HÍREK

Gólnélküli döntetlen a DVTK otthonában

2021-03-05

Gólnélküli döntetlen a DVTK otthonában

Többször is eldönthettük volna a meccset a hajrában, de nem találtunk be, így be kell érnünk egy ponttal.

DVTK–MTK Budapest 0-0

Miskolc, DVTK Stadion

Vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki, Buzás, Csatári, Vad II., Urbán)

Sárga lap: Ivanovski (22.), illetve Herrera (21.), Perkovic, (54.) Dimitrov (56.)

DVTK: Malenica – Grgic, Hegedűs, Milovic, Pikk – Zivulic, Max – Drazic, Suljic ()Iszlai, 90.), Grozav (Roshi, 69.) – Ivanovski (Vanacek, 81.)

Vezetőedző: Zoran Zekic

MTK Budapest: Mijatovic – King, Perkovic (Varju, 67.), Nagy, Herrera – Dimitrov (Prosser, 76.), Kata, Mezei (Cseke, 58.) – Varga, Miovski (Bíró, 76.), Schön

Vezetőedző: Michael Boris

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a sereghajtó DVTK otthonába látogattunk. Legutóbb decemberben játszottunk a piros-fehérekkel, akkor Kata Mihály utolsó percben szerzett góljával nyertünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Picivel aktívabban kezdett a hazai csapat, komoly lehetőségig a 15. percben jutottak el, ekkor Mijatovic hárította Suljic ziccerét. Mi a 27. percben találhattunk volna be először, ekkor Schön káprázatos szóló végén hozta helyzetbe magát, majd ballal a kapufára lőtt.

A 33. percben be is talált a miskolci alakulat, ám les miatt – jogosan – érvénytelenítette a találatot Iványi játékvezető. Két perccel később Dimitrov hozta át a labdát a középpályán, Schönt szöktette, aki Miovskihoz passzolt, ám Malenica védte a ziccert, Varga ismétlése pedig a védőkről pattant szögletre.

A félidő vége előtt Drazic néhány csel után lőtt a kapunk mellé, 0-0-s állásnál jött a szünet.

A második játékrész első lehetősége a DVTK előtt adódott, az ígéretes bal oldali beadást Ivanovski fejelte mellé. Három perccel ezután Vargát ugratta ki King a szélen, Roli éles beadását Malenica lábbal tisztázta. Egy perccel később Herrera beadása után lőtt Varga bődületes kapufát, majd Miovski rendkívül veszélyes középre adását tisztázta a miskolci védelem.

A 70. percben gyönyörű támadást vezettünk, melynek végén King centerezését fülelte le Hegedüs, picivel később Grgic lövése ment el a kapufánk mellett. A második játékrészben mindkét csapat számos alkalommal eljutott a másik kapujáig, ám az utolsó passzok rendre pontatlanok voltak.

A 85. percben a csereként beállló Prosser cselezett a bal lábára, a hosszút célozta meg, ám védeni tudott Malenica. Két perccel később jó kontrát vezettünk, Schön lőtt fölé a végén.

Egy perccel a lefújás előtt előbb Prosser közeli lövését védte a hazai hálóőr, majd Schön nagy sansza csorgott végül szögletre. A hosszabbításban Schön eldönthette volna a találkozót, de ziccerét Malenica védte. Ugyan többett tettünk a győzelemért a második félidőben, 0-0-s döntetlennel zárult a küzdelmes mérkőzés.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman