HÍREK

Elitkör előtt

2017-03-11

Elitkör előtt

A magyar férfi U19-es és a női U17-es válogatott is Eb-selejtező elitkörben játszik márciusban, így Michael Boris és Schumi Dorottya is kihirdette keretét a tornákra. Az MTK Budapest és az MTK Hungária FC több játékosa is készülhet a megmérettetésekre.

Az U19-es férfi válogatott március 20-án utazik Csehországba, és két nappal később Magyarhradis (Uherske Hradiste) városában kezdi meg szereplését az elitkörben, az első ellenfél a házigazdák csapata lesz. Március 24-én az osztrákokkal meccsel Michael Boris együttese ugyancsak Magyarhradison, majd 27-én Zlin lesz a skótok elleni tornazáró meccs helyszíne. Miután az U19-es Eb-n csak nyolc csapat vesz részt, a csoportból csak az első helyezett juthat ki a grúziai Eb-re. 

A tizenkilenc évesek válogatottjának huszonhárom fős keretében végül hét MTK Budapest – vagy tőlünk kölcsönadott – játékos kapott helyet, tehát mondhatjuk, a német szövetségi edző épít a Sándor Károly Akadémiáról kikerülő játékosokra.

Az U19-es válogatott 20+3-as kerete (az elitkörre 16+2 játékost lehet nevezni): 

Kapusok: DEMJÉN PATRIK (Dorog kölcsönben az MTK Budapesttől), BESE BALÁZS (MTK Budapest), Vajda Dániel (Budapest Honvéd).

Védők: Szalai András (Paksi FC), Tóth Bence (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Rapid Wien), Gergényi Bence (Budapest Honvéd), Nemes Barna (Budapest Honvéd), NAGY ZSOMBOR (MTK Budapest).

Középpályások: Kleisz Márk (Vasas), VOGYICSKA BÁLINT (MTK Budapest), BAYER BENCE (MTK Budapest), Szabó Bence (Puskás Akadémia), HINORA KRISTÓF (MTK Budapest), Tóth Máté (Haladás), TAKÁCS RONALD (MTK Budapest).

Támadók: Csernik Kornél (Ferencváros), Bíró Ákos (Honvéd-MFA), Tömösvári Bálint (Budapest Honvéd), Herjeczki Kristóf (Budapest Honvéd), Bíró Bence (Guimaraes), Szabó Levente (Atalanta), Kamarás György (Balmazújváros).

A női U17-es válogatott 18 fős, végleges kerete szombaton már útnak is indul Belgrádba, a hétfőn kezdődő Eb-selejtező elitkör helyszínére.

A csapat ősszel veretlenül jutott tovább Eb-selejtezős csoportjából, így tagja az Eb-szereplésért harcoló elitkörös mezőnynek. A mieink hétfőn 14 órakor a skótokkal mérkőznek meg, míg március 15-én, szerdán a házigazda szerbek, 18-án, szombaton pedig a továbbjutás legnagyobb esélyesének számító írek lesznek a magyar csapat ellenfelei.

Válogatottunk rövid, de intenzív felkészülésen van túl, mely során négy idegenbeli nemzetközi mérkőzést játszott. Walesben két győzelem, Lengyelországban egy vereség és egy döntetlen volt a mérlege. Schumi Dorottya, így nyilatkozott az elitkörös mérkőzések előtt:

– Az elmúlt hetekben több sérülés is nehezítette a felkészülést, de szerencsére a legtöbben felépültek a tervezett keretből, és ott lehetnek velünk Szerbiában. Az ellenfeleink elemzése után kijelenthető, roppant erős riválisok várnak ránk, nagyon nehéz dolgunk lesz az elitkörben. Mindemellett kiváló nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőség számunkra ez a torna, hiszen olyan iramú mérkőzéseket játszhatunk, amilyenekhez a játékosaim itthon nem szokhattak hozzá, és amelyek sokat jelentenek majd a fejlődésük szempontjából. Miután egyetlen csapat jut ki az Európa-bajnokságra, hatalmas bravúrra lenne szükség a sikerhez, de bízom a lányokban, mindenki eltökélten, óriási bizonyítási vágytól fűtve vág neki a tornának.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Terestyényi Anna (Kaposvári Rákóczi BFLA), Virág Renáta Réka (Ferencvárosi TC).

Védők: Nagy Virág (Ferencvárosi TC), Kovács Laura (ETO FC Győr), Horváth Emese (Kóka FNLA), Bódai Viktória (ETO FC Győr), CSOLTI RÉKA (MTK Hungária FC), Simon Dorottya (Astra HFC), Fördős Beatrix (Viktória FC Szombathely).

Középpályások: Pintye Vivien (DEAC-DVSC), Kovács Eszter (Siófoki Bányász SE), CZELLÉR DOROTTYA (MTK Hungária FC), Pusztai Sára (Ferencvárosi TC), Pulins Brigitta (Woodbridge Strikers, CA), Tolnai Katalin (Woodbridge Strikers, CA).

Támadók: Nagy Vanessza (Viktória FC), Vachter Fanni (DVTK), DORNER DÓRA (MTK Hungária FC).

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman