HÍREK

Elvitte a pontokat a bajnokaspiráns

2017-10-01

Elvitte a pontokat a bajnokaspiráns

Nem tudott meglepetést okozni második csapatunk a Monori SE ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II - Monori SE 1-3 (1-3)

Csepeli Stadion

Vezette: Bereczki Miklós, segítői Reinicz Gábor és Török Katalin.

MTK Budapest IIVarga – Nagy M., Nagy Zs., Talabér, Forgács – Szabó Á., Bayer – Jakab, Szuhodovszki, Takács – Szerencsi.

Kispad: Tóth M., Sziklási, Szabó D., Androsch, Szekeres, Tóth Z., Schrammel.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor

Gólszerző: Jakab (25. perc)

Csere: Szuhodovszki helyett Tóth Z. (65. perc), Jakab helyett Szabó D. (80. perc), Bayer helyett Schrammel (86. perc)

Sárga lap: Jakab (74. perc)

Monori SE: Bozsó, Karacs, Ficsor, Villányi, Mundi, Urbán, Pintér, Hunya, Sági, Tóth Á., Balogh.

Kispad: Paulovicz, Tóth II. Á., Mészáros, Fazekas, Csicsek, Katona, Tamás.

Vezetőedző: Horváth Dávid

Gólszerző: Karacs (18. perc), Urbán (22. perc), Tóth Á. (30. perc)

Csere: Urbán helyett Csicsek (67. perc), Tóth Á. helyett Mészáros (76. perc), Villányi helyett Katona (85. perc)

Sárga lap: Villányi (56. perc), Mészáros (80. perc)

A forduló előtt listavezető Monori SE volt második csapatunk ellenfele a Labdarúgó NB III Keleti csoportjának 8. fordulójában. Az ő csapatukat erősíti többek között az előző idényben nálunk futballozó Sági Milán és Csicsek Levente, illetve a kék-fehér kedvenc, Urbán Gábor is.

Ellenfelünk győzelmi kényszerben volt, ha tartani szeretné első helyét, mivel az STC Salgótarján megnyerte mérkőzését. A találkozót ennek megfelelően is kezdték, Varga Bencének kellett a bal felső felé tartó Hunya lövését védenie a 12. percben. A 15. percben Takács Ronaldba rúgott bele ellenfele, a szélsőt ápolni kellett, de tudta folytatni a mérkőzést. Ezt követően viszont szöglethez jutott a Monor.

Sági Milán állt a labda mögé, és remekül tekert a rövid oldalhoz, ahol Karacs csúsztatott bele a labdába, a védők és a kapus sem tudott hárítani (0-1). A gólt követően támadott tovább a vendégcsapat, Balogh ziccerét védte Varga, a 22. percben azonban ismét tehetetlen volt. Majd Urbán elé került a labda védelmi megingásunkat követően, a rutinos center pedig köszönte szépen a lehetőséget, a felsőléc alá bombázott (0-2).

A második gólt követően alig csillapodott a gólöröm, szinte egyből jött a válasz. Takács Ronald középen indította Szuhodovszki Somát, aki a bal szélen érkező Jakab Dávidnak ívelt. Szélsőnk lekezelte a labdát, majd higgadtan bombázott a hosszúba (1-2).

A gólt követően lendületben maradt a csapatunk, Szuhodovszki fejesét a léc alól ütötte ki Bozsó. Majd jött egy érthetetlen védelmi megingás, a kommunikáció és a döntések sem voltak rendben, Tóth Ádám pedig az előtte kínálkozó helyzetet felismerte, és a kapuba emelt, Varga csak beleérni tudott (1-3).

A mérkőzés első játékrészének végén kisebb-nagyobb szabálytalanságok történtek, de érdemi helyzet egyik oldalon sem állt elő, így a szünetig nem változott az eredmény. A második játékrész ott folytatódott, ahol az első véget ért. Előbb Szuhodovszki Somával, majd Takács Ronalddal szemben szabálytalankodtak, utóbbi sárgát is ért. A szabadrúgásból Bayer fejelhetett, de 2 méterről kiszorítva Bozsót találta el. 

Jöttek a cserék, Tóth Zoltán is szóhoz jutott, vendégoldalon pedig Csicsek Levente kapott bő 20 percnyi játéklehetőséget. A 69. percben talán a mérkőzés legsportszerűtlenebb jelenete zajlott le, amikor Takács Ronaldot lerúgták, majd még akkor is belerúgott ellenfele, amikor ő már a földön feküdt, és még neki állt feljebb, ő ordította le a fiatal szélsőt, a játékvezető érthetetlen módon csak szabadrúgást adott, a lap nem villant. Nem úgy, mint a 74. percben, amikor Jakab Dávid kapott sárgát, mivel még mindig a percekkel korábbi, ellene ítélt párharcot véleményezte.

A hajrában újabb cserék, Szabó Dominik és a sérülésből visszatérő Schrammel Ádám is pályára lépett, a Monorban Mészáros és Katona állt be. A második félidő végén egyértelműen uraltuk a mérkőzést, de azt rutinosan, jól tördelte ellenfelünk, így Szabó D. és Takács is csak helyzetig jutottak, a gól elmaradt, így pont nélkül zártuk a fordulót.

A találkozót követően Pölöskei Gábor beszélt a látottakról: – Az egyik, ha nem a legerősebb csapattal játszottunk, de ennek ellenére nem kellett volna ajándékoznunk nekik a gólokat. Kihasználta az ellenfél a hibáinkat, majd visszajöttünk a meccsbe, aztán megint tálcán kínáltuk nekik a lehetőséget, ez megfogta a csapatot. A mezőnyben hiába voltunk egyenrangú ellenfelek, a végjátékban a minőség fontos, ez döntötte el a mérkőzést. A második félidő második felében a rutin is megmutatkozott, jól tördelték a játékot a monoriak, megmutatták, hogy alkalmas a keretük a másodosztályra.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman