HÍREK

Ha vasárnap, akkor bajnoki

2017-11-04

Ha vasárnap, akkor bajnoki

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában a WKW ETO FC Győr otthonába látogatunk.

Együttesünk ismét Győrnek veszi az irányt, de ezúttal nem a Gyirmót FC, hanem az ETO FC Győr lesz az ellenfelünk. Szentes Lázár gárdája jelenleg a 11. helyen áll a bajnokságban, de a középmezőny nagyon szoros, így mindössze hét ponttal maradnak el a harmadiktól. A Rába-parti alakulat az utóbbi öt hazai mérkőzéséből kettőt elveszített, kétszer döntetlent játszott és mindössze egyszer nyert, igaz, akkor pont a bajnokság meglepetéscsapatát, a KBSC-t győzte le 4-3-ra.

A mieink az utóbbi időben megállíthatatlanok, hiszen sorozatban hat mérkőzést nyertünk – hármat otthon és hármat idegenben. Vendégként mindössze kétszer veszítettünk pontot: a Békéscsaba elleni döntetlen során, legutóbb pedig a Dorog ellen, amikor 2-1-es vereséget szenvedtünk mumusunktól.

A két együttes nagy múltra tekint vissza, hiszen 133 első osztályú bajnoki mérkőzést játszottak, ebből 61 MTK győzelem mellett 39 döntetlen és 30 ETO diadal született. A 133 összecsapás során 250 alkalommal voltunk eredményesek és 184 gólt kaptunk, így nemcsak a pillanatnyi forma, hanem a múltbéli mutató is nekünk kedvez. Legutóbb a 2014/2015-ös szezonban találkozott a két csapat, akkor 2-1-re tudtunk győzni. Abból a keretből Torghelle Sándor, Vass Ádám, Baki Ákos és Kanta József még mindig a mi csapatunkat erősíti.

Utóbbi kettő azonban sajnos nem léphet pályára: Baki csipőközelítő húzódással bajlódik, Kanta pedig részleges szakadást szenvedett a combhajlítóizmában. Rajtuk kívül Balogh Béla krónikus achilles-ín húzódás miatt nem játszhat, Farkas Balázs sérvműtét után lábadozik, míg Takács Ronald továbbra is vírusfertőzéssel bajlódik.

Csapatkapitányunkat a fiatal Schäfer András pótolhatja, aki a napokban hosszabbított szerződést a klubbal. Az alapemberré vált középpályás elmondta, mit vár a hétvégi találkozótól.

– Nyilván a három pontért megyünk, de tudjuk, nehéz mérkőzés lesz, hiszen stabil csapatról van szó. Ettől függetlenül le kell győzni őket, nincs mese.

A mérkőzés játékvezetője Lovas László, munkáját – asszisztensként – Bornemissza Norbert és Csatári Tibor, míg tartalék-játékvezetőként dr. Kovács Gergely segíti.

A találkozóval – amelyet az M4 Sport élőben közvetít – kapcsolatos jegyinformációk ITT találhatóak.

Merkantil Bank Liga, 16. forduló
WKW ETO FC Győr – MTK Budapest
2017. november 5. 15:00 – Győr, Győri ETO Stadion
TV: M4 Sport

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman