HÍREK

Hiába játszottunk fölényben (GALÉRIA)

2019-04-27

Hiába játszottunk fölényben (GALÉRIA)

A helyzetek ellenére pont nélkül jövünk haza Paksról.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Paksi FC–MTK Budapest 1-0 (1-0)

Paksi FC Stadion, 1153 néző

Vezette: Vad II. István (Tóth II., Szécsényi, Lémon, Bognár, Kulcsár)

Gólszerző: Hahn (25.)

Sárga lap: Lenzsér (23.), Szabó (45.), Remili (88.) illetve Torghelle (20.), Gengeliczki (29.), Katona (71.)

Paksi FC: Nagy – Kővári, Lenzsér, Fejes, Szabó – Windecker, Kesztyűs (Kecskés, 59.), Papp – Hahn (Egerszegi, 80.), Simon (Remili, 69.), Bartha

Vezetőedző: Csertői Aurél

MTK Budapest: Horváth – Katona (Nasiru, 85.), Pintér, Gengeliczki, Szelin – Vogyicska, Kanta – Lencse (Kulcsár, 65.), Bognár, Vass Patrik (Mihajlovics, 84.) – Torghelle

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában labdarúgócsapatunk a 10. helyen álló Paksi FC otthonába látogatott. Aktívabban kezdtük a találkozót ellenfelünknél, ám így is a 11. percig kellett várni az első igazi lehetőségig: Bognár indította Vass Patrikot, aki Szelint szöktette, majd ukrán szélsőnk beadása után Lencse fejelhetett, de a labda elsuhant a kapu előtt. Nem sokkal ezután Katona lőhetett 18-ról, ballábas lövése azonban a kapu mellé ment.

A 23. percben Lenzsér szabálytalankodott Torghellével szemben a tizenhatos sarkán, a szabadrúgást Kanta vállalta, de a hosszú sarok fölött landolt a labda. A Paks első helyzete a 25. percben jött, és sajnos gól is lett belőle: Hahn kapott labdát a tizenhatos vonalán, kétszer megtolta a labdát, majd éles szögből lőtt a kapuba.

Pár perccel később növelhette volna az előnyt a Paks: Hahn szökött meg a bal oldalon, majd ballal centerezett, Bartha teljesen üresen jött középen, kapáslövése viszont elrepült a kapu fölött. A 33. percben Katona szöktette a jobb szélen Vogyicskát, aki kisodródott pozícióból lőtt kapura, Nagy ki tudta ütni a játékszert.

Két perccel később Vass Patrik csapott le az ellenfél tizenhatosánál az eladott paksi labdára, lövésébe belelépett az egyik zöldmezes hátvéd. A 40. percben hazai szöglet után Lenzsér fejelhetett, de Horváth észnél volt, és kiütötte a labdát. A félidő utolsó sansza előttünk adódott: Szelin emelése után Lencse lőtt ballal fölé, így 1-0-ás hátrányból várhattuk a folytatást, hiába volt több lehetőségünk az első játékrészben.

A fordulás után három percet kellett várni az első akciónkig: Bognár ugratta ki Lencsét, ő Torghelléhez adott be a jobbról, csatárunk lövése a kapu mellett kötött ki. Az 53. percben Vass Patrik szabadrúgása után Gengeliczki emelkedett a legmagasabbra, a fejese a kapu fölé ment.

Néhány perccel később Vass Patrik kínálta meg 22 méterről a paksi hálóőrt, aki magabiztosan védett. 

Az utolsó fél órára a Paks teljesen visszaállt, így nem volt egyszerű feltörni a védelmüket. A 75. percben Katona kapott ígéretes labdát a jobb szélen, laposan próbált beadni, ám a hazai kapus begyűjtötte a játékszert. 

Egy perccel később Bognár ugratta ki Kulcsárt, akinek a lövését Nagy az oldalhálóra ütötte. A 79. percben újra Katona szökött meg a szélen, az alapvonalig vitte a labdát, de nem talált társat, így szögletre mentettek a paksiak. 

A 81. percben Vass Patrik sarokrúgásánál Gengeliczki emelkedett, picivel ment csak fölé a fejese. A hajrára teljesen beszorítottuk Csertői Aurél csapatát, szinte csak a Paks térfelén zajlott a játék. A 89. percben Bognár beívelését Nagy Mihajlovics elé ütötte, aki kapásból lőtt, a védők a gólvonalról fejelték ki a labdát. 

A hosszabbításban újabb lehetőség már nem adódott, így hiába támadtunk végig többet, nem sikerült pontot szereznünk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman