HÍREK

Fordítottunk és nyertünk a Nyíregyháza ellen

2023-04-03

Fordítottunk és nyertünk a Nyíregyháza ellen

Németh Krisztián duplájának köszönhetően itthon tartottuk a három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Nyíregyháza Spartacus FC 2-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Zierkelbach Péter (Berényi, Rózsa, Szabó)

Gólszerző: Németh (46., 72.), illetve Baki (6.)

Sárga lap: Kata (22.), Németh (38., 90.), illetve Kovácsréti (60.)

Piros lap: Németh (90.)

MTK Budapest: Rácz – Varju, Kocsis (Szépe, 29.), Bobál, Vadnai (Poór, 29.) – Bognár, Kata, Mezei (Zuigeber, 62.) – Kovács Mátyás (Horváth Artúr, 82.), Németh, Stieber

Vezetőedző: Horváth Dávid

Nyíregyháza Spartacus FC: Hrabina – Farkas (Kiss Ákos, 67.), Szokol, Baki, Jánvári, Nagy Barnabás (Vass Patrik, 78.) – Kovácsréti, Pekár (Adamcsek, 78.), Csősz (Sigér, 58.), Gresó (Pataki, 58.) – Novák

Megbízott vezetőedző: Lengyel Roland

Hétfőn a Merkantil Bank Liga 29. fordulójának utolsó mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus FC együttesét fogadtuk. A vendégek a válogatott szünet alatt edzőt váltottak: Lengyel Roland vette át az irányítást a szabolcsiaknál. A két gárda őszi mérkőzésén októberben a Nyíregyháza aratott 2-0-s győzelmet, tehát volt miért visszavágni.

Az első percben megszerezhettük volna a vezetést: Stieber ugratta ki Bognárt, aki ziccerben vihette a kapusra, de mellé emelt. Mindössze öt perccel ezután megszerezte a vezetést a Nyíregyháza: Kovácsréti szöglete után Baki fejese utat talált a kapunkba (0-1).

Nem sokon múlt, hogy rögtön egyenlítsünk: Bobál ívelését követően Mezei elé pattant a labda, aki 16-ról mindössze pár centivel lőtt a kapu mellé. A 15. percben Csősz próbálkozott távolról, lövése kevéssel ment el a felső sarok mellett.

A 20. perc legelején szép támadást vezettünk, melynek végén Kovács Mátyás készített Németh elé, közeli lövésébe azonban beleléptek a védők. A 28. percben kettőt is kellett cserélnünk: Kovács és Vadnai ütköztek szerencsétlenül, egyikük sem tudta folytatni, így Poór és Szépe érkezett.

A 35. percben Kovácsréti cselezett a jobb oldalról befelé, lövése jócskán fölé ment. A 42. percben Gresó 18-ról tüzelt, de ő sem találta el a kaput. Egy perccel később Poór passza után Stieber tekert 20-ról, a labda nagyon ígéretesen repült a hosszú felső felé, de ez is mellé ment.  

A félidő hosszabbításában egyenlíthettünk volna: Bognár beadására Szépe teljesen üresen érkezett, de ajtó-ablak helyzetben nem találta el a kaput.

A második játékrészt aligha kezdhettük volna jobban: Stieber kiugratásából Németh éles szögből, gyönyörűen lőtt a hosszú alsóba (1-1).

Az 56. percben Stieber próbálkozott 23 méterről, Hrabina vetődve hárított. A 64. percben a csereként beálló Zuigeber került ziccerbe nagyszerű támadás után, emelését bravúrral védte a nyíregyházi hálóőr.

A 72. percben sikerült megfordítanunk a meccset: Varju cselezte be magát a tizenhatoson belülre, bal lábas kísérlete ugyan kijött a kapusról, a kipattanót Németh passzolta a hálóba (2-1).

A 80. percben újra Varju cselezgetett a tizenhatoson belül, majd lőtt, de a labda elakadt Baki kezében, így büntetővel jöhettünk. A labda mögé Németh állt oda, de fölé rúgta a labdát.

A 84. percben a Nyíregyháza vezetett gyors támadást, melynek végén Novák beadására Vass érkezett, aki nem sokkal lőtt mellé.

A 90. percben Németh későn lépett oda az egyik vendég játékosnak, ezért megkapta második sárgáját, így tíz emberre fogyatkoztunk a hosszabbításra. Újabb gól viszont már így sem született, így itthon tartottuk a három pontot.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman