HÍREK

Érkezik a két győzelemmel kezdő Kisvárda - Bemutatjuk pénteki ellenfelünket

2021-08-13

Érkezik a két győzelemmel kezdő Kisvárda - Bemutatjuk pénteki ellenfelünket

Az OTP Bank Liga 3. fordulójának nyitómérkőzésén lép pályára csapatunk pénteken. Ellenfelünk 20 órától az első két bajnoki mérkőzését megnyerő Kisvárda Master Good lesz az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Jelen:

Jegyinformációk ITTHelyszíni jegyvásárlásra pénteken 17:00-tól lesz lehetőség, akkor nyit a shop is.

A története negyedik NB I-es szezonját futó Kisvárda Master Good a tavalyi bajnokságot az ötödik helyen fejezte be. Idén két forduló elteltével a második helyen állnak, miután az FTC ellen idegenben, míg a Gyirmót FC Győr ellen hazai pályán nyertek 2-1-re.

Joao Janeiro együttese a bajnoki címvédő ellen Matheus Leoni és Jaroslav Navratil góljának köszönhetően diadalmaskodott. Az újonc ellen Bohdan Melnyik révén szereztek vezetést, majd Claudiu Bumba talált be, ekkor már ráadásul emberhátrányban futballoztak a szabolcsiak Ötvös kiállítása miatt.

Kisvárdára a nyári átigazolási időszakban eddig öt játékos érkezett: Jasir Asani, Jasmin Mesanovic, Nagy Krisztián, Németh Márk, valamint az eddig kölcsönben futballozó Ötvös Bence. A távozók létszáma eggyel több, hatan távoztak: Cornel Ene, Horváth Zoltán, Mihai Minca, Fernando Viana, Sassá, valamint a csapatunkhoz igazoló Kovácsréti Márk.

Az előző szezonban a Kisvárda szerezte a legkevesebb gólt (30) a bajnokságban, viszont az FTC mögött ők kapták a második legkevesebbet (36). Az akkor még Supka Attila vezette gárda idegenben jobban szerepelt, mint hazai környezetben. Vendégként 25, míg pályaválasztóként 21 pontot szereztek.

Egyértelműen a támadójáték javítására érkezett az Asani, Mesanovic, Nagy trió. Asani az albán Partizani színeiben 27, a észak-macedón Vardar Szkopje támadójaként 17 gólig jutott pályafutása során, de a svéd AIK Stockholm csapatában is szerzett két gólt hét meccsen. Mesanovic egyszeres bosnyák válogatott, a Zrinjski Mostar, a Celik Zenica és az NK Maribor együttesének mezében is több mint 20 gólja van. Nagy az elmúlt két szezonban 13, illetve 17 találatig jutott az FC Ajkában a másodosztályban.

A kelet-magyarországi csapat a felkészülés során ausztriai edzőtáborában izraeli, orosz és román ellenfelekkel, itthon pedig NB II-es, NB III-as klubokkal mérkőzött meg. Összesen hét meccsen lépett pályára a Kisvárda, ebből négyet megnyert, kétszer ikszelt és csak az NB II-es DVTK-tól szenvedett vereséget.

A mérkőzést pénteken 20 órakor élőben közvetíti az M4 Sport.

Együttesünk és a Kisvárda Master Good az NB I-ben és az NB II-ben is mérkőzött egymással:

Az első osztályban csapatunk 6 alkalommal mérkőzött a szabolcsiakkal, melyek közül csak egyet sikerült megnyernünk.

Együttesünk pályaválasztása mellett a két gárda 4 találkozót játszott az NB I-ben: 3-szor vereséget szenvedtünk, mindannyiszor 1-0-ra, egy mérkőzés döntetlen lett, s győznünk még nem sikerült az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a szabolcsiak ellen.

Legutóbbi találkozásunk alkalmával a Kisvárda 1-0-ra nyerni tudott a stadionunkban, akkor Lazar Cirkovic szerezte a győztes gólt a 24. percben.

Az NB II-ben kétszer mérkőzött egymással a két együttes, Kisvárdán és Budapesten is a szabolcsiak győztek.

A mérleg:

NB I:
6       1       1       4         3 - 5          4     (22 %)

NB II:
2       0       0       2         2 - 4          0     (0 %)

ÖSSZESEN:
8       1       1       6         5 - 9          4     (17 %)

 

A Kisvárda Master Good labdarúgásának múltja:

Száztíz éve, 1911. november 8-án alapították meg a Kisvárdai Sport Egyletet, a KSE-t, melynek színe piros-fehér lett. Az alapítók segítségére voltak a község - akkor még nem volt város Kisvárda - vezetői, akik a régi, vásártér melletti pályát térítésmentesen adományozták a KSE-nek. Akkoriban 400-1000 ember nézte a mérkőzéseket. Volt ülőhely is, hosszú padok övezték a játékteret. A feltételek megteremtéséből nagy részt vállaltak a település kereskedői, iparosai, akik jelentős anyagi támogatást adtak a sportegyletnek.

Az első, bemutató futballmérkőzést 1911. november 12-én több száz néző előtt az Ungvári Kereskedelmi Alkalmazottak Sport Egyletével játszotta a Kisvárdai Sport Egylet, s 5-0-ra kikapott a vendégektől.

1953-ban megépült a Várkerti Sporttelep is. A klub többnyire a járási, megyei osztályokban, illetve az NB III-ban szerepelt. A rohamosan fejlődő Kisvárda 1970. április 4-én városi rangot kapott, s ez új lehetőséget teremtett a sportban is. Az 1978-1979-es szezont már a második vonalban töltötte a KSE, amikor is háromszor 20 csapat alkotta az NB II-t.

A klub a 2000-2001-es idény telén anyagi gondok miatt megszűnt, pedig ekkor vezette az NB III Tisza-csoportjának táblázatát. A 2003-2004-es idényben aztán az orosi labdarúgó csapat megyei másodosztályú licencét megvásárolva OSE-Várda néven éledt újjá a kisvárdai labdarúgás. A klub vezetősége és a támogatók célja a klub újjáépítése, és legalább a stabil NB III-as tagság kivívása volt. A klub később már Várda SE néven szerepelt, a fejlődés töretlen lett, és a csapat a 2007-2008-as idényben már az NB III Tisza-csoportjában szerepelt, ahol újoncként a második helyen sikerült végeznie.

A 2008-2009-es idényben aztán súlyos csapás érte a Várda SE-t. Adminisztratív hibák, egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt a klubot 22 pontos levonással sújtották, emiatt kiesőhelyre csúszott vissza a tabellán, és a 2009-2010-es idényt ismét a megyei első osztályban töltötte, ahol csupán a 10. helyet tudta megszerezni, így nem sikerült azonnal visszajutnia. A 2010-2011-es idényt aztán bajnokként zárta a Várda SE és ismét feljutott az NB III Tisza-csoportjába. A csapat a 2011-2012-es idényben újoncként megnyerte az NB III-at, de infrastrukturális és pénzügyi okokból ekkor még nem vállalta a másodosztályt. A klub a 2012-2013-as idényben ismét bajnok lett, és az ekkor zajló átalakítások miatt osztályozót kellett játszania, amit sikerrel vett, és története során másodszor kvalifikálta magát a Nemzeti Bajnokság második vonalába.

A feljutás után átalakult a klub. A csapat neve Várda SE-ről Kisvárda FC-re változott, ezzel egyidejűleg a történelmi hagyományok miatt lecserélésre került az addig használt Várda SE címer, és egy címerpályázat után elkészült az immáron NB II-es csapat új címere. A Kisvárda második NB II-es idényében végig harcban volt a bennmaradásért, de végül búcsúzni kényszerült.

A csapat hivatalos neve 2014. januárjától Kisvárda Master Good lett.

A 2014-2015-ös szezont az NB III Keleti-csoportjában töltötte a klub, a Magyar Kupában azonban története legjobb szereplésével a legjobb 8 közé verekedte magát.

Miután a 2016-2017-es bajnokságban az utolsó fordulóban, a Balmazújvárostól elszenvedett vereséget követően lemaradtak az élvonalbeli szereplésről, a 2017-2018-as szezon végén a bajnokságot nyert gárdánk mögött második helyen végezve története során először feljutott a csapat a magyar élvonalba.

A kisvárdai együttes a 2018-2019-es bajnoki évben a 9., a 2019-2020-as szezonban a 8. helyezést elérve kapaszkodott meg az NB I-ben. A legutóbbi, 2020-2021-es bajnokságban az 5. helyet szerezték meg.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman