HÍREK

Idegenbeli döntetlen az első tavaszi bajnokin

2021-01-24

Idegenbeli döntetlen az első tavaszi bajnokin

Ikszeltünk a Budafok otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Budafoki MTE–MTK Budapest 2-2 (1-2)

Budapest, Budafoki MTE Sporttelep

Vezette: Bogár Gergő (Márkus, Tóth II., Kóbor, Szilasi, Szilágyi)

Gólszerző: Skribek (6.), Csonka (52.) illetve Schön (2.), Varga (28.)

Sárga lap: Zsóri (24.), Filkor (45.), Zeke (49.), Csonka (61.), Oláh (89.) illetve Miovski (22.), Schön (45.)

Piros lap: Nikolic (84.)

Budafoki MTE: Póser – Huszti, Nikolic, Oláh, Medgyes (Zeke, 45.) – Csonka, Filkor (Micsinai, 74.) – Szabó (Ihrig-Farkas, 64.), Kovács, Skribek – Zsóri (Kulcsár, 81.)

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

MTK Budapest: Mijatovic – Alho (King, 82.), Pintér, Nagy, Schön – Dimitrov (Palincsár, 60.), Kata, Mezei – Varga (Bíró, 79.), Miovski, Prosser (Balázs, 60.)

Vezetőedző: Michael Boris

Vasárnap a Budafoki MTE otthonában, az OTP Bank Liga 17. fordulójával kezdtük a tavaszi szezont. Ősszel hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtünk a piros-feketék ellen, így volt miért visszavágni.

Tökéletesen kezdtük a mérkőzést: Varga passzolt ki a bal oldalra Schönhöz, aki 25 méterről óriási gólt akasztott a hosszú sarokba. (0-1)

Két perccel később szép kontra után megduplázhattuk volna az előnyt, ám Prosser az oldalhálóba lőtt. Ezt követően a Budafok is eljutott a kapunkig, és rögtön egyenlítettek is: Zsóri találta el a kapufát kisebb kavarodás után, a kipattanót Skribek lőtte a kapunkba. (1-1)

A következő helyzetig sem kellett sokat várni: a 14. percben Prosser lépett ki a védők mögül, lövését bravúrral hárította Póser. Szűk tíz perccel ezt követően Huszti tekert ígéretes pozícióból, Mijatovic szépen védett.

A 28. percben újra megszereztük az előnyt: Dimitrov ugratta ki Miovskit, akinek a lövését még védte Póser, de a kipattanóra új igazolásunk, Varga érkezett és az üres kapuba lőtte a labdát. (1-2)

A második gól után is veszélyesek maradtunk: előbb Miovski került helyzetbe, bár lesen volt, majd Varga lövését kellett hárítania Pósernek. A félidő vége előtt Skribek szerette volna megszerezni második gólját, de próbálkozása elsuhant a kapufa mellett, így egygólos előnynél jött a szünet.

A második játékrészben az 52. percben ígéretes helyről rúghatott szabadot a Budafok: Kovács lövése mindkét kapufát eltalálta, a kipattanót pedig Csonka kotorta a kapunkba. (2-2)

Nem sokkal később Nikolic lőhetett a tizenhatoson belülről, Mijatovic hárított, majd a 63. percben Nagy Zsombor fejese kerülte el a budafoki kaput. A második játékrészben kevesebbszer jutottak el a csapatok a kapuig. A 79. percben szép támadást vezettünk, melynek végén Alho lőhetett, de jócskán fölé ment a labda.

A 83. percben Mezei szerzett labdát a hazai kapu előtt, majd Nikolic lerántotta még épp a tizenhatoson kívül, piros lapot kapott érte. A szabadrúgást a sértett lőtte el, picit ment kapu fölé a labda. Az utolsó percekre beszorítottuk a tíz emberrel játszó Budafokot a kapu elé: előbb beadással, majd lövéssel próbálkozott Balázs, ám Póser mindkét szituációban résen volt - újabb gól így már nem esett, 2-2-vel zárult az első tavaszi bajnokink.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman