HÍREK

Ha én egyszer kinyitom a számat...(GALÉRIA)

2015-06-15

Ha én egyszer kinyitom a számat...(GALÉRIA)

Egykori lakóhelyén felavatták - az MTK örökös szurkolója - Salamon Béla emléktábláját

A legendás színész a budapesti Hegedűs Gyula utcában lakott, ahol mától emléktábla emlékezteti a járókelőket arra, hogy a művész az MTK szurkolója volt. Halálának 50. évfordulóján, az MTK Budapest és az MTK Baráti kör emléktáblát avatott a ház falán.

– Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni – kezdte az emlékezetes kabarétréfa felidézésével Stern Péter, az MTK Baráti kör elnöke, majd méltatta Salamon Béla munkásságát.
Stern külön köszönetet mondott Sevcsik Lászlónak, a szervezet elnökségi tagjának azért, hogy ötletgazdaként végigvitte az emléktábla ügyét, a gondolattól a megvalósításig.

Deutsch Tamás, a Magyar Testgyakorlók Köre elnöke, beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy Salamon Béla nemcsak szurkoló volt, hanem általa is sokan váltak azzá, hiszen a soha nem rejtette véka alá, hogy melyik csapatért szorít, így akik őt szerették, könnyen, könnyebben váltak, válhattak a kék-fehér klub híveivé. 

Salamon Béla kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy június utolsó napjaiban, a Centrál Kávéházban rendeznek estet, melyen felidézik a komikus szellemét egykori szerepeit, kabarétréfáit bemutatva.

A klub elnöke elmondta, hogy az MTK szeretne minél több sportolójának, edzőjének, szurkolójának emléket állítani, és erre lehetőséget, teret nyújt a 2016 nyarán elkészülő új Hidegkuti Nándor Stadion.

A beszédek után a két elnök és  a szurkolók elhelyezték az emkékezés koszorúit, így mától a XIII. kerület Hegedűs Gyula utca 29/B. falán emléktábla hirdeti: ITT MTK-SZURKOLÓ ÉLT.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-06-26 10:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

IVÁNCSA KSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman