HÍREK

Folytatódott a győzelmi széria (GALÉRIA)

2016-03-27

Folytatódott a győzelmi széria (GALÉRIA)

Az MTK Budapest II. csapata, zsinórban harmadik találkozóját nyerte meg.

A mérkőzés élő közvetítése.

MTK Budapest II. – BKV Előre 2-0 (0-0).

NB III. Nyugati csoport, 24. forduló, BKV Előre SC Sporttelep

Vezette: Sipos Katalin, asszisztensek: Garai Péter, Legeza László.

Gólszerző: Szatmári (53. perc), Takács (90. perc)

MTK Budapest II.: Groppioni – Sági, Talabér, Széles, Deutsch – Katona, Hajdú – Szatmári, Kovács, Schrammel – Hujber. Kispad: Demjén – Magyar, Szalai, Tóth, Szabó, Bayer, Takács. Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Kovács helyett Bayer (78. perc), Szatmári helyett Takács (80. perc), Schrammel helyett Szalai (86. perc).

Sárga lap: Hujber (61. perc).

BKV Előre: Gelei – Csikortás, Nyárasdi, Miklósvári, Sebők – Marczinka, Csikós – Csepregi, Surányi, Birtalan – Herczeg. Kispad: Kara – Balazsin, Szanku, Peinlich, Száraz, Németh, Ambruzs. Szakmai igazgató: Gelei Károly, vezetőedző: Menczeles Iván.  

Csere: Surányi helyett Balazsin (71. perc), Herczeg helyett Szanku (81. perc), Csikós helyett Németh (83. perc).  

Sárga lap: Csikós (46. perc), Herczeg (60. perc), Csepregi (66. perc).

Az MTK Budapest II. csapata, az NB III. Nyugati csoportjának, 24. fordulójában, pikáns találkozón fogadta a BKV Előre együttesét, a BKV Előre stadionjában. Ellenfelünk jól szerepel a harmadosztályban, 22 lejátszott találkozóján, 10-7-5-ös mérleggel büszkélkedhetnek, fiaink pedig 9-5-8-as mutatót tudhatnak magukénak. A legutóbbi fordulókban mindkét gárda vitézkedett, ellenfelünk utolsó három találkozóján, győztesen hagyta el a játékteret, de a kék-fehérek sem panaszkodhatnak. A Győrben elért gól nélküli döntetlen után, két győzelem következett, hazai pályán a Videoton II., idegenben pedig a Ferencvárosi TC II. ellen. A két együttes őszi mérkőzésén, Csikortás, 35. percben szerzett találatával, 1-0-ás BKV Előre győzelem született, volt  tehát ok a visszavágásra.  

Jó kis meccsre volt kilátás, és – főleg a második félidőben – nem is csalatkozott az, aki ebben bízott. Eleinte a BKV Előre birtokolta többet a labdát, öt perc után jöttek ki először a kék-fehérek a kapujuk előteréből. Az első negyedórában főleg a középpályán folyt a játék, helyzetekben nem bővelkedett a találkozó. Egy lehetőség itt, Deutsch szabadrúgásából, egy pedig ott, Birtalan lövését Groppioni hárította lábbal. Nem alakult ki folyamatos játék, több eladott labda borzolta az edzők és a nézők kedélyeit is. Ellenfelünk szinte összes lehetősége futballistáink hibája után alakulhatott ki, mi pedig Gelei rontása után szerezhettünk volna vezetést, ha Hujber jobban koncentrál. A félidő végén több szabálytalanság miatt is állt a játék, gól nem született, így 0-0-ás állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő BKV Előre sárga lappal és csaknem MTK Budapest találattal kezdődött, Szatmári beadását Hujber hosszan vette át, így odalett a lehetőség. Ami nem sikerült akkor, az később összejött.

53. perc: Hujber volt harcias, amikor labdát szerzett a vendégtérfél közepén, két védő között centerezett Schrammelnek, aki remek ütemben továbbított a jobbösszekötő helyén érkező Szatmári Istvánnak, a fiatal szélső pedig hidegvérrel a hosszú alsóba lőtt (1-0).

Jót tett a találat az MTK Budapestnek, továbbra is támadásban maradtunk, és sokkal aktívabban, támadób felfogásban játszottunk már, de ellenfelünk is felvette a ritmust, így jó kis meccs kerekedett az összecsapásból. A férfias küzdelem és a harciasság néha, már-már túlzott keménységbe, durvaságba csapott át. Elismerésre méltó módon, az utolsó percig küzdött ellenfelünk az egyenlítésért, ám így csapatunknak adódott több lehetősége. A 77. percben Talabér, az év gólját lőhette volna, ha a saját térfeléről jobban céloz. A 83. percben közel járt a BKV Előre az egyenlítéshez, lövésük a kapufán csattant. De mint az esetek többségében, most is érvényesült a futball örök törvénye.

90. perc: Hujber Tamás a jobb oldalról továbbította középre a labdát, Takács fejjel maga elé tette azt, majd egy visszafelé emelést követően kapásból kilőtte a rövid oldalt. Klasszis találat volt (2-0).

A négy perc hosszabbítás alatt már további találat nem esett, így csapatunk folytatta győzelemi szériáját, immáron harmadik meccsét nyerte meg zsinórban.

A mérkőzés végén Pölöskei Gábor értékelt: – Az első félidő tizenötödik percéig sok labdát veszítettünk a saját térfelünkön. Ellenfelünk az egyik legszervezettebb és legerősebb csapat a mezőnyben, és fizikálisan is nagyon erősek. Elsiettük a labdakihozatalokat, ez volt a probléma. Később már rendbejött a csapat, és a félidő második felében Hujbinak volt már lehetősége, de ezen kívül is többször szépen kijöttünk, de gólt ekkor még nem sikerült elérnünk. Szünetben felhívtam a srácok figyelmét arra, hogy amelyik csapat előbb hibázik, az veszít. A második játékrészben már többször hibára kényszerítettük ellenfelünket, ezért tudtuk megszerezni a vezetést. Ezután kontrákra rendezkedtünk be, és a végén az egyiket sikerült is gólra váltanunk. Megérdemelten nyertük meg az összecsapást, és külön öröm, hogy gólt nem kaptunk – zárta gondolatait vezetőedzőnk. 

Jövő vasárnap, délelőtt 11:00 órakor, az MTK Budapest II. csapata Felcsúton a Puskás Akadémia vendége lesz. Folytatódjon a győzelmi széria!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman