HÍREK

Félévértékelés az NB III-ban

2015-11-20

Félévértékelés az NB III-ban

Az MTK Budapest II. csapata az NB III-as bajnokságban szerepel. A gárda múlt hét végén Balatonfüreden zárta az őszi szezont. Pölöskei Gábor vezetőedzővel beszélgettünk.

–  Milyen célkitűzéseket fogalmaztatok meg nyáron a magatok számára?

– Ennek a csapatnak más funkciója van, mint a felnőttnek – kezdte a beszélgetést Pölöskei Gábor. – A legfontosabb  az akadémiánkról felkerülő fiatal labdarúgók menedzselése és feljuttatása az NB I-be. Ez könnyebben sikerülhet akkor, ha jól teljesítünk és eredményesek vagyunk. Az átszervezéssel nagyon megerősödött az NB III-as bajnokság, mivel az NB I-ből négy csapatnyi játékos már alsóbb osztályokban szerepel. Az elején ez meg is látszott a teljesítményünkön. Olyan fiatalok kerültek hozzánk, akik az U19-es mezőnyben is játszhatnak még. Nekik nem volt zökkenőmentes az átmenet, a felnőtt futballt szokniuk kellett. Ám jó úton járunk, így azt gondolom, hogy tavasszal eredményesebben szerepelünk.

– Az említetteknek tudható be a csapat hektikus teljesítménye?

– Speciális edzői feladat az enyém. Két egyforma összeállításban talán nem is játszottunk. Több játékos, aki nem kap lehetőséget az NB I-es csapatban, visszajátszik hozzánk. Őket a mi keretünkben jól teljesítőkkel mixeljük, azaz ily módon kell a csapatot összeállítani.

– Az első keretből visszajátszók megkönnyítik vagy inkább megnehezítik a dolgod?

– Ez szituációtól és adott alkalomtól függ. Emberek vagyunk. Van, aki szívesen jön vissza, és van, aki kevésbé. A motiváltság vagy annak hiánya nagyban befolyásolja a teljesítményt. Állandó probléma ez, nem könnyű kezelni, többször voltam már ilyen helyzetben, és mindig meg kellett oldani valahogy.

– Emiatt a második keret több játékosa nem kap lehetőséget. Hogyan élik ezt meg?

– Tovább gyűrűzik lefelé a probléma. Sokat beszélgetek velük erről a helyzetről, amit próbálunk kiküszöbölni. Aki jól teljesít egész héten, és ennek ellenére sem kap lehetőséget, nyilván feszült lesz. Tamási Zsolttal, az agárdi Sándor Károly Akadémia igazgatójával napi kapcsolatban vagyunk. Ő is segít abban, hogy akik nálunk kevesebbet játszanak, ott kapjanak teret. Sajnos mindenki még így sem tud pályára lépni, valakinek mindig sérül az érdeke.

– Változott a szakmai stáb. Milyen újdonságokat hozott ez a ti munkátokban?

– Másképp szervezzük a dolgokat. Új erőnléti edző és pályaedző került a csapatba, a kondicionálás nagyobb  súllyal esik latba. A többi szervezési feladat nem változott, ugyanúgy egyeztetünk, mint annak idején Józsi bácsival. Aki kevesebbet játszik az első keretben, vagy éppen sérülésből épült fel, annak a játéklehetőség az NB III-ban segít a minél gyorsabb visszatérésben. Fontos, hogy ezek a játékosok olyan képzést és terhelést kapjanak, hogyha szükség van rájuk, bevethetők legyenek.

– Kik azok, akikkel elégedett vagy a keretből?

– Két játékosunk, Hujber Tamás és Szatmári István már bemutatkozott az első csapatban is. Ők azok, akik a legmesszebbre jutottak. Hujbi az egyik erőssége a gárdának, hét gólt rúgott, el tud dönteni mérkőzéseket, de jól teljesített Pötyi (Szatmári István – a szerk.) is. Az NB III-as öltözőt keltetőnek hívjuk, aminek az elsődleges funkciója  az, hogy a tojáshéj lehulljon a játékosokról.

– Milyen célokkal vágtok neki a tavaszi szezonnak?

– A legfontosabb, hogy minél több játékos László Csaba látókörébe kerüljön. Jövőre két fiatal futballistát kell szerepeltetni az első osztályban, ez óriási lehetőség a srácok számára. Azért dolgozunk, hogy meg tudjanak felelni ezeknek az elvárásoknak. Az eredményesség is fontos szempont, ősszel több mérkőzésen apróságok döntöttek ellenfeleink javára. Remélem, tavasszal már ezeket a mérkőzéseket be tudjuk húzni.

– Melyik az a mérkőzés, amit kiemelnél az őszi szezonból?

– A feljutásra esélyes Mosonmagyaróvár otthonában nyerni tudtunk. Hujber második gólja élményszámba ment, parádés akció után született. Találata jól jellemezte az igazi MTK-stílust.  Ezért érdemes dolgozni.

– Mindkét fiad futballozik. Ők mit produkáltak idén?

– Péter elmúlt fél szezonja felemásra sikerült Pécsett, végül hosszas kálvária után Nyíregyházára került. Sikeres fél éven vannak túl, vezetik a bajnokságot. A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé kerültek, a csapat legeredményesebb játékosa, jól érzi magát ott. Zsolt nyárig az MTK Budapest játékosa volt, akkor került a Videoton csapatához. A fehérváriak kezdeti bukdácsolása után mostanra már stabilabb játékot játszanak. Beverekedte magát a kezdőcsapatba, egyre több lehetőséget kap.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman