HÍREK

Fontos három pontot szereztünk a Mezőkövesd ellen

2021-09-25

Fontos három pontot szereztünk a Mezőkövesd ellen

Miovski 90. percben szerzett góljával sikerült győznünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Farkas Ádám (Karakó, Albert, Vígh-Tarsonyi, Kulcsár, Theodoros, Szőts)

Gólszerző: Miovski (90.)

Sárga lap: Balázs (59.), Kovácsréti (75.), Varju (80.), Vancsa (89.) illetve Farkas (38.), Cseri (40.), Katanec (57., helyette Calcan, 90.), Besirovic (70.)

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs (Varju, 62.), Perkovic, Nagy Zsombor (Ferreira, 11.), Nagy Barnabás – Ramadani (Dimitrov, 62.), Weir, Kosznovszky (Mezei, 76.) – Kovácsréti (Vancsa, 76.), Miovski, Grozav

Vezetőedző: Giovanni Costantino

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Farkas (Madarász, 46.), Baki, Kocsis, Katanec, Nagy Dániel – Besirovic, Derekas, Cseri (Cseke, 46.) – Vutov (Drazic, 46.), Jurina (Vojtus, 82.)

Vezetőedző: Pintér Attila

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában négy idegenbeli mérkőzés után tértünk vissza az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, ahol a bajnokság hetedik helyén álló Mezőkövesd Zsóry FC gárdáját láttuk vendégül.

Az első nagy lehetőséget mi dolgoztuk ki: az NB I-ben most debütáló Kosznovszky ment el a szélen, beadását Ramadani kanalazta kapura, Piscitelli bravúrral védett, majd Grozav erős ismétlését is hárította a mezőkövesdi kapus. A 11. percben csapatkapitányunkat, Nagy Zsombort sérülés miatt sajnos le kellett cserélni, Tiago Ferreira jött helyette.

A játékrész első felében a mezőnyjáték dominált, nem láthattunk sok lehetőséget egyik oldalon sem. A 25. percben Grozav veszélyes beadása után Katanec majdnem a saját kapujába fejelt. Egy perccel később Balázs kemény beadását Grozav bólintotta a kapu irányába, de a labda elakadt az egyik védőben.

A 33. percben láthattuk az első Mezőkövesd helyzetet, ekkor Vutov 30 méterről találta el a felső kapufánkat, a kipattanót kapusunk szedte le a levegőből. A 40. percben remek kontrát vezettünk, Miovski ugratta ki Grozavot, aki ziccerben vihette, lövésébe az utolsó pillanatban vetette bele magát az egyik hátvéd. Ugyan több sanszunk volt az első 45 percben, a félidőben 0-0-s döntetlent mutatott az eredményjelző.

A félidőben klubunk köszöntötte Hárspataki Gábort és Szatmári Andrást. Előbbi karatéban szerzett bronzérmet a tokiói olimpián, míg utóbbi a kardvívó csapat tagjaként állhatott a dobogó harmadik fokára.

A második játékrészben Weir távoli lövését jegyezhettük fel az 51. percben, Piscitelli magabiztosan védett. Az 59. percben jobb oldali vendég beadást követően Balázs kapaszkodott bele Jurinába a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt oda, ám Mijatovic jó felé indult, és bravúrral hárított.

Egészen a 80, percig kellett várni a következő igazi helyzetig, ekkor Mezei távoli lövés suhant el a kapufa mellett. Négy perccel később Mezei emelt középre, Miovski fejese nem okozott gondot Piscitellinek.

Már-már úgy tűnt, nem születik gól a találkozón, de a 90. perc meghozta az áttörést: Nagy Barnabás ugratta ki Miovskit, csatárunkat megelőzte Baki, de épp Miovski lábára rúgta a labdát, ami így a hosszú sarokba pattant. (1-0)

A hosszabbítást tíz emberrel kellett lejátszanunk, ugyanis Perkovic egy beadás után rosszul érkezett a lábára, és hordágyon kellett levinni a pályáról. Az utolsó pillanatban majdnem egyenlített a Mezőkövesd, de Calcan lövését a kapu torkából Varju kirúgta, így megszereztük a három pontot.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman