HÍREK

Hiába küzdöttünk, nem tudtunk pontot szerezni

2020-11-28

Hiába küzdöttünk, nem tudtunk pontot szerezni

Bár akadtak lehetőségeink, az FTC otthon tartotta a három pontot az Örökrangadón.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Ferencvárosi TC–MTK Budapest 2-0 (1-0)

Budapest, Groupama Aréna

Vezette: Antal Péter (Aradi, Garai, Horváth, Solymosi, Takács)

Gólszerző: Tokmac (40.), Baturina (75.)

Sárga lap: Heister (30.), Blazic (56.) illetve Varju (20.), Kata (42.), Miovski (54.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic (Kovacevic, 85.), Heister – Laidouni, Kharatin – Uzuni (Skvarka, 74.), Isael (Varga, 81.), Boli (Baturina, 74.) – Tokmac (Mak, 74.)

Vezetőedző: Szerhij Rebrov

MTK Budapest: Mijatovic – King, Varju, Ferreira, Kata – Biben, Cseke, Dimitrov – Prosser (Drljo, 78.), Miovski, Lencse

Vezetőedző: Michael Boris

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában Örökrangadót rendeztek, hiszen együttesünk a Ferencvárosi TC otthonába látogatott. Legutóbb az első fordulóban játszottunk a tavalyi bajnok ellen, akkor hazai pályán, remek játékkal 1-1-es döntetlent értünk el. Ezúttal sokkal nehezebb dolgunk volt, hiszen sérülés, betegség vagy eltiltás miatt nem léphetett pályára Mezei, Nagy, Palincsár, Herrera, Schön, Balázs, Ramos, Katona, Baki, Bíró és Varasdi, valamint Gera, Barna és Pintér is mindössze néhány edzéssel a lábában ült le a padra. A 17 éves Biben Barnabás először volt a kezdőcsapat tagja, míg Kata Mihály balhátvédként kezdett.

A mérkőzés elején inkább a hazaiak kezdeményeztek, ám a 8. percben kontrázhattunk, amikor Miovski kapott ígéretes labdát, de végül Frimpong utolérte. Három perccel később Biben szerezte meg a labdát az ellenfél térfelén, majd Prosser lőtt a rövid sarok mellé.

A 14. percben a zöld-fehér mezesek rúghattak ígéretes helyről szabadrúgást, de Uzuni elmérte lövését. Ezt követően pár percig a hazaiak térfelén zajlott a játék, Lencse pazar sarkazása után Kata adhatott be jó helyről, a védelem blokkolni tudott azonban. Egy perccel ezután Prosser lőhetett 24 méterről szabadrúgást, Dibusz nagy bravúrral mentette meg csapatát a góltól.

A jó kezdésünk után kezdte átvenni az irányítást a Fradi, de igazán nagy ziccerig nem tudtak eljutni. A 35. percben Uzuni tört be a tizenhatoson belülre, az alapvonalról veszélyesen érkező beadásába Ferreira csúszott bele jó ütemben.

A 40. percben – némi szerencsével – került először ziccerbe a Fradi, és könyörtelenül ki is használta azt: Varju rosszul eltalált passza nem jutott el Ferreirához, ugyanis utóbbi elcsúszott, így Tokmac lecsapott a labdára és a hosszú sarokba gurított. (1-0)

Egy perccel a gól után szögletet végezhettünk el: Prosser beadása után Dimitrovhoz pattant a labda, lövésébe hősiesen lépett bele Laidouni. Egygólos hátrányból várhattuk a folytatást.  

A második játékrész első helyzete a hazai gárda előtt adódott: szép összjáték után Isael lőtt kapufát, majd Ferreira fektében kotorta ki a labdát a gólvonalról. Az 53. percben King húzott el a jobb oldalon, okosan találta meg a hosszú saroknál Dimitrovot, aki a kapu fölé lőtt.  Egy perccel később Uzuni életerős lövése rezgette meg a hálónkat oldalról.

Az 59. percben előbb Prosser szögletét, majd Lencse veszélyes beadását kellett tisztáznia a ferencvárosi védelemnek. Picivel később Boli ballábas lövése ment el a kapunk mellett.

Tíz perccel ezután Lencse remekül tekert középre a bal oldalról, Heister mentett Miovski elöl. Egy perccel később Lencse csapott le Dibusz kirúgására, majd húszról lőtt, de védett a hálóőr.

A 75. percben megduplázta az előnyét a Fradi: a frissen becserélt Baturina játszott össze Heisterrel, majd lőtte ki ballal a hosszú sarkot. (2-0)

A hajrára Michael Boris beküldte a 18 éves Andrija Drljo-t, akinek ez volt az első mérkőzése a magyar élvonalban. A zöld-fehérek második gólja után már nem tudtunk újítani – többek között variációs lehetőségek híján is a kispadon –, így hiába küzdött nagyot tartalékos felállásban pályára lépő csapatunk, pont nélkül jöttünk haza a Groupama Arénából.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman