HÍREK

Gólnélküli döntetlen a Mezőkövesd ellen

2021-02-19

Gólnélküli döntetlen a Mezőkövesd ellen

Egy pontot szereztünk hazai pályán.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 0-0

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Berke Balázs (Horváth Róbert, Garai, Horváth Zoltán, Németh, Urbán)

Sárga lap: Varju (29.), Herrera (34.), King (52.), Miovski (65.) illetve Vadnai (31.), Katanec (53.), Besirovic (90+2)

MTK Budapest: Mijatovic – Ikenne-King (Alho, 65.), Varju, Nagy Zsombor, Herrera – Palincsár (Biben, 77.), Kata, Mezei (Cseke, 77.) – Varga, Miovski (Prosser, 85.), Schön

Vezetőedző: Michael Boris

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Nesterov, Katanec, Vadnai – Martic (Vajda, 45.), Karnitskiy, Besirovic (Mykhaylo, 90+3) – Vutov (Nagy Dániel, 45.), Jurina (Vojtus, 73.), Cseri (Martin, 81.)

Vezetőedző: Pintér Attila

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában, a második kör végén a Mezőkövesd Zsóry FC csapatát láttuk vendégül, amely a bajnokságban nyolc meccs óta nem talált legyőzőre. Az „odavágón” idegenben 1-0-s győzelmet arattunk Ikenne-King góljának köszönhetően.

Az első tizenöt percben többnyire nálunk volt a labda, számos szögletig el is jutottunk, ám igazán nagy lehetőséget nem láthattunk. Igazán a 28. percben kaphattuk fel a fejünket: Varju gyönyörűen ugratta ki Kinget, aki középre adta a labdát, ami épphogy elsuhant a kapu és Miovski előtt. Az első félórában a vendégek sem nagyon veszélyeztettek, egy-két beadásukat kellett tisztáznia védőinknek.

A 31. percben a bal oldalról rúghatott szabadot a Kövesd, Martic sodorta el Palincsárt középen, majd a labdát a kapu irányába terelte, de Mijatovic magabiztosan hárított. Egy perccel később Varju csúsztatott egy jobb oldali szögletet követően, picivel Herrera mögött ment el a labda, így nem tudta bekotorni azt a kapuba. A 35. percben Katanec veszélyeztetett fejjel, Mijatovic bravúrral tolta ki a labdát.

A félidő vége előtt majdnem megszereztük a vezetést: Varga szöglete Schön elé pattant, aki megcsinált egy cselt, majd ballal lőtt, Szappanos azonban ki tudta ütni a labdát. Egy perccel később – ismét sarokrúgás után – betalált Schön, ám a labda a kezére pattant a lövés előtt, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.  

A térfélcsere után az első lehetőség előttünk adódott: Varga szólózott szépen a jobb oldalon, lövésébe az utolsó pillanatban lépett bele egy hazai védő. Ezen kívül a második játékrész első felében kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok. A 65. percben cseréltünk először, ekkor Kinget sajnos sérülés miatt Alho váltotta.

A 72. percben a Mezőkövesd került helyzetbe, Vajda bal lábbal lőhetett a tizenhatos sarkáról, de a rövidsarok mellé ment a labda. Három perccel később a térfelünkön szerzett labdát a Kövesd, ám a veszélyes, jobb oldali beadásba végül sikerült belelépnünk. Öt perccel később a bal oldalról adott be a vendég alakulat, ezúttal Herrera blokkolt hősiesen.

Az utolsó negyedórában sem alakult ki igazi ziccer, így végül igazságos döntetlen született.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman