HÍREK

Gólnélküli döntetlen a Mezőkövesd ellen

2021-02-19

Gólnélküli döntetlen a Mezőkövesd ellen

Egy pontot szereztünk hazai pályán.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 0-0

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Berke Balázs (Horváth Róbert, Garai, Horváth Zoltán, Németh, Urbán)

Sárga lap: Varju (29.), Herrera (34.), King (52.), Miovski (65.) illetve Vadnai (31.), Katanec (53.), Besirovic (90+2)

MTK Budapest: Mijatovic – Ikenne-King (Alho, 65.), Varju, Nagy Zsombor, Herrera – Palincsár (Biben, 77.), Kata, Mezei (Cseke, 77.) – Varga, Miovski (Prosser, 85.), Schön

Vezetőedző: Michael Boris

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Nesterov, Katanec, Vadnai – Martic (Vajda, 45.), Karnitskiy, Besirovic (Mykhaylo, 90+3) – Vutov (Nagy Dániel, 45.), Jurina (Vojtus, 73.), Cseri (Martin, 81.)

Vezetőedző: Pintér Attila

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában, a második kör végén a Mezőkövesd Zsóry FC csapatát láttuk vendégül, amely a bajnokságban nyolc meccs óta nem talált legyőzőre. Az „odavágón” idegenben 1-0-s győzelmet arattunk Ikenne-King góljának köszönhetően.

Az első tizenöt percben többnyire nálunk volt a labda, számos szögletig el is jutottunk, ám igazán nagy lehetőséget nem láthattunk. Igazán a 28. percben kaphattuk fel a fejünket: Varju gyönyörűen ugratta ki Kinget, aki középre adta a labdát, ami épphogy elsuhant a kapu és Miovski előtt. Az első félórában a vendégek sem nagyon veszélyeztettek, egy-két beadásukat kellett tisztáznia védőinknek.

A 31. percben a bal oldalról rúghatott szabadot a Kövesd, Martic sodorta el Palincsárt középen, majd a labdát a kapu irányába terelte, de Mijatovic magabiztosan hárított. Egy perccel később Varju csúsztatott egy jobb oldali szögletet követően, picivel Herrera mögött ment el a labda, így nem tudta bekotorni azt a kapuba. A 35. percben Katanec veszélyeztetett fejjel, Mijatovic bravúrral tolta ki a labdát.

A félidő vége előtt majdnem megszereztük a vezetést: Varga szöglete Schön elé pattant, aki megcsinált egy cselt, majd ballal lőtt, Szappanos azonban ki tudta ütni a labdát. Egy perccel később – ismét sarokrúgás után – betalált Schön, ám a labda a kezére pattant a lövés előtt, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.  

A térfélcsere után az első lehetőség előttünk adódott: Varga szólózott szépen a jobb oldalon, lövésébe az utolsó pillanatban lépett bele egy hazai védő. Ezen kívül a második játékrész első felében kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok. A 65. percben cseréltünk először, ekkor Kinget sajnos sérülés miatt Alho váltotta.

A 72. percben a Mezőkövesd került helyzetbe, Vajda bal lábbal lőhetett a tizenhatos sarkáról, de a rövidsarok mellé ment a labda. Három perccel később a térfelünkön szerzett labdát a Kövesd, ám a veszélyes, jobb oldali beadásba végül sikerült belelépnünk. Öt perccel később a bal oldalról adott be a vendég alakulat, ezúttal Herrera blokkolt hősiesen.

Az utolsó negyedórában sem alakult ki igazi ziccer, így végül igazságos döntetlen született.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman