HÍREK

Ezért megdolgoztunk: értékes pont a Fradi otthonában

2021-10-24

Ezért megdolgoztunk: értékes pont a Fradi otthonában

Gólnélküli döntetlent játszottunk a Groupama Arénában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Ferencvárosi TC–MTK Budapest 0-0

Groupama Aréna, Budapest 6907 néző

Vezette: Solymosi Péter (Pillók, Tóth II., Horváth, Bogár, Kovács, Szőts)

Sárga lap: Blazic (64.), illetve Ferreira (45.)

Ferencvárosi TC: Bogdán – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic (Cabraja, 46.) – Besic (Laidouni, 46.), Vécsei (Somalia, 62.) – Mak (Marin, 76.), Uzuni, Tokmac – Mmaee (Boli, 28.)

Vezetőedző: Peter Stöger

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs, Varju, Ferreira, Herrera – Weir, Ramadani, Dimitrov (Kosznovszky, 85.) – Kovácsréti (Vancsa, 78.), Miovski (Kocsis, 86.), Grozav (Kata, 90+4)

Megbízott vezetőedző: Pintér Ádám

Csapatunk az OTP Bank Liga 10. fordulójában a címvédő Ferencvárosi TC otthonába látogatott a 219. Örökrangadóra. Sérülés miatt nem léphetett pályára Nagy Zsombor, Alho, Perkovic, Ramos és Palincsár, míg vezetőedzőnk, Teodoru Vaszilisz betegség miatt nem ülhetett a kispadra.

Az első lehetőséget a nyolcadik percben láthattuk: Uzuni jobb oldali szabadrúgása után Blazic fejelt Mijatovic kezébe. Az első negyedórában a hazai csapat irányított, de fegyelmezetten védekeztünk, így igazán nagy helyzetet nem láthattunk. A 20. percben Besic távolról kísérletezett, de a labda a kapu mellett kötött ki. Öt perccel ezután Tokmac került helyzetbe, Varju szorította kifelé, Mijatovic pedig jól zárta a szöget, így elakadt a kapusunkban a lövés.

A 26. percben szép támadást vezettünk, melynek végén Miovski lőtt 15 méterről jobb lábbal, de Bogdán fogta a középre tartó labdát. A 31. percben Weir ugratta ki Miovskit, akinek már csak egy védő állt az útjában, de sajnos támadónk nem jutott el lövésig. Két perccel ezután Wingo merészkedett előre, az oldalhálóba belsőzött kiszorított pozícióból.

A 39. percben ígéretes helyről lőhetettek szabadrúgást a zöld-fehérek, Tokmac csavarása nem sokkal tévesztett célt, így 0-0-s döntetlennél mehettünk az öltözőbe.

A második félidő első lehetősége előttünk adódott: az 56. percben Dimitrov 20 méterről lőtt laposan kicsivel a kapu mellé. Négy perccel később megint Dimitrov került a kapu elé, ezúttal Grozavtól kapta a labdát, betört a tizenhatoson belülre, majd ballal lőtt, de Bogdán a helyén volt.

A 63. percben megint mi veszélyeztettünk: Miovski labdaszerzése után Weir passzolt Grozavhoz, aki 20 méterről ballal az oldalhálót találta el. A meccs ezen periódusában inkább a mi akaratunk érvényesült.

A 69. percben labdaszerzés után vezetett gyors támadást a Fradi, Boli centerezett Tokmachoz, lövése Varjuról szögletre pattant. A sarokrúgás után Kovacevic fejelhetett, a kapufáról szerencsére kifelé pattant a labda.

Az utolsó 15 percben inkább a védekezésre kellett figyelnünk: előbb Tokmac fejelt mellé, majd Laidouni lövését kellett védenie Mijatovicnak. A hosszabbításban még Laidouni veszélyeztetett, viszont gólt ő sem tudott szerezni, így 0-0-s döntetlennel zárult a meccs.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman