HÍREK

Giovanni Costantino Olaszországban szerezte meg a Pro Licences diplomát

2021-09-16

Giovanni Costantino Olaszországban szerezte meg a Pro Licences diplomát

Sikeres vizsgát tett hazájában Giovanni Costantino, aki így megszerezte az UEFA Pro Licences diplomát. 

Az Olasz Labdarúgó Szövetség, a FIGC közzétette, hogy vezetőedzőnk sikeresen abszolválta az UEFA Pro Licences képzését, így mostantól a profi labdarúgásban elérhető legmagasabb képesítéssel rendelkezik. Costantino tavaly szeptembertől idén júniusig vett részt szükséges oktatáson Olaszországban, ezt követően az elmúlt időszakban sikeres szóbeli vizsgát tett, majd a vizsgabizottság előtt is teljesítette az ezzel kapcsolatos kritériumokat. Costantino ezzel a legfiatalabb edző lett Olaszországban, aki UEFA Pro Licences diplomát szerzett.

A FIGC közleménye kiemeli, hogy ez a tanfolyam jelenti az utolsó lépést az edzők képzésében, hiszen ezzel a diplomát megszerzők a világ bármelyik pontján vállalhatnak munkát a profi labdarúgásban, hiszen megfelelnek a szükséges adminisztrációs feltételeknek is.

Giovanni Costantino több, Olaszországban elismert névvel együtt vett részt a tanfolyamon és tette le sikeresen a vizsgát: társa volt többek között az olasz élvonalbeli Sassuolo jelenlegi vezetőedzője, Alessio Dionisi, az olasz válogatott korábbi védője, Alessandro Gamberini, a szintén olasz válogatott David Di Michele, valamint a korábbi AC Milan, Fiorentina és Napoli-játékos Marco Donadel is - az említettek az elmúlt időszakban már elkezdték edzői karrierjüket neves olasz klubok utánpótlásánál vagy felnőtt szinten is.

Giovanni Costantinónak gratulálunk a sikeres vizsgához, és természetesen minél eredményesebb munkát kívánunk neki az MTK Budapestnél!

Fotó: figc.it

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman