HÍREK

Félévértékelő 4. rész

2014-12-28

Félévértékelő 4. rész

Az ünnepi időszak többek közt arról szól, hogy számot vet az ember a mögötte álló esztendővel. Mi is arra kértük az MTK Budapest néhány játékosát, értékelje maga és csapata teljesítményét, valamint fogalmazza meg várakozásait a bajnoki szezon hátralévő részével kapcsolatosan. Az interjúsorozat minden alanyának ugyanazt az öt kérdést tettük fel, így olvasóink a konkrét válaszokon keresztül arról is képet kaphatnak, egy-egy játékos miként éli meg ugyanazt az élethelyzetet a csapaton belül. Alább Halmai Ramon beszél első MTK-s félévéről.

– Milyennek értékeled a csapat őszi szezonját?

– A csapat ősszel erőn felül teljesített, le a kalappal az összes játékos és a szakmai stáb előtt. Mindenki a maximum közelében adott ki magából, mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken, ennek a gyümölcse az, hogy a tabella második helyén kezdhetjük a tavaszt.

– Meglepetés a második helyezés, vagy tud ennyit az MTK?

– Az idény eleji interjúban is elmondtam, hogy a keret olyan minőségi játékosokból áll, akikkel a bajnokság végén az első ötben lenni, reális cél. Bár voltak meccsek ahol Fortuna a csapattal volt, mint például a Győr elleni találkozón, de szokták mondani, csak a jó csapatoknak van szerencséjük. Azért a győztes meccsek döntő többségében kijött a különbség, természetesen a mi javunkra.

– Hogy vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?

– Elég nehéz féléven vagyok túl. Kezdődött azzal, hogy az agárdi edzőtáborban megsérültem, emiatt majdnem egy hónapot ki kellett hagynom, utána volt még pár kisebb sérülésem, betegség is, melyek hátráltattak. Hála az égnek, lekopogom, úgy néz ki, végére értem annak a nehéz periódusnak, most minden rendben van velem, egészségesen kezdhetem januárban a felkészülést. Az első csapatban csak Ligakupa illetve Magyar Kupa meccseken kaptam lehetőséget, amit bevallom elég nehezen éltem meg. Úgy gondolom, hogy az edzéseken, a kupameccseken, és amikor visszajátszottam az U-21-es csapatba – néhány kivételtől eltekintve – jó teljesítményt nyújtottam, de a visszajelzések is pozitívak voltak a stáb részéről. Tudom, hogy a kemény elvégzett munka meghozza majd a gyümölcsét és napról napra azon vagyok, hogy beverekedjem magam a tizennyolcas keretbe, ami nehéz feladat minden fiatal számára.

– Számodra melyik volt az „ősz meccse”?

– A legjobb meccsem talán az U-21 es Fradi elleni rangadó volt, ahol az én gólommal nyertünk 1-0-ra, emberhátrányban. Azon a meccsen igazán jól ment a játék.

– Mit vársz a tavasztól egyéni és csapat szinten? Meglehet a dobogó?

– Egyénileg minden erőmmel azon leszek, hogy a tizennyolcas keretben benne legyek, és pályára is lépjek bajnoki mérkőzésen. Csapat szinten nagy bravúr lenne a dobogón végezni, de ha az első hat hely egyikén végzünk, akkor sem lehetünk teljesen elégedetlenek, hiszen az jó eredménynek számított volna a szezon előtt. Persze harcolni fogunk a dobogóért és a Ligakupáért is, ahol még nagy meglepetések történhetnek.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman