HÍREK

Félévértékelő 2. rész (GALÉRIA)

2014-12-25

Félévértékelő 2. rész (GALÉRIA)

Az ünnepi időszak többek közt arról szól, hogy számot vet az ember a mögötte álló esztendővel. Mi is arra kértük az MTK Budapest néhány játékosát, értékelje maga és csapata teljesítményét, valamint fogalmazza meg várakozásait a bajnoki szezon hátralévő részével kapcsolatosan. Az interjúsorozat minden alanyának ugyanazt az öt kérdést tettük fel, így olvasóink a konkrét válaszokon keresztül arról is képet kaphatnak, egy-egy játékos miként éli meg ugyanazt az élethelyzetet a csapaton belül. Ezúttal Poór Patrik szavain keresztül tekinthetünk vissza 2014 őszére.

– Milyennek értékeled a csapat őszi szezonját?

– A második hely önmagáért beszél. Remek őszön vagyunk túl. Mindenki maximálisan odatette magát a közös siker érdekében, és ennek meg is lett az eredménye. Voltak ugyan gyengébb meccseink, de minden csapat életében vannak hullámvölgyek, és összességében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. Garami Józsi bácsi és a vele dolgozó stáb érdeme leginkább ez a szereplés, hiszen nagyszerű munkát végeznek, sokat tanulhatunk tőlük hétről-hétre. Természetesen a szurkolóknak is köszönjük az egész éves biztatást! Hasonlóan jó folytatást szeretnénk produkálni tavasszal, annyit leszögezhetek.

– Meglepetés a második helyezés, vagy tud ennyit az MTK?

– A szezon előtt talán senki nem számolt velünk, de bebizonyítottuk, hogy jó csapat vagyunk, és oda kell ránk figyelni. Ha jól emlékszem tizenkét mérkőzést nyertünk, ami nem rossz mutató. Többnyire ez jó játékkal is párosult, de a futballban csak a győzelem számit, így én tudtam örülni a csúnya sikereknek is. A kérdés második felére visszatérve pedig a válaszom igen. Tud ennyit ez az MTK.

– Hogy vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?

– Talán Nagy Tibi nyilatkozta egyszer, hogy sikeres csapatban könnyebb jól játszani, és ez valóban így van. Összességében egész ősszel stabilan, jól ment a játék és hatalmas élmény volt, hogy ennek köszönhetően bemutatkozhattam a válogatottban. Remekül alakult tehát minden, de nem szabad megelégednem ezzel, folytatnom kell a munkát és még sokat kell fejlődnöm, tanulnom, hogy elérjek oda, ahova szeretnék.

[image]

– Számodra melyik volt az „ősz meccse”?

– A Fradi elleni meccset szeretném kiemelni, mert minden évben ott tudjuk a legnagyobb örömet okozni szurkolóinknak a győzelemmel. Másrészt pedig megszereztem első NB I-es gólomat azon a találkozón, és ezen kívül is jól ment a játék, szóval emlékezetes nap volt. Természetesen, ha nem a klubon belüli életemet nézem, akkor a válogatottban való bemutatkozás is elvihetné ezt a címet.

– Mit vársz a tavasztól egyéni és csapatszinten? Meglehet a dobogó?

– Magától értetődően szeretnénk továbbra is a dobogón maradni, de nem szabad ennyire előre szaladni. Lépesről lépésre, meccsről meccsre kell haladnunk előre a célunk felé. Ha ezután is csapatkent küzdünk egymásért, akkor elérhetjük az álmainkat. Egyénileg pedig szeretnék jó teljesítménnyel előrukkolni, és stabilizálni a helyem az MTK-ban és a válogatottban. Akár jobban is sikerülhet nekem és a csapatnak a tavaszi szezon, mint amilyen az őszi volt, amihez „csak” rengeteg munka és alázat kell. Rajtam nem fog múlni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman