HÍREK

Futballünnep Kecskeméten (GALÉRIA + VIDEÓ)

2015-10-08

Futballünnep Kecskeméten (GALÉRIA + VIDEÓ)

Gálameccsen nyertünk 4-1-re

A közelmúltban a két klub együttműködési megállapodást kötött, ezzel a kecskeméti egyesület, az élvonalbeli labdarúgásának megszűnésével keletkezett űrt kívánja betölteni. Mint ismert, a hírös város együttese tavasszal elveszítette NB I-es liszenszét, az újjászervezett csapat jelenleg a Bács-Kiskun megyei első osztályban gyűjtögeti pontjait. Szerda este nosztalgiáztak a kecskemétiek, a futballcsapat korábbi sikereire emlékeztek, és az újonnan kötött szerződést a pályán szentesítették. A válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünetet kihasználva, a kecskemétiek barátságos gálamérkőzésen fogadták az MTK Budapest csapatát. Erre az alkalomra visszacsalogatták azokat , akik korábbi sikereik részesei voltak, több „meglepetésvendég” is pályára lépett, számos, egykori játékos csatlakozott régi klubjához. Az alkalmi „válogatott”-ban – a hazai játékosok mellett – lila-fehér mezbe öltözött Mohl Dávid, Tököli Attila, Ribánszky László, Balogh Béla és Bori Gábor is, akik mindannyian a Magyar Kupa megnyerésében vállaltak főszerepet. Balogh, csapatkapitánya volt a 2011-ben csúcsra érő együttesnek, mely kiharcolta az Európa Liga-szereplést. Pályára lépett Gyagya Attila is, aki a városi futball minden nagy sikerének részese lehetett. A fiatalokat, a korábbi utánpótlás-válogatott Patvaros Zsolt képviselte, aki egész pályafutását itt töltötte, nyári távozásáig. Erre a különleges alkalomra szintén visszatért Mohl mellett a másik újpesti, Forró Gyula is, aki távozása óta már a magyar válogatottban is bemutatkozhatott és itt volt Christian Ebala, aki szintén alapember volt.

A mérkőzésre – a jeles alkalmat megtisztelve – az MTK Budapest a teljes keretével érkezett.

A múltban sokszor találkozott tétmérkőzésen a két együttes. Élvonalbeli mérlegük kiegyenlített, 12 meccsből 4 kecskeméti és 4 fővárosi siker mellett, 4 pontosztozkodásra került sor. Itt és most azonban mindkét csapat tisztában volt vele, hogy nem elsődleges az eredmény. A cél, az igencsak szép számú közönség minél jobb kiszolgálása volt. Ez maradéktalanul megvalósult. Tétmérkőzéseken ritkán látható megoldásokkal kápráztatták el a publikumot. Igazi nagybetűs FUTBALLÜNNEP volt Kecskeméten.                        

Kecskeméti LC-KTE SI – MTK Budapest 1-4 (1-2)

Kecskemét, Széktói stadion, 600 néző

Gólszerzők: Tököli ill. Gera, Torghelle, Hujber, Szatmári I.

Kecskeméti LC-KTE SI: Ribánszky – Urbán P., Gyagya, Balogh, Forró – Patvaros, Ebala – Molnár T., Bori, Mohl – Tököli.

Cserék: Tóth Z., Márki, Garaci, Szabó T., Péntek, Kürtösi, Filus, Parti, Borbély, Dócs, Ormándi, Béres, Kovács Z., Nagy G., Ihos, Filyó, Váci.

Vezetőedző: Márton Pál, segítői: Török László és Losonczy László.

MTK Budapest: Groppioni – Baki (Sági), Vukmir (Pintér), Poór (Tóth F.), Vadnai (Deutsch) – Gera (Schrammel), Kanta (Vogyicska), Thiam (Hajdú), Strestik (Szatmári I.) – Torghelle (Hujber), Ramos (Hrepka).

Vezetőedző: László Csaba.

A mérkőzésen a kezdőrúgást – két volt kecskeméti játékos – Balázs és Bertus végezte el. Jó hangulatban kezdődött, és igazi örömjátékkal folytatódott a mérkőzés.

7. perc: a 16-oson belülről Gera lőtt a bal felsőbe (0-1).

16. perc: Torghelle átemelős góljával megduplázta előnyét az MTK Budapest (0-2).

21. perc: szépítettek a hazaiak. Tököli, a jobbösszekötő helyéről gyönyörű csel után, szép gólt lőtt (1-2).

67. perc: Hujber lépett ki a védő közül és a jobb alsó sarokba gurított (1-3).

69. perc: Szatmári István, a bal oldalról a bal alsóba tekerte a labdát (1-4).

Köszönjük a vendéglátást! Sok sikert kívánunk a kecskeméti labdarúgásnak!

[image]

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman