HÍREK

Értékelés a mérföldkőtől

2015-09-03

Értékelés a mérföldkőtől

László Csaba megtartotta szokásos, csütörtöki sajtótájékoztatóját, mely - a válogatott szünetre való tekintettel - rendhagyó volt. A vezetőedző értékelte az eddig történteket, valamint a sérülésekről és a fiatalokról is szót ejtett.

– Hét meccsen vagyunk túl, vegyesek az érzelmeim és az elégedettségem is – kezdte mondandóját László Csaba. Elmondta, hogy a voltak jobb és rosszabb meccsek is, a cél pedig, hogy tovább fejlődjünk úgy szerzett pontokban, mint játékban. Az eddigi mérkőzéseken jellemzően a második félidőben volt jobb a csapat, ezt mutatja a Videoton, illetve a Vasas elleni mérkőzés is, mivel mindkettőt a hajrában sikerült megnyerni. A vezetőedző szerint fontos, hogy a játékosoknak hinni kell magukban és egymásban, hogy jó csapat, és képesek a pályán akár megfordítani is a mérkőzéseket.

Fontosnak tartja, hogy a játékosokból a lehető legjobbat ki kell hozni, a képességeik határát kell feszegetni. Nem lesz mindenkiből Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi, de ha a saját képességeihez mérten sikerült kihozni valakiből a maximumot, az abszolút siker. Márpedig ezzel kapcsolatban mindenféleképpen jó munkát végez a csapat.

László Csaba szerint a Videoton és a Vasas ellen is fizikálisan kitűnő formában volt a csapat, ezt tartotta az egyik kulcsnak a győzelmekhez. Ez pedig egyértelműen a teljes edzői stáb munkáját dicséri. Azonban még egy fontos dolgot elmondott, ez pedig a csapategység, amiről úgy érzi, hogy példaértékű. A játékosok tudják, nem csak tizenegy emberről szólnak a meccsek, hanem a keret minden tagja fontos láncszem a gépezetben, és akár csereként beállva is tudnak maradandót alkotni.

Természetesen a sérültekről is szó esett, jelenleg csak Marek Strestik és Baki Ákos számít sérültnek, azonban mindkét játékos edzésbe állt. Előbbi teljes, utóbbi pedig könnyített edzéseket végez. Kevés a sérült a csapatnál, ennek oka a remekül strukturált háttérstáb. Az orvosok, fizioterapeuták és az erőnléti edzők egytől egyig összhangban segítik a csapatot.

Zárásként a vezetőedző az NB III-as csapatról is beszélt, akik a kezdeti nehézségek után két topcsapatot tudtak meglepni. A nagyon fiatal keret játékosai hasonló edzésmunkát végeznek, mint az első csapat, így szükség esetén bármikor bevethetőek az OTP Bank Ligában. Az első és második csapat edzői stábjában is van átfedés, így teljes összhangban dolgozik a két gárda. A játékosokkal egyéni munkát is végeznek, hogy elősegítsék a fejlődésüket.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman