HÍREK

Főpróba az Eb-címvédő ellen (LAPSZEMLE)

2017-08-29

Főpróba az Eb-címvédő ellen (LAPSZEMLE)

Az U21-es válogatott felkészüléséről írt a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja.

Az U21-es keret tagjai vasárnap délután kezdték meg a közös felkészülést a pénteki és a jövő keddi mérkőzésekre. Michael Boris szövetségi edző az előre megadott kerethez képest két helyen változtatott az utolsó pillanatban, Tóth Máté és Sallai Roland helyére Hegedűs Jánost (Puskás Akadémia), valamint Kundrák Norbertet (Ferencváros) hívta meg a válogatottba – adta hírül az mlsz.hu.

A csapat szerdán utazik el Padernbornba, ahol a nyári U21-es Európa-bajnokság győztesével, a házigazda német válogatottal játszik felkészülési mérkőzést. Bár nyáron még zömében az 1994-1995-ös korosztály tagjai szerepeltek az Eb-döntőben, a németek hat fiatalabb játékost is bevetettek a tornán, akik immár U21-es Európa-bajnoki aranyérmesként (és korábbi U19-es Eb-győztesként) ellenünk is ott lesznek a keretben. A csapat tagja a tavalyi felnőtt Európa-bajnokságra a válogatottba jelölt, a Leverkusenben már most kulcsembernek számító, háromszoros A-válogatott védő, Jonathan Tah, de bárkit ki lehetne emelni, hiszen ellenfelünk többi játékosa ugyancsak a Bundesligában pallérozódik.

– Egészen más jellegű mérkőzések várnak ránk a következő egy hétben, hiszen míg Málta ellen szeretnénk dominálni, birtokolni a labdát, addig a németekkel szemben várhatóan több energiát kell fordítanunk a védekezésre. A pénteki összecsapás fontos állomás, ha úgy tetszik, főpróba lesz számunkra, amelyen minden kerettagnak megadjuk a lehetőséget a bizonyításra, így képet kapunk a játékosok aktuális formájáról. Málta ellen már tétmeccsen lépünk pályára, szeretnénk győzelemmel kezdeni a sorozatot, hiszen ahhoz, hogy versenyben legyünk a csoport első két helyéért, nem hibázhatunk ezen a találkozón – fogalmazott Michael Boris szövetségi edző, aki Demjén Patriknak és Katona Máténak is meghívót postázott.

Az U21-es válogatott kerete:
Demjén Patrik (MTK Budapest), Bukrán Erik (DVTK), Horváth Dániel (Csákvár) – Hegedűs János (Puskás Akadémia), Jancsó András (Haladás), Kecskés Ákos (Termalica), Lenzsér Bence (Paks), Szalai Attila (Mezőkövesd), Szivacski Donát (Vasas), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Tóth Bence (Videoton), Csernik Kornél (FTC), Haris Attila (Balmazújváros), Katona Máté (MTK Budapest), Óvári Zsolt (DVTK), Szabó Bence (Videoton), Szoboszlai Dominik (Liefering), Vida Máté (Vasas), Bíró Bence (Guimares), Koszta Márk (Mezőkövesd), Makrai Gábor (DVTK), Zsótér Donát (Újpest)

Forrás: mlsz.hu

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman