HÍREK

Félévértékelő No. 1 - Hegedüs Lajos

2015-12-26

Félévértékelő No. 1 - Hegedüs Lajos

Lezárult az OTP Bank Liga 2015/16-os idényének őszi szezonja, így ismét félévértékelő beszélgetésre hívtuk az MTK Budapest labdarúgóit, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva tekintsük át a csapat mögött hagyott időszakot. Elsőként a csapat egyesét, a hálóőr Hegedüs Lajost kérdeztük.

– Milyennek értékeled a csapat őszi szezonját?

–  Többé-kevésbé sikeres őszt zártunk, bár megítélésem szerint néha hullámzó volt a teljesítményünk. A Magyar Kupából való kiesés mindenféleképpen nagy csalódás számomra, talán ez rontja leginkább az összképet.

– László Csaba személyében új vezetőedző érkezett az MTK Budapesthez. Mekkora változást hozott mindez a csapat életében?

– Mint minden edzőváltás esetében, nálunk is érezhető volt egyfajta természetes átalakulás, amit jól kezelt a gárda. Persze kellett kis idő, hogy megszokjuk és elsajátítsuk az új elképzeléseket, de ez így normális. Sokat segített a mindkét félnek, hogy Ciki bá (Teodoru Vaszilisz másodedző – a szerk.) személyében maradt egy régi stábtag is velünk, aki ráadásul nagy tekintélynek örvend a csapaton belül.

– Hogy vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?

– Azzal soha nem vagyok teljes mértékben megelégedve, eléggé önkritikus vagyok. Szerencsére volt több kiemelkedő meccsem, de ennél még fontosabb, hogy érzésem szerint sikerült jó átlagot hoznom. Tudom persze azt is, hogy mikor és mit hibáztam, mi az, amire még jobban koncentrálnom kell, mit kell gyakorolnom.

– Számodra melyik volt az „ősz meccse”?

– Nem szeretek meccseket, védéseket kiemelni, jobban szeretem összességében vizsgálni a dolgokat, de ha muszáj, akkor a Fradi elleni győzelmünket emelnem ki. Talán a csapattársaim is erre a legbüszkébbek.

– Mit vársz a tavasztól, egyéni és csapat szinten? Kijuthat az MTK az európai kupaporondra?

– A sorsunk a saját kezünkben van. Biztos vagyok benne, hogy tudunk tovább is fejlődni, és ha úgy küzdünk, mint több meccsen is ősszel, akkor meglehet a nemzetközi szereplésre jogosító helyezés. A célunk a dobogó, de nagyon kemény és rögös út vezet odáig. Azt, hogy mindent meg fogunk tenni érte, azt már most megígérhetem! Végezetül pedig, szeretnék minden szurkolónak, az MTK család kötelékébe tartozó alkalmazottnak és sportolónak, békés boldog karácsonyt, valamint sikerekben gazdag boldog újévet kívánni!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman