HÍREK

Idegenbeli vereség

2021-04-18

Idegenbeli vereség

Nem szereztünk pontot a 29. fordulóban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 3-0 (2-0)

Felcsút, Pancho Aréna

Vezette: Káprály Mihály (Márkus, Kóbor, Garai, Takács, Karakó)

Gólszerző: Kiss (9.), Plsek (36., tizenegyesből, 69.)

Sárga lap: Szolnoki (14.), Baluta (39.), illetve Perkovic (53.), Pintér (74.)

Puskás Akadémia FC: Tóth – Szolnoki (Komáromi, 86.), Spandler, Nunes, Deutsch – Baluta (Géresi, 72.), van Nieff, Urblik (Corbu, 62.), Plsek, Kiss – Slagveer (Meissner, 86.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

MTK Budapest: Mijatovic – King (Antonijevic, 46.), Perkovic, Ferreira, Balázs ­– Cseke (Dimitrov, 46.), Pintér (Varju, 77.), Kata (Kanta, 63.) – Varga (Miovski, 46.), Prosser, Schön

Vezetőedző: Michael Boris

A bajnokság 29. fordulójában rendkívül nehéz meccs várt ránk, hiszen a jó formában lévő, második helyen álló Puskás Akadémia otthonába látogattunk. Remek iramban kezdődött a találkozó, melynek az első helyzetét mi alakítottuk ki: Schön beadására Kata érkezett, ígéretes lövése a védőkről ment szögletre. Ezután Schönt akasztották a tizenhatos előtt, Varga szabadrúgása azonban elakadt a sorfalban.

A 9. percben megszerezte a vezetést a Puskás: Deutsch adott be bal szélről, Kiss fejese megpattant Perkovicon és a kapunkban kötött ki. (1-0)

A bekapott gól után többet volt nálunk a labda, inkább a hazai csapat térfelén zajlott a játék, ám igazán nagy lehetőségig nem jutottunk el. Hol pontatlan volt az utolsó passz, hol egy labdaátvétel nem sikerült jól, hol a védelem blokkolt.

A 31. percben jutott el újra a kapunkig a Puskás, ekkor ismét bal oldali beadás után próbálkozhattak, Mijatovic remekül védte Slagveer lövését, majd Ferreira blokkolta az ismétlést. A 35. percben Baluta állt be Cseke elé a tizenhatoson belül, középpályásunk lába hozzáért a támadóéhoz, így büntetővel jöhetett a felcsúti csapat. A szigorúnak mondható döntés után Plsek állt oda a labda mögé, és magabiztosan lőtt a kapuba. (2-0)

A 39. percben szépíthettünk volna: Kata kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, Prosser elé tette azt, akinek ziccerét Tóth hárította. A szünetben két góllal vezetett a Puskás Akadémia.

A második félidőben Dimitrov, Miovski és Antonijevic jött be Cseke, Varga és King helyére. Irányítottuk a második játékrészt, de 13 percet várni kellett az újabb ziccerig. Ekkor Prosser csapott le egy hanyag hazaadásra, de Tóth eszén ezúttal sem tudott túljárni.

A 60. percben kontrázott a Puskás, Slagveer egyedül vihette a félpályától a labdát, de beértük, és visszaszereztük a játékszert. Hét perccel később Slagveer eljutott lövésig, Mijatovic védett. A 69. percben Plsek gyors kontra végén kilőtte a hosszú sarkot, ezzel eldöntötte a találkozót. (3-0)

A hátralévő időben sem tudtunk sajnos újítani, így hiába irányítottuk mi többségében a játékot, nem szereztünk pontot Felcsúton.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman