HÍREK

Furcsa végjáték után vereség a Fehérvártól

2021-12-11

Furcsa végjáték után vereség a Fehérvártól

Két góllal nyert az MOL Fehérvár FC az idei utolsó előtti bajnokin.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

OTP Bank Liga, 16. forduló
MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 0-2 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Vezette: Bognár Tamás (Pillók, Szert, Huszár, Urbán, Kóbor, Rúsz)

Gólszerző: Kodro (21.), Petryak (90+4.)

Sárga lap: Varju (82.), Balázs (61.) illetve Hangya (45.), Stopira (53.)

MTK Budapest: Somodi - Varju, Várkonyi, Nagy Zsombor - Palincsár (Dimitrov 84.), Ramadani, Mezei (Kata 68.), Balázs - Kocsis (Kovácsréti 46.), Miovski, Grozav (Haraszti 68.).

Vezetőedző: Márton Gábor

MOL Fehérvár FC: Kovács Dániel - Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya (Heister 70.) - Dárdai, Nego, Makarenko, Petryak - Kodro (Alef 86.), Nikolics (Zivzivadze 69.).

Vezetőedző: Szabics Imre

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában a MOL Fehérvár FC együttesét fogadtuk. A székesfehérváriakkal legutóbb az 5. fordulóban találkoztunk, akkor Grozav góljával még vezettünk, de végül kikaptunk 2-1-re.

A védelem összeállítása nehézséget okozott a szakmai stábnak, hiszen az egy héttel ezelőtti csapathoz képest Weir és Perkovic is hiányzott sérülés, illetve eltiltás miatt.

Mi kezdtünk jobban, az első helyzetre fél percet kellett várni, Miovski ugratta ki Kocsist, akinek passza után Grozav balról az oldalhálót találta el 10 méterről. Két perccel később a berobbanó Petryak fejelt a balról érkező beadás után, Somodi viszont remek vetődéssel védeni tudott.

A 10. percben Stopira elé keveredett a labda a szöglet után, de a védő hat méterről, senkitől sem zavartatva fölé bombázott. 

A mozgalmas első tíz percet követően mezőnyjáték folyt a pályán, nem tudtak fogást találni egymáson a csapatok. A 21. percben hátrányba kerültünk: Dárdai egy csel után beadott, a tisztán érkező Kenan Kodro pedig öt méterről a hálóba fejelt (0-1).

A bekapott gól után Ramadani lövésével jelentkeztünk a 30. percben, de a 23 méterről eleresztett próbálkozás fölé ment. Tíz minutummal később Várkonyi blokkolta kiválóan Nikolics közeli lövését. 

A félidő hajrájában szép támadás végén Miovski készített le Grozavnak, lövését blokkolni tudták a védők, így egygólos fehérvári vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A szünetben egy helyen változtatott vezetőedzőnk: Kocsis helyére az előző fordulóban nagyon okos gólt szerző Kovácsréti érkezett.

A fordulás után az első lehetőség a vendégek előtt adódott a 48. percben: Fiola adott be jobbról, Petryak átlépte, Nikolics lőtt, de pont Somogyi kezébe. Az 53. percben kétszer is nagyon közel jártunk az egyenlítéshez: Ramadani lövését előbb Stopira blokkolta, majd Palincsár kiváló beadását Miovski fejelte a jobb sarok mellé.

Az 57. percben Nikolics 18 méteres, középről érkező tekerése csattant a bal kapufán. A 61. percben Balázs cselezte be magát a tizenhatoson belülre, Fiola szorításában elesett, de a játékvezető játékosunknak adott sárgát műesés miatt.

Egy perccel később Petryak centerezett, középen Nikolics érkezett, a kivetődő Somodi viszont hatalmas bravúrral hárítani tudott, Várkonyi pedig a gólvonal előteréből kivágta a labdát.

A 67. percben Varju harcos labdaszerzése után vezettünk gyors kontrát, melynek végén Mezei lőtt, de Kovács szögletre tolta a játékszert. Rögtön utána Grozav kevergetett a tizenhatoson belül, hét méterről viszont nem talált kaput.

Márton Gábor az utolsó szűk húsz percre fordulva két helyen is változtatott: A támadósorban Grozav helyére Haraszti érkezett, míg a középpályán Mezeit Kata váltotta.

A cserék után Kovácsréti kétszer is lőtt, de 26 és 10 méterről sem találta el a kaput. A 78. percben az előre húzódó Stopira fejelt Dárdai szabadrúgása után, Somodi szép vetődéssel leért a jobb alsóhoz.

A hajrára fordulva Varju kapott sárgát, neki ez az ötödik volt a bajnokságban, így az évzárón nem léphet pályára a Paksi FC ellen.

Az utolsó percekben is mentünk előre az egyenlítésért, de nem jártunk sikerrel. Fiola kezezése után a VAR nem ítélt büntetőt, így Ivan Petryak gólját megadták a ráadásban, mellyel kettővel nyertek a vendégek (0-2).

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman