HÍREK

Elhoztuk a három pontot Újpestről

2020-11-01

Elhoztuk a három pontot Újpestről

Négygólos győzelmet arattunk a Szusza Ferenc Stadionban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Újpest FC–MTK Budapest 0-4 (0-3)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1150 néző

Vezette: Solymosi Péter (Szalai, Vígh-Tarsonyi, Medovarszki, Vad II., Szilágyi)

Gólszerző: Prosser (4., 10.), Miovski (18., 90+1)

Sárga lap: Pauljevic (44.), illetve Prosser (10.)

Újpest FC: Németh – Kastrati, Nagy Zsolt (Varga, 69.), Baosic, Pauljevic – Fehér (Szűcs, 88.), Hajdi, Mitrovic, Stieber, Antonov – Tallo (Büki, 87.)

Vezetőedző: Predrag Rogan

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs (King, 66.), Nagy Zsombor , Ferreira, Schön – Kata, Cseke (Biben, 45.), Mezei (Clinton, 82.) – Gera (Kanta, 82.), Miovski, Prosser (Lencse, 66.)

Vezetőedző: Michael Boris

Csapatunk az OTP Bank Liga 9. fordulójában az Újpest FC otthonába, a Szusza Ferenc Stadionba látogattunk. A hazaiaknál számos kulcsjátékos és stábtag hiányzott a koronavírus-járvány miatt, de finoman szólva nálunk sem volt rózsás a helyzet: Herrera, Varju, Dimitrov, Katona, Myke, Baki, Pintér, Bíró és Barna sem volt bevethető, míg Ferreira, Kata, Cseke és Palincsár kisebb sérüléssel, illetve betegségből felépülve vállalták a játékot.

Aligha kezdődhetett volna jobban a meccs, ugyanis már a 4. percben megszereztük a vezetést: Prosser érkezett Miovski beadására, és higgadtan passzolt a kapuba. Dani először volt kezdő az NB I-ben idén, és rögtön élt a lehetőséggel. (0-1)

Hat perccel később Balázs lépett meg a szélen, tökéletesen centerezett Prosserhez, aki ezúttal fejjel volt eredményes. (0-2)

A 18. percben Prosser előkészítőként jeleskedett: Tiagotól kapott remek labdát, majd Miovskihoz passzolt, aki nem hibázott közvetlen közelről. (0-3)

A három gyors gól után picit lelassult a tempó, az Újpest igyekezett kijönni a szorításból, mégis inkább mi voltunk veszélyesek. Előbb Mezei távoli lövését hárította Németh, majd Prosser próbálkozott szép szóló után.

A 35. percben megint Prosser került helyzetbe szép cselek után, Németh ezúttal lábbal hárított, picivel később Gera veszélyes lövését blokkolta a hazai védelem. A félidő végén Pauljevic kapott lapot, illetve Riba Dánielt és Arany Jánost állította ki a padunkról Solymosi játékvezető.

A szünetben Cseke helyett érkezett együttesünkbe a mindössze 16 éves Biben Barnabás. A térfélcsere után az első lehetőség az Újpest előtt adódott, Mijatovic szép mozdulattal ütötte Antonov lövését kapufára.

Az 51. percben növelhettük volna az előnyt: Balázs ugratta ki pazarul Gerát, aki szép csel után lőtt, Németh bravúrral, lábbal hárított. Három perccel később Prosser bombázott a kapura húszról, a megpattanó lövés sem fogott ki az Újpest kapusán. Nem pihenhetett azonban Németh, egy perccel később Schön életerős lövését kellett kiütnie.

A 80. percben ismét Antonov veszélyeztetett a hazaiaktól, Ferreira észnél volt, a gólvonalról rúgta ki próbálkozását. A hajrára Michael Boris beküldte az alig 18 esztendős Clinton Oseit, U19-es csapatunk támadóját, akinek ez volt első NB I-es találkozója.

A hosszabbításban még Miovski csapott le a labdára a tizenhatos előtt, és kapásból lőtt a kapuba, ezzel kialakítva a 4-0-ás végeredményt. (0-4)

A győzelemnek köszönhetően az 5. helyre jöttünk fel a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman