HÍREK

Győzelem Angyalföldön (GALÉRIA + VIDEÓ)

2018-01-31

Győzelem Angyalföldön (GALÉRIA + VIDEÓ)

A Vasas ellen a fiatalok és a rutinos játékosok is kellettek a sikerhez.

Vasas FC-MTK Budapest 1-2 (0-1)

Fáy Utca, 100 néző

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Vezette: Kovács J. Zoltán, Becséri Gergely, Rózsa Dávid

Vasas FC: Kamenar, Burmeister, Benes, Ristevski, Csiki, Vida, Berecz, Laczkó, Remili, Ádám, Hangya.

Vezetőedző: Michael Oenning.

Pályára lépett még: Nagy G., James, Vaskó, Egerszegi, Barczi, Pavlov, Ferenczi.

Gólszerző: Barczi (61. perc)

MTK Budapest: Fadgyas – Katona, Talabér, Baki, Deutsch – Vass P., Kanta, Bayer, Takács R. – Korozmán, Lencse.

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Csere: Talabér helyett Gengeliczki (26. perc), Fadgyas helyett Groppioni (46. perc), Katona helyett Szabó Zs. (46. perc), Vass P. helyett Gréczi (46. perc), Kanta helyett Jakab (46. perc), Takács R. helyett Babinszky (46. perc), Bayer helyett Borbély (62. perc), Baki helyett Balogh (62. perc), Korozmán helyett Farkas (62. perc), Lencse helyett Hrepka (62. perc), Deutsch helyett Nagy Zs. (82. perc)

Gólszerző: Kanta (32. perc, 11-esből), Gréczi (53. perc)

Hűvös, borús idő várta a csapatokat a Vasas Fáy utcai sporttelepén, a Mészöly műfüves pályán. Az első perctől kezdve egyértelmű volt a csapatok szándéka, mi letámadásra építettünk, míg a hazaiak próbáltak kontrázni. Ez a 12. percben érett helyzetté számukra, amikor Hangya lőhetett, de a „kapus szemei közé" szánt lövést Fadgyas kiütötte.

A 19. percben Korozmán elé került a labda, de lövését blokkolták, majd ismét hazai lehetőség: a 21. percben Burmeister földre lőtt lövését fogta kapusunk.

A 23. percben mindkét oldalon sérülés történt, Talabér és Ádám csúszott a labdáért, de egymást találták el, ápolást követően egyikük játékát sem kockáztatták a vezetőedzők. Tala sérüléséről az MRI vizsgálat után tudunk meg többet.

A 31. percben Vass Patrik kapott középen passzt Korozmán Kevintől, de nem sikerült kapura helyezni a labdát, ami így az alapvonal felé csorgott ám jött Lencse, majd cselt követően befelé indult volna, de akasztották, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Kanta József rutinosan kivárt, míg a kapus elmozdul balra, és jobbra lőtte a labdát. (0-1)

A félidőben érkezett Groppioni, Szabó Zs., Jakab és két újonc, Babinszky Bence és Gréczi Márton. A két fiatal pedig rögtön egymással játszott össze a pálya két széléről, Gréczi a jobb oldalról balra ívelt Babinszkynek, az ezt követő beadást a kapus lehúzta. Az 53. percben azonban már verve volt a hálóőr. Gengeliczki Gergő passzolt a védelem mögé, a labdára Gréczi indult, és amíg a Vasas védői dermedten nézték a jelenetet, addig a fiatal szélső lekezelte a labdát, és elpöckölte a kapus mellett. (0-2)

Gyorsan érkezett az újabb gól, ezúttal a hazaiak voltak eredményesek. A 61. percben Barczi kapott – lesgyanús helyzetben – labdát, majd hidegvérrel lőtt a bal alsó sarokba. (1-2)

A gólt követően több, sérülésből visszatérő játékosunk kapott lehetőséget, így Balogh Béla, Borbély Bálint, Hrepka Ádám és Farkas Balázs is újra magára ölthette csapatunk mezét. A helyzetek érkeztek sorban, de igazán veszélyes lehetőségig csak Hrepka tudott eljutni, a 85. percben Farkas középre passzolt labdájából bombázott a rövid felső felé, ám a kapufát találta el.

Feczkó Tamás így értékelt a lefújást követően: – Az edzőmeccsek végeredményének nincs nagy jelentősége, de ahogy egyre több játékosunk tér vissza, úgy javul a teljesítményünk. Szeretek fiatalokkal dolgozni, és ahogy a mai nap is példázza, élnek is a lehetőséggel. Tetszett, hogy azt láttam a pályán, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman