HÍREK

Harmadszor is legyőztük a Debrecent

2024-04-06

Harmadszor is legyőztük a Debrecent

Újra sikerült elhoznunk a három pontot a DVSC otthonából.

OTP Bank Liga, 27. forduló

DVSC–MTK Budapest 1-2 (0-1)

Debreceni Nagyerdei Stadion, 5221 néző

Vezette: Erdős József (Andó-Szabó, Vígh-Tarsonyi, Rózsa, Szőts, Bornemissza, Takács)

Gólszerző: Bárány (57.), illetve Kosznovszky (16.), Horváth Artúr (50.)

Sárga lap: Dreskovic (84.), Dzsudzsák (86.) illetve Kocsis (24.), Jurina (84.), Varju (86.), Nagy Zsombor (90+7)

DVSC: Megyeri – Baranyai (Tuboly, 87.), Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Dzsudzsák, Ojediran (Szécsi, 87.), Manrique (Szuhodovszki, 55.) – Vajda (Loncar, 55.), Bárány, Domingues (Bódi, 55.)

Vezetőedző: Srdan Blagojevic

MTK Budapest: Demjén – Kocsis, Kádár, Nagy Zsombor – Hej, Kosznovszky, Kata, Horváth Artúr (Végh, 73.), Antonov – Bognár (Varju, 82.), Németh (Jurina, 59.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Együttesünk az OTP Bank Liga 27. fordulójában a DVSC otthonába látogatott. Az idei eddigi két összecsapást sikerült megnyernünk, így bizakodva várhattuk az összecsapást.

A Loki kezdett aktívabban: az 5. percben Ferenczi lőtt mellé szöglet után, majd Rodrigues helyzeténél kellett Demjénnek hárítania. A 13. percben Ferenczi bal oldali beadására Bárány érkezett jó ütemben, de a kapu mellé fejelt.

Az első negyedóra után feljavult a játékunk, és átvettük az irányítást: Horváth indítása után Hej beadása eljutott Bognárhoz, aki kevéssel lőtt kapásból a kapu mellé. Egy perccel ezután gyönyörű támadás végén találtunk be: Horváth Artúr labdaszerzése után Bognár passzolt Némethez, aki Kosznovszky elé készített, ő pedig 17 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (0-1).

Öt perccel később Németh hozta át a labdát a középpályán, megpattanó lövése sajnos nem a kapuban landolt. A 31. percben Antonov lőtt 20 méterről fölé, nem sokkal később Hej éles szögből az oldalhálót találta telibe.

A 35. percben Kata szerzett labdát az ellenfél térfelén, 20 méterről lőtt, Megyeri bravúrral tolta a léc fölé a labdát. Két perccel ezután Németh bolondította meg Lagatort a tizenhatoson belül, azonban kapuba tartó lövését blokkolta a védővonal utolsó tagja, így csupán egygólos előnnyel mentünk a szünetre, hiába volt rengeteg lehetőségünk az újabb gólra.

A második félidő DVSC helyzettel indult: Dzsudzsák szabadrúgása Bárány fejéről kevéssel ment el a kapufa mellett. Szinte rögtön ezután megdupláztuk az előnyt: Horváth Artúr szerzett labdát a debreceni kapu közelében, majd nagyszerű átadást kapott Bognártól, és higgadtan lőtt 12 méterről a hosszú alsóba (0-2).

Az 57. percben szépített a Loki: Ojediran passzából Bárány került a védőink mögé, és gurította Demjén lábai között a kapuba a labdát (1-2).

A 60. percben visszaállíthattuk volna a kétgólos előnyt: Bognár pazar ütemben ugratta ki Horváth Artúrt, aki a kapusra vezethette a labdát, de lövésébe az utolsó utáni pillanatban belevetődött Dreskovic. Két perccel később Antonov szögletét fejelte kapura Kocsis, nem sokkal tévesztett célt.

A 67. percben Bódi bal oldali szögletére Lagator érkezett a rövid saroknál, fejese a felsőlécről kifelé jött. A találkozó utolsó húsz percében a Debrecen jött előre az egyenlítésért, míg mi mindent bevetettünk annak érdekében, hogy megtartsuk az előnyt. Igazi helyzet kevés akadt: a nyolcperces hosszabbítás elején Szuhodovszki lövését fogta magabiztosan Demjén, majd Bárány távoli kísérletére is szépen ért le a kapus a jobb alsóhoz. A 94. percben Dzsudzsák beadását Bárány fejelte kapura, de ezt is fogta kapusunk. 

A meccs utolsó pillanataiban még Dreskovic lőtt mellé, de újabb izgalmakat már nem kellett átélnünk, 2-1-re megnyertük a találkozót. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman