HÍREK

Fájó vereség a Mezőkövesd ellen

2022-04-22

Fájó vereség a Mezőkövesd ellen

Hazai pályán kaptunk ki a Mezőkövesd ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 0-4 (0-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1950 néző

Vezette: Berke Balázs (Erdős, Buzás, Csatári, Solymosi, Szalai, Szőts)

Gólszerző: Drazic (13.), Pillár (24.), Lukic (71.), Kis (83.)

Sárga lap: Cseke (31.), Lukic (89.)

Piros lap: Sluka (82.)

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Szépe, Nagy Zsombor, Sluka – Ramadani (Mezei, 67.), Kata, Stieber – Miovski (Kovács Mátyás, 67.), Futács, Kovácsréti (Vancsa, 79.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai – Farkas, Lukic, Pillár, Vadnai – Vajda (Babati, 79.), Madarász (Karnitski, 66.), Cseke – Cseri (Churko, 66.), Jurina (Besirovic, 52.), Drazic (Kis, 79.)

Vezetőedző: Supka Attila

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a bajnokság kilencedik helyén álló Mezőkövesd Zsóry FC-t láttuk vendégül. Mi kezdtük aktívabban a mérkőzést, de nagy helyzetet nem tudtunk kidolgozni, a Mezőkövesd pedig a 13. percben első lehetőségéből gólt szerzett. Drazic cselezte ki Szépét, betört a tizenhatoson belülre, majd némi szerencsével pöckölt a kapunkba (0-1).

Szépe a gólt megelőző szituációban megsérült, nem tudta folytatni a játékot, Várkonyi jött helyette.

A 22. percben Futács fordult kapura, 22 méterről laposan célozta meg a sarkot, Tordai szögletre ütötte a labdát. Három perccel később újra Drazic tűnt fel a kapunk előtt, pördítését Mijatovic védte. A 24. percben montenegrói kapusunk sem tudott hárítani: a vendégek szögleténél Pillár emelkedett a legmagasabbra és a sarokba bólintott (0-2).

A második bekapott gól után sorra dolgoztuk ki a sanszokat: a 30. percben Futács lövését védte Tordai, majd Stieber távoli kísérletét hárította a hálóőr. A 34. percben szép akció után ismét Stieber próbálkozhatott, de lövésében nem volt elég erő. Öt perccel később Kovácsréti kétszer is lőtt, Tordai mindkétszer bravúrral védett. A 43. percben Varju vette át a tizenhatoson belül a labdát, de mellé tüzelt. Hiába voltunk folyamatosan a mezőkövesdi kapu előtt, a szünet előtt nem sikerült betalálni, kétgólos hátrányból várhattuk a folytatást.

A térfélcsere után rögtön szépíthettünk volna: Futács kapott remek labdát, öt méterről a kapust találta el. Két perccel később a Mezőkövesd került helyzetbe a mieink védelmi hibája után, Jurina azonban a kapu mellé lőtt. Az 51. percben Futács adott be, a kapus kiütötte a labdát Ramadani elé, ő öt méterről lőtt, de belelépett egy hátvéd a kapuba tartó labdába. Ezután Ramadani beadása Futács kezéről pattant Kovácsréti elé, aki így hiába lőtt a léc alá.

Az 58. percben Futács került a védők mögé a jobb oldalon, passz helyett egyedül akarta megoldani, de nem sikerült neki. A 71. percben tovább romlott a helyzet: Vajda szögletét Lukic fejelte a kapunkba (0-3).

A 80. percben Besirovic lövését Mijatovic védte bravúrral, két perccel később Sluka felesleges becsúszása piros lapot ért. Egy perccel a kiállítás után Kis fordult le az emberéről a tizenhatoson belül, majd az alsó sarokba lőtt (0-4).

A hosszabbításban még Vancsa került ziccerbe, Tordai védett, majd Vancsa az oldalhálóba lőtt, így 4-0-s vereséget szenvedtünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman