HÍREK

Fiatalok is bizonyíthattak a győztes felkészülési mérkőzésen

2024-03-22

Fiatalok is bizonyíthattak a győztes felkészülési mérkőzésen

Ismét Kenesei-gól az MTK-ban: 1-0-ra vertük a PMFC-t a bajnokin szünetben.

Kihasználva a bajnoki szünetet, a PMFC-vel játszottunk felkészülési mérkőzést az akadémián. 

Horváth Dávid ezúttal a Rácz - Kocsis, Kádár, Nagy Zs. - Hej, Varju, Vadnai, Antonov - Stieber, Németh, Spalek csapatot küldte pályára. A küzdelmes találkozót nagy csata jellemezte az első félidőben, amelynek a közepén jártunk legközelebb a gólhoz: egy kezezés miatt megítélt büntetőt Antonov végzett el, de a vendégek kapusa vetődve mentett. A félidő végén Hej beadása után Németh fejelt a kapu fölé. 

A szünetben több akadémistánk is pályára lépett: ahogy már a korábbi években megszokhattuk, a bajnoki szünet során több fiatal játékosunk folyamatosan az első csapattal készülhet, most Stumpf Gábor, Herczeg Botond, Kenesei Noel és Anokye is kapott esélyt a bizonyításra - ők mindannyian be is álltak a felkészülési találkozó félidejében (Kádár, Varju, Hej és Németh helyére). 

Fordulás után a pécsiek Hudák távoli lövésével veszélyeztettek, de Rácz a helyén volt, míg a túloldalon Stieber átlövése jelentett veszélyt. 

A 60. percben Asante is beállt (Antonov helyére), míg Bognár Stieber váltotta. 

A félidő közepén aztán megszereztük a vezetést: egy szép, Herczegtől induló támadás végén Anokye passzolt Kenesei elé, aki a hálóba helyezett (1-0). Ezt követően egy veszélyes kontrát követően suhant el a labda a kapunk előtt. 

A 75. percben Herczegnek volt egy átlövése, de a kapus a helyén volt. A második találatunkhoz centik hiányoztak, hiszen pár perccel a vége előtt Nagy Zsombor 8 méterről a kapufát találta el, így végül egy góllal nyertük a felkészülési találkozót. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman