadást vezettünk, Varga adhatott be jó pozícióból a jobb oldalon, labdája megpattant az egyik újpesti lábon, így picivel Prosser mögé érkezett. A hazaiak először a 32. percben veszélyeztettek, ekkor egy bal oldali szöglet után Ristevski sodorta a kapu mellé a labdát. Egy perccel később Tallo szépen fordult meg a tizenhatos sarkán, ziccerbe hozta magát, de fölé lőtt.

A 34. percben újabb szöglet után büntetőhöz jutott az Újpest: a játékvezető szerint Herrera megtámasztotta Tallót, aki nem tudott fejelni. A labda mögé a sértett állt oda, és magabiztosan lőtt a kapuba. (1-1)

A 41. percben Csongvai távoli lövése a felső kapufát súrolva ment fölé, majd Schön beadásánál Nagy Zsombort sodorták el a tizenhatoson belül. Az eset kísértetiesen hasonlított a hazaiak büntetőjéhez, ám ezúttal Zierkelbach sípja néma maradt, így 1-1 volt az állás a szünetben.

A második játékrészben, az 51. percben rezgett először a háló, de Simon éles szögből csak oldalról találta el. Az 54. percben Beridze rendkívül csúnyán, nyújtott lábbal lépett oda Nagynak, sárga volt érte a jutalma, de talán szigorúbb játékvezető leküldte volna a lila-fehérek támadóját. Az 56. percben Beridze veszélyeztetett, Mijatovic magabiztosan védte a lapos lövést.

A 67. percben a középpályán szereztünk labdát, Varga tört be a tizenhatoson belülre, lapos lövésére leért Banai. Két perccel később Schön lépett meg a bal szélen, Varjunak készített le, aki a kapuval szemben állt, Banai óriási bravúrral hárította lövését. Egy perccel ezt követően Prosser jobb oldali beadását Nagy fejelte el, a játékszer centikkel ment a kapu mellé.

A 76. percben újra megszereztük a vezetést: szép összjáték után Varga lépett ki, ziccerben pedig nem hibázott, higgadtan lőtt a hosszúba. (1-2)

A 80. percben Palincsár hozta át a labdát a középpályán, lövésre vállalkozott, Banai szögletre tolta a labdát. Ezután Schön helyett a 16 éves Vancsa léphetett pályára, aki először játszhatott NB I-es találkozón. A hajrára tíz emberre fogyatkozott az Újpest, Koutroumpist küldte le a játékvezető.

A 88. percben Herrera tisztázott Tallo beadásánál, majd Tallo fejese ment el a kapunk fölött. A hosszabbításban végleg eldöntöttük a meccset: Palincsár volt erőszakos a középpályán, Vargához készített, aki a rövid sarokba lőtt. (1-3)

Az utolsó percekben még Mijatovic fogta El Ghanassy távoli lövését, újabb gól már nem született, így megérdemelt győzelmet arattunk az Újpest ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman