HÍREK

Győzelem a listavezető otthonában

2022-02-12

Győzelem a listavezető otthonában

Futács és Ramadani góljának köszönhetően elhoztuk a három pontot a Puskás Akadémia otthonából.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Puskás Akadémia–MTK Budapest 1-2 (0-1)

Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

Vezette: Bogár Gergő (Csonka, Horváth, Medovarszki, Pillók, Tóth II., Oláh)

Gólszerző: Skribek (79.), illetve Futács (34.), Ramadani (69.)

Sárga lap: Corbu (20.), Slagveer (44.), Van Nieff (84.) illetve Spirovski (15.), Kata (77.)

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Spandler, Nunes, Nagy (Komáromi, 81.) – Van Nieff, Favorov – Slagveer (Skribek, 57.) Baluta, Corbu (Urblik, 46.) – Plsek (Kozák, 81.)

Megbízott vezetőedző: Polonkai Attila

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka – Ramadani, Kata, Spirovski – Stieber (Kadlec, 82.), Futács (Miovski, 81.), Palincsár (Szakály, 70.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a listavezető Puskás Akadémia otthonába látogattunk. Az első lövést Futács jegyezte a 7. percben, ám kísérlete elment a kapu fölött. A mérkőzés kezdeti periódusában nagyon óvatosan játszottak a csapatok, kevés lehetőséget láthatott a közönség. A 26. percben újra Futács próbálkozott, ezúttal jobb oldalról, csak becsúszva érte el a labdát, így Markek menteni tudott.

A 33. percben már tehetetlen volt a Puskás Akadémia kapusa: szép támadás végén Sluka gurított középre Futácshoz, aki kegyetlenül lőtt a felső sarokba (0-1).

A hazaiak igyekeztek nagyobb fokozatba kapcsolni, ám az első játékrész végéig nem igazán tudták veszélyeztetni kapunkat. A térfélcsere után, a 48. percben Spirovski sarkazását követően Markek hárította Palincsár lövését. Négy perccel később Nagy Zsolt visszafejelt labdája után Baluta lövését blokkolta a védelmünk, majd Plsek kísérlete kerülte el a kapunkat.

A 67. percben szöglet után Urblik elé került a labda, aki távolról tüzelt, Mijatovic szép mozdulattal hárított. Két perccel ezután megdupláztuk az előnyünket: Futács tartotta meg a labdát az ellenfél térfelén, kitűnően emelt Ramadani elé, aki 18-ról, bal lábbal lőtt a sarokba (0-2).

A 74. percben beadást követően Nunes elé került a labda, aki tíz méterről tüzelt, Mijatovic és a kapufa közös erővel hárították a kísérletet. Két perccel később emberelőnybe kerültünk: Baluta teljesen indokolatlanul könyökölte le Katát, így jogosan kapott piros lapot.

A 79. percben szépített a Puskás Akadémia: Skribek került a védőink mögé, és higgadtan pöckölt ziccerben a kapunkba (1-2).

A hajrában újabb nagy helyzetet már nem tudott kialakítani a Puskás Akadémia, így elhoztuk a három pontot Felcsútról.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman