HÍREK

Feczkó: „A Trabzonspor mindenáron velünk akart játszani” - értékelés

2019-01-14

Feczkó: „A Trabzonspor mindenáron velünk akart játszani” - értékelés

Ahogy arról beszámoltunk, a Trabzonspor legyőzése után csapatunk néhány napra hazatért Törökországból, viszont szerdától ismét Antalyában készül majd az együttes.

Az első edzőtáborban egy kiegyenlített meccsen 1-0-ra kikaptunk a Genclerbirligitől, majd 2-0-ra megvertük a Trabzonsport. Feczkó Tamás vezetőedző értékelte honlapunknak az edzőtábor történéseit.
– Az első kint eltöltött időszak főként arról szólt, hogy az erőgyűjtés mellett a megfelelő védekezést is tudjuk minél többet gyakorolni. A kért elemeket mindkét mérkőzésen visszakaptam a csapattól, hiszen a két török csapatnak maximum négy helyzete volt a 180 perc alatt. Ez azért elég nagy szó, mert az egyik esetben Törökország egyik bajnokesélyes csapatáról beszélünk, másrészt a Genclerbirligin is érződött, hogy szintén bőven megüti az első osztály szintjét. Kiemelném, hogy nagyszerű körülmények között tudtunk készülni, hiszen mind a szálloda, mind a pálya minősége olyan volt, amivel itthon Magyarországon csak ritkán találkozhatunk.

A mieink pénteken remek játékkal verték 2-0-ra a legjobbjaival felálló Trabzonsport. 
- Óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy amikor a Trabzonspor megtudta, hogy az MTK Törökországban fog edzőtáborozni, akkor ők jelentkeztek be hozzánk, és kérték, hogy velünk szeretnék lejátszani a bajnoki főpróbájukat. A mérkőzést pedig úgy harangozták be, hogy szeretnének visszavágni a másfél évvel ezelőtt Telkiben elszenvedett vereségért. Nagyon jó hangulatú meccset játszottunk velük, hiszen több száz Trabzon-szurkoló látogatott ki a helyszínre, akik a vereségük ellenére is vastapssal kísérték be a csapatukat az öltözőbe. Jó volt testközelből felmérni egy török bajnokesélyes együttes erejét. Óriási pozitívum volt, hogy a két csapat között nem volt különbség annak ellenére sem, hogy mi még csak a felkészülés elején járunk, így tompábbak vagyunk, míg ők már a jövőhéten kezdik a bajnokságot. Érdekes volt látni, hogy kint milyen visszhangja volt a sikerünknek, még a repülőtéren a vámosok is csak elismerően csettintettek, amikor megérkeztünk a csapat hivatalos felszerelésében a reptérre, pontosan tudták, ki is nyerte az előző napi meccset.

[image]

Feczkó kitért a következő, antalyai edzőtáborozás fókuszpontjaira is.

– A következő edzőtábor arról fog szólni, hogy a játékosok megfelelő fizikai állapotba kerüljenek, és mindenkinek biztosítsuk a megfelelő meccsterhelést, így ezúttal javarészt már 90 perceket kapnak majd a játékosok. Több taktikai elemet is szeretnénk begyakorolni, főleg a védekezésből támadásba való átmenetet, de a pontrúgások terén is szeretnénk előrelépni. 

Vezetőedzőnk elégedett a játékosok eddigi hozzáállásával.
– Mindenki maximálisan odatette magát, hiszen az edzőtáborozások arról szólnak, hogy minél jobb állapotba kerüljenek a játékosok, és bebizonyítsák, hogy kezdőcsapatban van a helyük. Mindkét mérkőzésen mindenkivel maradéktalanul elégedett voltam, mert az összes játékosom a tudása legjavát nyújtotta a pályán. Százszázalékosan biztos vagyok benne, hogy a következő edzőtáborban ugyanígy fognak dolgozni a játékosok, amivel a Paks elleni bajnoki előtt megnehezíthetik a dolgomat a kezdőcsapat kijelölésénél. Én és a játékosok is úgy fogják fel, hogy a felkészülés valami újnak a kezdetét jelenti. Tisztában vannak vele, hogy ilyenkor sokkal könnyebb dolguk van bekerülni a kezdőbe, mint mondjuk a bajnokság közben, amikor esetleg a posztrivális jó teljesítményt nyújt.

Mint ismert, a toronymagasan listavezető U19-es csapatból négy játékos is az első kerettel tarthatott Törökországba.
– Már az is nagy dolognak számított, hogy a felnőtt csapatnál kezdték meg a felkészülést. Egy ilyen szintű edzőtábor még nagyobb lökést adhat minden egyes játékosnak, hiszen olyan körülmények között dolgozhatnak, ami ritkán adatik meg egy magyar játékosnak. Nagyon jól és becsületesen edzettek, nem véletlen, hogy a mérkőzéseken ugyanannyi szerepet kaptak, mint a többiek. A Trabzonspor ellen Varju Benedek és Zuigéber Ákos kevesebbet tudott játszani, mert az egyikőjük sérüléssel, míg másikuk vírusos megbetegedéssel bajlódott az utóbbi napokban. Amikor a pályán voltak, megmutatták, hogy szép jövő állhat előttük, főleg ha ilyen szerényen és alázatosan dolgoznak majd továbbra is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman