HÍREK

Hiába a fölényünk, nem szereztünk pontot Zalaegerszegen

2023-08-06

Hiába a fölényünk, nem szereztünk pontot Zalaegerszegen

Rosszul jöttünk ki a büntetők körüli szituációkból.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

ZTE FC–MTK Budapest 2-1 (2-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna 1823 néző

Vezette: Dr. Csonka Bence (Farkas, Szert, Szalai, Szőts, Becséri, Németh)

Gólszerző: Sajbán (3.), Tajti (45+2, tizenegyesből) illetve Németh (32.)

Sárga lap: Safronov (15.), illetve Zsóri (65.), Kosznovszky (90+4)

ZTE FC: Gyurján (Senkó, 71.) – Huszti, Mocsi, Safronov, Csóka (Gergényi, 37.) – Mim (Soltész, 79.), Sankovic, Kovács Barnabás (Szendrei, 37.), Tajti – Sajbán, Ikoba (Szalay, 46.)

Vezetőedző: Boér Gábor

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Bobál (Molnár, 82.) – Kovács Mátyás (Spalek, 86.), Kata, Thiam (Kosznovszky, 59.), Bognár, Antonov – Németh, Stieber (Zsóri, 59.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga második fordulójában csapatunk a ZTE FC otthonába látogatott. Boér Gábor együttese az első fordulóban 2-0-s vereséget szenvedett a Kisvárda ellen, majd csütörtökön az Európa Konferencia Liga selejtezőjében volt érdekelt, ahol nagy küzdelemben búcsúzott az esélyesebb Eszék ellen.

Nem kezdődött jól a találkozó, hiszen már a harmadik percben vezetett a ZTE: Ikoba a saját térfeléről indulva húzott el a jobb oldalon, lapos beadására Sajbán érkezett, és védhetetlenül lőtt a jobb alsó sarokba (1-0).

Szinte rögtön megvolt az egyenlítési lehetőség: az ötödik percben Németh passza után Katát buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető rögtön büntetőt ítélt. A labda mögé Antonov állt oda, de fölé lőtt.

A 16. percben szép kombinációt láthattunk a bal oldalon, ám Antonov lövésébe végül beleléptek a védők. Három perccel később Mim jött át a középpályánkon, az ő próbálkozása is megpattant, így Demjén könnyen védeni tudott.

A következő negyedórában mi irányítottuk a játékot, de igazán nagy helyzetet nem dolgoztunk ki, egészen a 32. percig. Ekkor gyönyörű rövidpasszos támadás végén Bognár kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, pontosan adott be Némethhez, aki ziccerben nem hibázott (1-1).

A 34. percben a középpályán szereztünk labdát, majd Stieber beadása után Németh fejesét ütötte Kata elé a hazai kapus, csapatkapitányunk kapásból lőtt, de a kapu torkában Csóka kezében elakadt a labda. A játékvezetői stáb visszanézte az esetet, de nem ítélt büntetőt.

A 45. percben gyorsan vezettünk támadást, melynek végén Kovács Mátyás lőtt 17 méterről, az erős próbálkozást Gyurján ütötte ki. Az első játékrész hosszabbításában a ZTE kapott a félpályánál szabadrúgást: az első beívelést kifejeltük, ám az ismétlés után a labda a felugró Hej kezére pattant. Ezt az esetet is visszanézték VAR-ral, és ugyan Hej háttal volt a labdának, és Sajbán lökte is picit, a játékvezető tizenegyest ítélt. A labda mögé Tajti állt oda, és higgadtan gurított az alsó sarokba, így hátrányból várhattuk a folytatást (2-1).

A második félidő elején Szalay távoli szabadrúgását védte könnyedén Demjén, majd az 52. percben Bognár finom ívelését követően Németh lőtt a jobb oldalról, kiszorított helyzetből, ám csak az oldalháló rezgett meg.

Az 58. percben szépen járattuk meg a labdát a zalaegerszegi tizenhatos előtt, az akció végén Kovács Mátyás készített Thiam elé, aki 20 méterről nem sokkal lőtt mellé. Öt perccel később Antonov veszélyesen adott be a bal szélről, Zsóri nagyon szépen emelkedett, fejese már verte a kapust, de a kapufáról kifelé pattant a labda.

A 72. percben újabb éles Antonov beadást láthattunk, de ez elsuhant mindenki előtt. Két perccel később Tajti kínálta meg 21 méterről Demjént a ZTE kontrája után, de kapusunknak a lövés nem okozott gondot.

A 87. percben jó helyről rúghatott szabadot a ZTE, Tajti kísérlete a kapufáról szerencsére kifelé jött. Egy perccel később Zsóri nagyszerű ütemben indította Molnárt, aki óriási helyzetben, tíz méterről lőhetett, de Senkó védte a hosszúra tartó próbálkozást.

A hosszabbításban Antonov adott be újra, ezúttal Molnár fejjel próbálkozott, de a labda jócskán elment a kapu felett. Nem sokkal később megint Antonov kanyarított, most Zsóri ballal lőtt kapásból, nem sokkal ment fölé a labda. A véghajrában még Demjén is felment Bognár szabadrúgásánál, de így sem sikerült gólt szerezni, Hej fejese fölé ment középpályásunk beadását követően. Még ezután is maradt egy sanszunk, Kata remekül indította Kosznovszkyt, aki hatalmas helyzetben ballal nem tudta helyezni a labdát, ami így Senkó kezében kötött ki. Ugyan mindent megtettünk az egyenlítésért, újabb gól nem született, így nem szereztünk pontot. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman