HÍREK

Ifi BL: Kétgólos előnyt szereztünk a hazai visszavágóra!

2022-10-26

Ifi BL: Kétgólos előnyt szereztünk a hazai visszavágóra!

Együttesünk Barkóczi és Molnár Ádin góljaival nyert Izraelben és nagy lépést tett a tavaszi kupaszereplés kiharcolása felé!

Az UEFA Ifjúsági Liga második fordulójában az izraeli FC Ashdodot kapta ellenfélül az MTK Budapest. Az odavágó október 26-án magyar idő szerint 16 órakor kezdődött idegenben.

Együttesünk trénere, Balogh Béla a Csenterics - Varga D., Vidnyánszky, Matviiv, Merényi - Szőke, Lépő - Molnár Á., Horváth A., Kovács Mátyás - Barkóczi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

Rendkívül kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés. Az első kaput eltaláló lövésre a 17. percben került sor, amikor Abergel váratlanul befelé húzott balról és jobbal csavart, Csenterics azonban kiütötte. A 31. percben Kovács Mátyás kapott jó labdát a bal oldalon, majd ballal középre játszott az érkező Barkóczi elé. Támadónk egy fél ütemmel később lőtt, mint lehetett volna és ziccerben beleléptek a kísérletébe. Egy perccel később egy kifejelt labdánál Getahun Horváth zavarásában hatalmas luftot rúgott, de véletlenül nála maradt a játékszer, másodjára, 23 méterről pedig ballal rávágta, Csenterics ezt is védte.

A 35. minutumban Muche adott be egy kis szöglet után. Yusupov az alapvonalról visszafejelte középre, ahol Abergel helyzetben jócskán fölé fejelt. A félidő utolsó 5 percéhez érve Merényi játszotta pontosan balra Kovács Mátyáshoz, aki a jobbhátvédnek adott egy kötényt, majd 17 méterről váratlanul a rövidet vette célba, de Arikha kapus figyelt és kitolta. Az első játékrész legnagyobb helyzetére a lefújás előtt nem sokkal került sor, amikor Orjiakor vágta előre Getahunnak, aki legyűrte Merényit, majd 8 méterről, ziccerben, ballal eltörte a labdát és az oldalhálóba bombázott.

Szünet után Abergel verte át a tizenhatos előterében Molnár Ádint egy visszahúzós csellel, de csavarását Csenterics fogta. Az 59. percben viszont megszereztük a vezetést.

Matviiv tört előre egy megszerzett labdával, majd kiugratta volna Kovács Mátyást. A jobbhátvéd, Belifante olvasta a passzt, de rosszul kezelte le, a játékszer pedig Barkóczi elé pattant, aki átvette, majd 16 méterről, kissé balról, jobbal óriási gólt ragasztott a léc alá (0-1).

A gól után kissé felpörgött az Ashdod. A 69. minutumban Getahun tört befelé jobbról a tizenhatos előtere irányába, majd 26-ról élesen, laposan lőtt, Csenterics kitolta. A szöglet után kifejelt labda ide-oda pattogott, végül Sasson lőtte rá 17 méterről, fordulásból, ballal, de elkerülte az oldalsó kapufát. A 73. percben Abergel szögletét nem tudta elütni Csenterics, a befutó Swisa viszont kissé szorongatott helyzetből óriási mellét rúgott. Három perccel később Muche ugratta ki Getahunt a jobb szélen remekül, Yusupov pedig nagy lépéselőnyben érkezett középen védőink előtt. A támadó középre passzolt, de pontatlanul, Csenterics felszedte az érkező izraeli elől. A következő akcióból Barkóczi bolondított meg három védőt és betört a tizenhatosra, de 14 méterről, ballal mellélőtt.

A 80. percben pedig a fellazult hazai védelem mögött Horváth Artúr ugratta ki Molnár Ádint, aki szépen elhúzta a kilépő kapus mellett és éles szögből, ballal az üres kapuba passzolt (0-2).

A 87. percben aztán Csentericsnek kellett még egy nagyot védenie, amikor egy jobb oldali beadást Getahun vágott rá kapásból, 8 méterről, de kapusunk remekül állta a sarat és kiütötte a kísérletet. A 93. percben még egy remekül középre csavart szabadrúgás okozott veszélyt, melybe középen Moses még bele is ért, de végül elpattogott kapufánk előtt a játékszer.

A 2-0-s sikerrel együttesünk óriási lépést tett a tavaszi kupaszereplés kiharcolása felé! Visszavágó november 2-án, hazai pályán.

 

UEFA Ifjúsági Liga, 2. forduló, odavágó
Ashdod, Izrael

FC Ashdod U19 - MTK Budapest U19 0-2 (0-0)

Gólszerzők: Barkóczi (59.), Molnár Á. (80.)

FC Ashdod U19: Arikha - Belifante, Yesilimak, Sasson, Orjiakor, Suissa - Edri (Swisa, 67.), Muche (Ifrah, 87.), Abergel - Getahun, Yusupov (Perez, 78.)

MTK Budapest U19: Csenterics - Varga D., Vidnyánszky, Matviiv, Merényi - Szőke, Lépő - Molnár Á., Horváth A. (Hegedűs, 83.), Kovács Mátyás - Barkóczi (Vasvári, 83.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-03 14:00 Szekszárdi Városi Stadion

SZEKSZÁRDI UFC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman