HÍREK

Feczkó Tamás bemutatkozott (GALÉRIA)

2017-06-09

Feczkó Tamás bemutatkozott (GALÉRIA)

Két évre írt alá az új vezetőedző.

Pénteken reggel először beszélt az MTK Budapest vezetőedzőjeként a sajtó képviselőivel Feczkó Tamás, aki az első osztályba feljutó Balmazújvárost cserélte a fővárosra. A szakember oldalán Polyák Balázs, a klub sportigazgatója nyitotta a sajtótájékoztatót.

– Tamást mind emberi kvalitásai, mind szakmai múltja alkalmassá teszik arra, hogy átvegye az MTK Budapest irányítását.

Ezután a 39 éves edző vette át a szót, és elmondta, hatalmas kihívás előtt áll.

– Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek. Óriási célokat tűzött ki a klub, amikért érdemes dolgozni. Jó esélyeket látok arra, hogy rögtön visszajussunk az NB I-be, mert minden feltétel adott ehhez, és ez meg kell, hogy valósuljon.

A Balmazújvárost feljuttató szakembert korábbi munkaadója élesen kritizálta, amiért otthagyta a csapatot, de Feczkó csak pozitív dolgokat mesélt az – immáron – első osztályú együttesről.

– Nagy köszönettel tartozom Tiba Istvánnak, amiért rám bízta a csapatát. Közösen fantasztikus dolgokat vittünk véghez. Minden edzőnek olyan tulajdonost kívánok, mint ő, mert minden idegszálával a csapatot segítette, ezért is voltunk ilyen sikeresek.

A két évre aláíró edző az új játékosaival kapcsolatban még nem tudott mit mondani.

– Egyelőre még senkivel nem tudtam beszélni, hiszen nagyon friss a megegyezésem a klubbal. Nem tudom kik azok, akiknek lejár a szerződése, és kik azok, akik menni szeretnének. Természetesen szeretnénk megerősíteni a keretet, és az esetlegesen távozó játékosok helyére igazolni, hogy elérjük a célunkat.

Ez a cél nem más, mint a feljutás, viszont ez nem lesz olyan egyszerű, hiszen sok erős gárda játszik a Merkantil Bank Ligában.

Hét-nyolc olyan csapat van, amelyik odaérhet, hiszen tavaly is hat olyan együttes volt, amelyik kiharcolhatta volna a feljutást. A Kisvárda, a Zalaegerszeg, a Békéscsaba, a Nyíregyháza, a Gyirmót, a Győr és az MTK Budapest is erős, ráadásul meglepetéscsapat minden évben van. Szinte egyenlő eséllyel indulnak ezek az együttesek, így nem lesz egyszerű dolgunk.  

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman