HÍREK

Fő az eredményesség (GALÉRIA)

2015-10-29

Fő az eredményesség (GALÉRIA)

Ha csütörtök, akkor… a Lantos Mihály Sportközpontban megtartotta sajtótájékoztatóját László Csaba.

A vezetőedző mellett, ezúttal Bese Barnabás mondta el gondolatait a soron következő, hazai rangadóról, de szóba került a nyáron lejátszott szombathelyi mérkőzés is:

– Jó formában van a Haladás. Igaz, a Magyar Kupa mérkőzésen vereséget szenvedett, de az más, mint a bajnokik. Jól állnak az OTP Bank Ligában, nehéz mérkőzésre számítok ellenük. Szombathelyen is megszenvedtünk, gyengén kezdtünk, és kétgólos hátrányból álltunk fel. Fontos lenne begyűjtenünk a három pontot – hosszú szünet következik – ezzel el tudnánk lépni.

A csapat jobb oldali védője – kérdésre válaszolva – elmondta még, nem furcsa számára a védőposzt, megszokta már, egyre jobban érzi itt magát. Számításai szerint Ugrai vagy Halmosi ellen kell a hétvégén megoldani a védekezést. Mindkettőt kiváló játékosnak tartja, Ugrai alacsony, jól cselez, nehéz ellene, Halmosinak pedig a beadásai kiválóak, rutinos játékos. Mindketten életveszélyesek, bárki játszik, nagyon oda kell figyelni rá.

A sajtótájékoztató második részében László Csaba osztotta meg gondolatait a megjelent újságírókkal:

– Fontos mérkőzés vár ránk – kezdte a szakvezető. Úgy készülünk, mint eddig, azzal a különbséggel, hogy a héten kupameccset játszottunk. Ez persze elmondható ellenfelünkről is, ők vereséget szenvedtek a Videoton ellen, de ott más csapattal játszott a Haladás, mint ellenünk fog. A szombathelyiek idén a meglepetéscsapat, jól szerepelnek a bajnokságban. Ezt nyáron az idegenbeli mérkőzésen, saját bőrünkön éreztük. Ott rosszul kezdtünk, a második félidőben visszajöttünk, és kiharcoltuk a döntetlent.    

A szakvezető a hétvégi rangadón élvezetes mérkőzésre számít. Az utolsó meccsek alapján mindkét csapat gólt, gólokat ért el, erőltetik a támadó focit, ebből csak jó foci jöhet ki – vélte a vezetőedző, majd így folytatta:

– Két támadó szellemű csapat feszül egymásnak szombaton, ahol olyan egyéniségek játszanak, mint Király, Kanta, vagy Torghelle. Többek között ők azok, akikért érdemes kilátogatni a pályákra. Sajnos Hrepkára nem számíthatok, a kupameccsen megsérült, várhatóan pár hetet kell kihagynia, a többiek viszont egészségesek, mindenki bevethető.

A sajtótájékoztató végén, László Csaba edzői ars poetikájáról is szót ejtett:

– Nem kell senkit másolnunk, sem taktikában, sem játékban! Az a fontos, hogy a rendelkezésünkre álló lehetőségekből hozzuk ki a maximumot, és az adott keretre megtaláljuk a megfelelő játékot. Ha ez hetven-nyolcvan százalékban sikerül, az már jó. Hiába játszik kiválóan a csapat, passzolgat hátul  és birtokolja többet a labdát, ha nem nyer. Előbb mindig eredményesnek kell lenni, csak ezután jöhet a többi. A legfontosabb, hogy az eredményes játékhoz találjuk meg a megfelelő utat! Csak az számít, hogy a csapat megnyerje a mérkőzést. Négy játékrendszert is tudunk játszani, mindig azt húzzuk elő, amelyik az adott helyzetben a legeredményesebb lehet. Az eredményesség felül kell írja a szépséget. – zárta gondolatait a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman