HÍREK

Győzelem Újpesten - zsinórban negyedszer nyertünk a bajnokságban!

2023-09-23

Győzelem Újpesten - zsinórban negyedszer nyertünk a bajnokságban!

Bognár és Németh góljának köszönhetően elhoztuk a három pontot az Újpest otthonából.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Újpest FC–MTK Budapest 0-2 (0-1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 4561 néző

Vezette: Rúsz Márton (Bognár, Tóth II., Rózsa, Erdős, Szalai, Zimmermann)

Gólszerzők: Bognár (25.), Németh (72.)

Sárga lap: Ganea (87.), illetve Végh (49.), Kata (50.)

Újpest FC: Banai – Kastrati (Kiss Tamás, 75.), Antzoulas, Hall, Pauljevic – Onovo, Tajti – Mörschel, Ljujic (Ganea, 69.), Csoboth (Simon, 75.) – Ambrose (Jürgens, 69.)

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár (Kocsis, 23.), Bobál – Varju (Stieber, 40.), Végh, Kata, Antonov (Kovács Patrik, 80.) – Kovács Mátyás, Németh (Zsóri, 80.), Bognár (Molnár, 80.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Együttesünk a bajnokság hetedik fordulójában a negyedik helyen álló Újpest FC otthonába látogatott. A fővárosi rangadót megelőző kupafordulóban a mieink a Gesztely otthonában arattak 6-1-es győzelmet, míg Nebojsa Vignjevics alakulata a PMFC-t verte 3-1-re idegenben.

Már az 5. percben megszerezhettük volna a vezetést: Antonov remekül adott be a bal oldalról, Németh higgadtan vette át a labdát, majd cselezett a bal lábára, de hat méterről a rövid kapufa mellé lőtt.

A 11. percben Ljujic jobb oldali beadására Csoboth érkezett a hosszú saroknál, de fejese középre ment, így nem okozott gondot Demjénnek.

Sajnos a 23. percben cserére kényszerültünk: Kádár fájlalta a combját, Kocsis érkezett helyette. Két perccel később megszereztük a vezetést: Bobál ugratta ki Némethet a bal szélen, aki remek csel után Bognárhoz készített vissza, ő pedig 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

A 27. percben Ljujic bukkant fel a jobb oldalon, kiugratása nem sikerült, a hozzá visszapattanó labdát kapura lőtte, ám Demjén magabiztosan hárított. Egy perccel ezután Kovács szökött meg a jobb szélen, keresztbe lőtt beadása centikkel suhant el a berobbanó Németh lába előtt.

A 32. percben Ljujic távolról, szabadrúgásból próbálkozott, Demjén azonban ezt is könnyedén fogta.

A 38. percben újabb meghatározó játékosunk esett ki sérülés miatt: Varju nem tudta folytatni, Stieber váltotta, Kovács Mátyás ment egy sorral hátrébb.

A második félidő első lehetősége a hazaiak előtt adódott: Ambrose került a védőink mögé, nagy sprintet vágott ki, éles szögből eleresztett lapos lövését Demjén lábbal mentette. Egy perccel később Kastrati távoli lövése suhant el a kapu fölött.

Az 56. percben Mantzoulas veszélyeztetett fejjel, az egyik védőnkről a kapu fölé pattant a labda. Ezután négy perccel Bognár remek passzából Antonov indult meg a bal szélen, Stieber és Németh is várta középen a labdát, Antonov lövésre vállalkozott, de nem találta el a kaput.

A 66. percben Csoboth kapott nagyszerű kiugratást, önzetlenül készített Ljujic elé, aki egy ütemmel többet várt, mint kellett volna, így Hej blokkolni tudott. Két perccel később megint Csoboth lépett ki, kiszorított helyzetből lőtt, Demjén azonban ezúttal is leért, és fogta a labdát.

A 72. percben sikerült megduplázni az előnyt: Bognár pompásan emelt Németh elé, aki a kimozduló Banain is túljutott, és közvetlen közelről lőtt a kapuba (0-2).

A 78. percben a csereként beálló Jürgens lőtt 8 méterről szép csel után, de ez a lövés is fölé pattant az egyik hátvédünkről. Négy perccel később Tajti szabadrúgása után Jürgens közelről fejelt fölé. A 84. percben a hazaiak bal oldali szöglete után Simon lőtt, Végh hősiesen tette bele a fejét a kapuba tartó próbálkozásba.

A 88. percben Tajti jobb oldali beadását Jürgen fejelte fölé öt méterről. A 93. percben az ellenfél térfelén szereztünk labdát, Stieber kiugratása után Zsóri lépett meg, de jobbal a rövid felső mellé lőtt. Újabb helyzetet már nem tartogatott a meccs, így zsinórban negyedik győzelmünkkel újra a tabella élére ugrottunk. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman