HÍREK

"Elvégeztük a melót és bízunk egy jó rajtban" (lapszemle)

2023-07-25

"Elvégeztük a melót és bízunk egy jó rajtban" (lapszemle)

"Elvégeztük a melót és bízunk egy jó rajtban, jó csapat lesz ez " - mondják a srácok, akik együttesen 120-szor játszottak a válogatottban. Az MTK Budapest labdarúgói a Sport Rádió Hazafutás című műsorában: Németh Krisztián, Stieber Zoltán és Kádár Tamás volt Németh Kornél vendége.

Németh Kornél a Hazafutás című műsorában az MTK három labdarúgójával Németh Krisztiánnal, Stieber Zoltánnal és Kádár Tamással beszélgetett.

Kádár Tamás elmondta, hogy az átigazolása előtt Németh Krisztiánnal már kapcsolatban volt, az átigazolás során szerepet játszott a család is és az, hogy ismét Budapesten legyen. Kádár azt mondta, hogy „első pillanattól kezdve megtaláltam a közös hangot. Nincsen klikkesedés, és ez megmutatkozik a pályán is”.

Kádár védőként szeretné, ha nem lenne sok dolga, de nem egyszerű az MTK helyzete, hiszen „ebben a 12 csapatos bajnokságban mindenki verhető, úgyhogy nagyon egységesnek kell lenni. Próbálok én is vezéralak lenni a hátsó tengelyben.”
Stieber Zoltán szerint sok múlik a kezdésen: „Feljutó csapatként első körben szeretnénk jó rajtot venni, ha sikerülne a bennmaradás, az óriási dolog lenne. Aztán menet közben lehet nagyobb célokat is kitűzni. Az NB I teljesen más liga minőségi játékosokkal és taktikailag fegyelmezettebb csapatokkal.”

Stieber gondolataihoz csatlakozott Kádár is, aki egyetért abban, hogy a 16 csapatos bajnokság előnyösebb lenne. „NB II-ben vannak nagy múltú klubok, akiknek lenne helye az első osztályban” – mondta Kádár, hozzátéve: Paksban is mindenki, akivel beszélt, a bővítés pártját fogta.

A következő idényben nem Stieber és nem is Németh Krisztián, hanem Kata Mihály lesz az MTK csapatkapitánya. Németh erről elmondta, hogy Kata Mihálynak megvan a karaktere ahhoz, hogy vezesse az MTK-t, így a csapat vezetőivel és idősebb játékosaival egyeztetve hozta meg a döntést. „Misinek nagy tervei vannak a jövőben, szerintem ez a karszalag segíteni fog neki a pályán és azon kívül is” – árulta el Németh Kornélnak Németh Krisztián.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman