HÍREK

III. ker. TVE – MTK Budapest II. 1-2 (1-1) (GALÉRIA)

2016-02-21

III. ker. TVE – MTK Budapest II. 1-2 (1-1) (GALÉRIA)

Bravúrgyőzelem, tíz emberrel.

III. kerületi TVE – MTK Budapest II. 1-2 (1-1)
NB III., Nyugati csoport, 19. forduló

III. kerületi TVE Sporttelep, Hévízi út, műfüves pálya

Vezette: Böcskei Balázs, asszisztensek: Németh Imre és Horváth Zoltán.

Gólszerző: Kenesei (9. perc, 11-esből) ill. Szatmári (34. perc), Vogyicska (85. perc).

III. kerületi TVE: Szatmári – Móczó, Kis, Filó, Juhász – Illés, Domokos – Sipőcz, Nyilas, Szűcs – Kenesei. Kispad: Bostyán – Marcsek, Kocsis, Szilágyi, Gálfi, Kaszai, Bartha. Vezetőedző: Bűcs Zsolt.

Csere: Illés helyett Gálfi (46. perc), Szűcs helyett Szilágyi (51. perc), Sipőcz helyett Bartha (76. perc).

Sárga lap: Domokos (59. perc), Juhász (79. perc).

MTK Budapest II.: Fadgyas – Sági, Talabér, Katona, Széles – Pintér, Hajdú – Takács, Vogyicska, Szatmári – Hujber. Kispad: Demjén – Nagy M., Szalai, Tóth M., Schrammel, Bayer, Kovács. Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Szatmári helyett Schrammel (83. perc), Takács helyett Bayer (87. perc), Hujber helyett Tóth M. (91. perc).

Sárga lap: Hujber (16. perc), Pintér (26. perc), Talabér (78. perc). Kiállítva: Széles (7. perc).

Az elmúlt hétvégén – az első tavaszi fordulóban – mindkét együttes döntetlenre végzett, aktuális ellenfelével szemben. A kerületiek Csepelen játszottak gól nélküli mérkőzést, míg a mieink, az Ikarus pályán, az Érd elleni 2-2-vel indították a tavasz idényt. A két csapatot mindössze két pont választotta el a találkozó előtt egymástól, a III. kerületi TVE a tizenkettedik helyen állt, huszonhárom megszerzett pontjával, az MTK Budapest II. pedig, egy helyezéssel lejjebb, és két ponttal kevesebbel követte őket. Így, különös téttel bírt a mérkőzés. Vendéggyőzelem esetén, a két gárda helyet cserél a tabellán, de törlesztenivalója is volt fiainknak, hiszen az őszi összecsapáson, kétgólos vezetésünkről, emberhátrányból egyenlített a kerület.

Nem indult jól a találkozó számunkra. A 7. percben Széles – véleményes helyzetben – buktatta ellenfelét, a tizenhatoson belül. Játékosunkat, nagy meglepetésre, azonnal kiállította a játékvezető, és 11-eset adott ellenfelünknek.

8. perc: A büntetőpontra letett labda mögé Kenesei állt oda, és a jobbra mozduló Fadgyas mellett, a kapunk bal alsó sarkába gurított (1-0).

Átszervezte csapatát Pölöskei Gábor. Hajdú húzódott ki a bal védő posztra, Vogyicska pedig visszalépett Pintér mellé.

A játékrész második felére felélénkült csapatunk, ami – igaz kissé váratlanul – de gólt eredményezett.

34. perc: Szatmári, a jobb oldalról, kapu elé belőtt labdájára senki nem érkezett, mindenki csak nézte, ahogyan a játékszer a jobb oldali kapufáról, a hazaiak hálójába pattan (1-1).

Döntetlen állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Óriási Vogyicska helyzettel indult a második játékrész. Játékosunk kilépett a védők közül, de labdáját, a már eldőlt Szatmári, bravúrral hárította. Ezután ellenfelünk következett, keresztbelőtt labdájuk centiméterekkel kerülte el kapunkat. Jól játszottunk, egyáltalán nem érződött, hogy emberhátrányban futballoznánk, sőt… Minden játékosunk jelentősen feljavult, és több szép akciót vezettünk a találkozónak ebben a szakaszában. Két szélsőnk folyamatosan oldalt váltott, Takács és Szatmári hol a jobb, hol pedig a bal oldalon tűntek fel, zavart okozva a kerületiek védekezésében. Lehetőségek itt is, ott is adódtak, de végül nekünk sikerült.

85. perc: Schrammel hozta fel a labdát a jobb oldalon, középre passzolt, a védők hibáztak, a játékszer Vogyicska elé került, aki 15 méterről, magabiztosan a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-2).

A történet végéhez még tartozik egy Fadgyas bravúr, ami nagyon kellett ahhoz, hogy csapatunk megőrizze az egygólos vezetést.

A mérkőzés összképe alapján, az MTK Budapest, még tíz emberrel játszva is, megérdemelten hozta el a három bajnoki pontot a III. kerületiek otthonából.

A mérkőzés végén, Pölöskei Gábor értékelte a látottakat: – A kiállításnál az jutott eszembe, hogy az őszi fordulóban, hasonló helyzet adódott. Két góllal vezettünk, tőlük állítottak ki, és egyenlítettek. Miért ne történhetne ez meg velünk is? Jól futballoztunk, tíz emberrel is irányítottuk a játékot. Több helyzetünk is volt, nagyot küzdöttek, óriásit hajtottak a srácok, és megérdemelten nyertünk. Az, hogy tíz emberrel fordítottunk, plusz motivációt adhat a következő fordulókra. Ezzel a három ponttal megelőztük a III. kerületet, reménykedjünk benne, hogy elindulunk felfelé. Tavaly az első két fordulóban egy pontot szereztünk, most négyet, ez mindenképpen előrelépés – zárta gondolatait vezetőedzőnk.

Csapatunk, a következő, huszadik fordulóban, jövő hét vasárnap 14 órakor, at Ikarus Sporttelepen, a Sárvár FC gárdáját fogadja.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman