HÍREK

FK Aktöbe – MTK Budapest 1-1 (1-1) GALÉRIA

2016-06-30

FK Aktöbe – MTK Budapest 1-1 (1-1) GALÉRIA

A gyirmóti visszavágó dönt mindenről.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

További információkat az uefa.com oldalon találhat!

FK Aktöbe – MTK Budapest 1-1 (1-1).
Európa-liga selejtező, első forduló, első mérkőzés, Aktöbe (Kazahsztán).

Vezette: Sascha Amhof (svájci).

Gólszerzők: Zhalmukan (11-esből, 44. perc) ill. Torghelle (30. perc).

FK Aktöbe: Otarbajev – Sitdikov, Kouadja, Kairov, Kryulov – Zhalmukan, Tsveiba, Mitosevics – Bocsarov, Dao, Szorokin. Kispad: Tamabay – Azovszkij, Shesztakov, Golubov.  Vezetőedző: Yuri Utkulbaev.

Csere: Dao helyett Golubov (62. perc), Zhalmukan helyett Shesztakov (83. perc).

Sárga lap: Sitdikov (72. perc), Szorokin (86. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Poór, Grgics, Baki, Vadnai – Vass – Gera, Kanta, Szatmári L., Nikacs – Torghelle. Kispad: Groppioni – Vukmir, Deutsch, Talabér, Borbély, Szatmári I., Jakab. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Szatmári L. helyett Borbély (88. perc), Nikacs helyett Deutsch (91. perc).

Sárga lap: Nikacs (83. perc), Borbély (90. perc).

Az első félidőt a tiszta fehérben játszó hazaiak kezdték, és azonnal két megindulással vétették észre magukat, de volt rá válaszunk. Nikacs jobbról belőtt labdáját küldte kapura Gera, ám a kazah kapusnak nem okozott gondot a próbálkozás. Ezután is támadásban maradtunk, még nem telt el negyed óra sem, amikor Kanta szöglete jelentett újabb veszélyt Otorbajev kapujára, de ezt is megúszta ellenfelünk. A 18. percben Gera visszaadta a kölcsönt, amikor az ő labdáját fejelhette meg Nikacs, ám nem talált kaput. Folyamatosan támadtunk, csak a gól hiányzott a játékunkból. Egy-két alkalommal ugyan feltűntek a kazahok is a kapunk előtt, viszont semmilyen komoly veszélyt nem jelentettek. Labdabiztosak voltunk elöl is, hátul is, és – ahogy mondják – ami késik, nem múlik. Addigi érett és taktikus futballunk meghozta gyümölcsét, megszereztük a vezetést.

30. perc: Gera tette le Nikacs elé a labdát, aki a jobb oldalon egészen az alapvonalig lecselezte magát, beadását pedig Torghelle pofozta a hálóba (0-1).

Semmi nem változott a gól után sem, továbbra is mi futballoztunk, ellenfelünk néha csak kereste a labdát. Az utolsó tíz percben Nikacs, Poór és Torghelle is lövéssel fejezte be akciónkat, de ahelyett hogy megdupláztuk volna előnyünket, 11-esből egyenlített az FK Aktöbe. Torghelle 16-oson belül felugrott fejelni, a levegőben lökték, de estében a kezéhez ért a labda, és ezt ítélte szabálytalannak a játékvezető, és a büntetőpontra mutatott.

41. perc: Zalmukan, a jó irányba mozduló Hegedüs mellett, a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

Az utolsó öt percben további találat már nem esett, és egyperces hosszabbítás után vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben az első félidő végi egyenlítés hatására vérszemet kaptak  a kazahok, és ekkor már több veszélyes támadást is vezettek. Poórnak, Bakinak és Hegedüsnek is észnél kellett hátul lennie. Nagyon nyomult ellenfelünk, de szerencsére nem estünk pánikba, és biztosan mentettünk minden szituációban. Tíz perc után jöttünk ki a sündisznóállásból, amikor Vass beadását tisztázták a hazai védők Poór elől, majd Nikacs bal oldali beadása került Torghelle elé, de lövése elkerülte a kazah kaput. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a találkozó, mindkét gárda a másik hibájára várt, ám ekkor veszélyesebbnek tűnt az MTK Budapest. Torghelle és Kanta előtt is komoly lehetőség adódott, ám előbbi elől tisztáztak a védők, utóbbi pedig 20 méterről mellé bombázott.

A 74. percben meghűlt ereinkben a vér, amikor Zhalmukan kiugratásánál az utolsó pillanatban tisztázott Hegedüs. Az utolsó negyedórára leült a meccs, talán már egyik együttes sem akart túl nagy kockázatot vállalni a győzelem kicsikarása érdekében, így a gyirmóti visszavágóra maradt a döntést.

A mérkőzés végén szakvezetőnk értékelte a látottakat:

Teodoru Vaszilisz: – Az első félidőben jobbak voltunk, el is dönthettük volna a mérkőzést. A második játékrészben már nem úgy jött ki a lépés, ahogyan azt szerettük volna. A kazahok bajnokság közben, meccsben vannak, rajtunk pedig érződőtt a meccshiány.

A visszavágót július 7-én, 18:00 órakor Gyirmóton, az Alcufer stadionban rendezik.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman