HÍREK

Gólzáporos győzelem

2017-02-11

Gólzáporos győzelem

Magabiztosan nyert az MTK Budapest a Monori SE ellen.

MTK Budapest – Monori SE 6-3 (4-1)

Ikarus Sporttelep, 100 néző

MTK Budapest: Groppioni (Papp, 75.) – Bolla, Poór, Vukmir, Forgács – Borbély, Korozmán, Nikházi (Kovács, 65.), Takács Ronald (Takács Krisztofer, 34.) – Varga, Hrepka (Schafer, 21.)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerzők: Nikházi (12.), Schafer (23.), Takács Ronald (26.), Takács Krisztofer (36.,76) Kovács (82.), illetve Bogáti (32., 50.), Schmidt (71.)

MTK Budapest mezőnyfölénnyel kezdődött a jó iramú mérkőzés, amelynek a 12. percben meg is lett az eredménye, amikor Varga hátragurított labdáját Nikházi lőtte szépen ballal a hosszú alsóba.

A 21. percben Hrepka sajnos sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, így Schafer jött be helyette. A fiatal játékos nem is tétlenkedett, mivel kettő perccel később Korozmán középre tett labdájára érkezett és lőtt higgadtan a hálóba.

Nem sokkal később ismét betalált a kék-fehér csapat: megint Varga szökött meg a bal szélen, majd adott középre, ahol Takács Ronald vette át a labdát és lőtt a hosszúba. A gólszerzőt egy perccel később ápolni kellett, mivel az egyik monori játékos eltalálta a lábát.

A 32. percben a vendégek is betaláltak, amikor egy hatalmas védelmi hiba után pattant a Bogáti elé a labda, aki szépen helyezett Groppioni mellett a rövid alsóba.

A gól után sajnos Takács Ronaldot le kellett cserélni sérülése miatt, így Takács Krisztofer került a pályára. Ahogyan Schafer, Takács Krisztofer sem vesztegett idejét: a 36. percben a középpályán szerzett labdát, majd egyedül tört a kapura és gyönyörűen lőtte ki a bal felsőt.

Több helyzet a félidő végéig már nem adódott, így 4-1-nél fordultak a csapatok.

A második játékrészre nem változtatott Tamási mester, igaz, a játék képe alapján nem is volt rá oka. Ennek ellenére a Monor kezdte jobban a játékrészt és az 50. percben tizenegyeshez jutottak egy buta szabálytalanság után. Bogáti nem hibázott, így kettőre olvadt a pesti csapat előnye.

A 65. percben a remekül játszó Nikházi helyett Kovács kapott lehetőséget. Röviddel ezután Borbély próbálkozott 25-ről, szabadrúgásból, de a monori kapus a helyén volt. A 71. percben aztán ismét a Monor volt eredményes, amikor egy kiugratás után Schmidt mehetett egy az egyben a kapusra, majd helyezett a kapuba.

A góleső ezután sem állt le, ugyanis a 76. percben Takács Krisztofer lépett ki Korozmán labdájára, majd húzott meg egy gyönyörű cselt és passzolt a kapuba. A 82. percben ismét háromra nőtt a különbség, amikor Takács Krisztofer labdájára Kovács érkezett és lőtt szépen a kapuba, így a végeredmény 6-3 lett az MTK Budapest javára.

Tamási Zsolt:A célunk az volt, hogy mindenki meccsterhelést kapjon, jó ritmusú mérkőzést játszottunk és helyenként jól futballoztunk. Sajnos a száraz műfű kimondottan zavarta a játékot és ennek a talajnak a rovására írom Hrepi és Takács Ronald sérülését is, ami nagyon kellemetlenül érintett minket. Ettől függetlenül örülök a mutatott játéknak és annak, hogy a fiatalok jól szálltak be, különösen Bolla, Schafer és Takács Krisztofer. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman