HÍREK

Három az egyben

2016-02-06

Három az egyben

Futballdömping szombaton.

Sűrű szombat van az MTK Budapest futballistái mögött. Az NB I-es keret tagjai – megosztva – két felkészülési mérkőzésen is pályára léptek, és második együttesünk is lejátszotta a téli felkészülési időszak utolsó edzőmérkőzését.

De kezdjük időrendben!

Második csapatunk délelőtt 11:00 órakor az Ikarus pályán fogadta a Tura gárdáját, és a kék-fehérek 2-0-s félidő után 3-1-re legyőzték Pest megyei ellenfelüket. A mérkőzésről Pölöskei Gábort kérdeztük:

– A csapatot a Fadgyas – Sági, Tóth F., Katona, Széles – Szabó, Bayer – Takács K., Hujber, Ladányi  - Tóth M. összeállításban küldtem pályára. A találkozón a második félidőben Fadgyas helyére Erdei lépett, úgy tíz percre. A szünet után Tóth Feca helyett Nagy Zsombor játszott, és a 70. perc környékén Tóth Milánt  Forgács, Ladányit Takács, Katona Mátét Nagy Martin váltotta. Az első félidőben Hujber 11-esével szereztünk vezetést, utána sakk-matt akciónkba fejjel belenyúlt az egyik védőjük, róla ment be a labda. Elvette tőlünk a találatot, így öngóllal növeltük az előnyt. A második játékrészben szépített ellenfelünk, majd Takács Krisztofer állította be a 3-1-es végeredményt. Téli, utolsó felkészülési mérkőzésünket játszottuk gyengébb ellenfél ellen. Szervezettek voltunk, végig mi uraltuk a találkozót. A három találaton kívül volt két kapufánk és két-három nagyobb helyzetünk is. Talán kicsit tompábban futballoztunk, ami betudható a szerdai, nagyiramú, budaörsi összecsapásnak is, az a lábakban maradt. Elégedett voltam mindenkivel, sok helyzetet kidolgoztunk, de a végjátéknál pontatlanok voltunk. Jövő héten már a bajnoki ritmus szerinti edzések szerepelnek a srácok programjában. Akkor derül ki, milyen összeállításban kezdünk majd az NB III-as nyitányon, vasárnap 14:00 órakor az Érd ellen – zárta beszámolóját vezetőedzőnk.

Ezzel a találkozóval szinte egy időben, már első keretünk A- csapata kezdett a BKV Előre Sport utcai pályáján. Az ellenfél a Mezőkövesd együttese volt. A mérkőzésen csapatunk a Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Thiam, Vass – Gera, Strestik, Nikac – Torghelle összeállításban kezdte az összecsapást, a kispadon pedig Demjén, Baki, Deutsch, Hrepka, és Vogyicska vártak bevetésre. Együttesünk az első játékrészben végig fölényben futballozott, aminek a 21. percben meg is lett az eredménye. Strestik hatalmas szóló után, a teljes mezőkövesdi védelmet átjátszva lőtt elelnfelünk kapujának jobb oldalába, parádés egyéni alakítás volt. A szünetben egygólos kék-fehér vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrészben már másik Mezőkövesd lépett pályára, már ami a játékukat illeti. Több veszélyes akciójuk is jelezte, hogy ők bizony nem törődtek bele abba, hogy vereséggel távoznak a Sport utcából. Erőfeszítésüket a 68. percben siker koronázta, amikor is jobb oldali akciójuk után Heffler lőtte ki a hosszú alsót, beállítva ezzel az 1-1-es végeredményt. Összességében elmondható, hogy a két félidő összteljesítményei alapján reális eredmény született. És még nem volt vége a futballdömpingnek.  

Délután kettőkor folytatódott a show. Ekkor a B-szekció a Lantos Mihály Sporttelepen mérkőzött meg az RKSK együttesével. A kék-fehérek a Demjén – Szalai, Baki, Talabér, Deutsch – Pintér, Hajdú – Szatmári I., Vogyicska, Jakab – Hrepka összeállításban futottak ki a pályára, a cserepadon pedig Fadgyas, Katona, Szabó és Takács foglaltak helyet. Jól kezdte a mérkőzést az MTK Budapest, amit a 18. percben siker koronázott. Középről, Hajdú tanári passzával lépett ki Vogyicska, aki nem hibázott (1-0). A félidő végére kiegyenlítettebb lett a játék, sőt néha már az RKSK irányította azt, ami helyzetekben is megmutatkozott, de az állás szünetig nem változott, így itt is egygólos kék-fehér előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrészt jobban kezdte ellenfelünk, amit több veszélyes akciójuk és kapufájuk is jelzett. Helyzeteik nekik voltak, gólt viszont mi rúgtunk. Az 53. percben Vogyicska ugratta ki középen Hrepkát, aki a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtt (2-0). Nem sokkal ezután a gólszerzőt Takács K., majd Pintért Katona váltotta. A játékrész második felében, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a kegyelemdöfést a 87. percben vitte be együttesünk. Szatmári I. remek keresztlabdáját Jakab kapásból, parádés mozdulattal lőtte a hosszúba, beállítva a végeredményt (3-0). A találkozón az RKSK-nak voltak főleg lehetőségei, de a gólokat az MTK Budapest szerezte, és mint tudjuk… a focit gólra játsszák.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman