HÍREK

Futás karácsonyra (lapszemle)

2020-11-17

Futás karácsonyra (lapszemle)

Katona Máté állapotáról a Nemzeti Sportban Somogyi Zsolt írt cikket. Lapszemle.

A visszatéréshez vezető út fájdalmas, nehéz és főleg iszonyú hosszú.

Katona Máté, az MTK Budapest középpályása azonban azt mondja: a legközelebbi, reálisan elérhető célokat figyeli csak – szeptemberben szakadt el a térdszalagja, a hónap végén operálták.

„Szerdán lesz hét hetes a műtétem – mondta  a 23 esztendős futballista. – A tizenkettedik héten futhatok, nos, az december huszonhárom, az lehet a legszebb karácsonyi ajándék, ha akkor valóban kocoghatok majd. És van erre esélyem, mert eddig minden a tervek szerint halad a rehabilitációm során."

Lelkileg nagyon fontos lehetett, hogy a futballista, miután a műtét utáni napokban csak a televízióban nézhette a csapata mérkőzéseit, a Mol Fehérvár FC elleni győzelmet (3–1) már a Hidegkuti-stadionban ünnepelhette.

„Kétoldalú dolog ez – mondta Katona Máté. – Amikor csak feküdni tudtam, mankózni, nagyon hiányzott az öltöző hangulata, a társak vicces beszólása. Aztán most már ott lehettem, és szuper volt érezni a támogatást, a szeretetet, mikor jöhetek vissza, hol tartok – ezt kérdezte mindenki. Csakhogy… A beszélgetésünk után a srácok a pálya, én meg a nézőtér felé indultam, és az azért nem kellemes érzés – nagyon szeretnék a pályán segíteni a csapatomnak. De tudom, erre várnom kell… A meccs előtt még a kispadra is leültem, és ott beszélgettem Michael Boris vezetőedzővel, aki elmondta, ő is visszavár, de a türelem, a kitartás a legfontosabb."

A futballista hozzátette: az első napok nehezen teltek, de ma már rengeteg olyan impulzus éri, amely segíti a teljes gyógyulás felé vezető úton. Elkezdett biciklizni, egyelőre átmozgató jelleggel (13-as ellenállással, ha ez a szakembereknek mond valamit), és hamarosan erősítheti, terhelheti a lábát a kerékpáron ülve.

„Egy ideje sétálhatok – idézte fel a középpályás a számára fontos apróságokról. – Az első alkalom is boldoggá tett, noha bicegtem, ma annak örülök, hogy ha csak gyalogolok, már nem látszik a mozgásomon, hogy nemrég operáltak. A gyógytornán naponta két órát dolgozunk, és mindig van új, korábban nem próbált gyakorlat, és jó érzés, hogy már ezt is bírom, az is megy, majdnem teljesen le tudok guggolni. Ezen kívül lézeres és mágneses kezeléseket kapok, jegelem a térdem a torna után, minden előírást betartva dolgozom azon, hogy minden rendben menjen. Azt hiszem, kicsi gyerekkoromban vártam úgy a karácsonyt, mint most – nagyon jó lesz újra futócipőt húzni!"

Az edzés, a futballozás azonban majd csak tavasszal kerülhet szóba – a visszatéréshez vezető út nagyon hosszú…

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman