HÍREK

Harmadik edzőmérkőzésünket is megnyertük Törökországban

2020-01-14

Harmadik edzőmérkőzésünket is megnyertük Törökországban

Az Európa Liga csoportkörében korábban kétszer is szereplő FK Qabala ellen magabiztos játékkal győztünk 3-0-ra. A harmadik felkészülési összecsapáson megvan a harmadik siker is.

Felkészülési mérkőzés
FK Qabala (azeri) - MTK Budapest 0-3 (0-0)

FK Qabala: Mammadov – Ramaldanov, Guliyev, Seydiyev, Shahverdiyev – Zunic, Gigauri – Aliyev, Huseynov, Muradov – Akakpo.
Kispad: Nezirov (kapus), Kouakou, Bauque, Nadirov, Fernan Lopes, Ingalabli, Musayev, Maharramli, Iskandarov, Nabiyev.

Vezetőedző: Elmar Bakhshiyev.

MTK Budapest: Bese (Varga 46.) – Baki (Katona 60.), Varju (Lehoczky 79.), Pintér (Schön 46.), Nagy – Kanta (Cseke 46.), Mezei (Kovács 46.), Palincsár (Törőcsik 60.) – Vass (Prosser 60.), Lencse (Bíró 46.), Szatmári (Kwaku 79.).

Vezetőedző: Michael Boris.

Gólszerző: Vass (52.-büntetőből), Szatmári (61.), Prosser (69.)

Az FK Ozhetpes és az FC Viktoria Köln elleni győzelem után kedden, magyar idő szerint 14 órától lejátszotta harmadik edzőmérkőzését csapatunk a törökországi edzőtáborban, melyen a korábbi kétszeres Európa Liga-főtáblás azeri FK Qabala volt az ellenfelünk.

Michael Boris megfázás miatt ezúttal sem számíthatott Somodi Bence és Deutsch Bence játékára.

A 9. percben az azeriek előtt adódott az első komolyabb lehetőség, a bal oldalról Aliyev középre húzott, de a hosszú felső felé tartó tekerése célt tévesztett. Négy minutummal később Muradov kapott egy kiugratást, a kilépő Bese mellett eltolta, majd elesett, de a játékvezető úgy ítélte meg, nem történt szabálytalanság.

A 24. percben Szatmári váltott szépen Vassal, centerezése után Lencse kísérletét blokkolták, majd Mezei lövését ütötte szögletre a kapus. A sarokrúgást Kanta ívelte be, Baki fejesénél pedig bravúrral védett a hálóőr.

A folytatásban Palincsár és Lencse lövése is pontatlan volt, a 38. percben pedig közel járt a vezetés megszerzéséhez a Qabala. Éles szögből átlőtték a hosszúra a labdát, de az érkező támadó közelről mellé belsőzött.

A szünetben öt helyen is cseréltünk, pályára lépett Varga, Cseke, Kovács, Schön és Bíró.

A fordulás után gyorsan sikerült megszerezni a vezetést, a sarokrúgás után Bakit rántották le a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Vass Patrik magabiztosan a jobb sarokba lőtte a másik irányba mozduló kapus mellett (0-1).
 

Tíz percre rá Szatmári István fülelt le egy rosszul keresztbe lőtt labdát a tizenhatosnál és jobbal a kapuba lőtt 14 méterről (0-2). Sokat nem kellett várni a harmadikra sem, a Köln ellen triplázó Prosser Dániel kilenc minutummal a becserélése után elfutott a jobb szélen és nem hibázta el a lehetőséget (0-3).

Az utolsó tíz percre két akadémista, Lehoczky Roland és Kwaku Agyemang is lehetőséget kapott a szakmai stábtól.

Folytatás az utolsó edzőtábori felkészülési találkozóval pénteken, az 1. FC Kaiserslautern ellen.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman