HÍREK

Egygólos vereséggel kezdte az évet NB III-as csapatunk

2022-01-13

Egygólos vereséggel kezdte az évet NB III-as csapatunk

A Dunaharaszti MTK egy első félidei találattal győzött.

Szombaton 11 órai kezdettel játszotta első 2022-es felkészülési mérkőzését a Kanta József vezette második csapatunk, a rivális a Pest megyei I. osztályban 2. helyen telelő és még veretlen Dunaharaszti MTK gárdája volt.

Az első félidőben javarészt az U19-es csapat tagjai léptek pályára, sőt a csatár Barkóczi az ősszel főként az U17-es együttesben kapott szerepet, míg a rutinosabb labdarúgók közül Marko Perkovic kezdett.

A 13. percben veszélyeztettek először a piros mezben játszó hazaiak, ám Fördős ekkor még menteni tudott a gólvonalon. A 24. percben viszont megszerezte a vezetést a Dunaharaszti, egy bal oldali beadás szállt veszélyesen középre, Paulovicz pedig nem tudta elütni a labdát, amely Novák Richárdról került a kapuba (1-0).

Kilenc perccel később úgy tűnt, egyenlít NB III-as csapatunk, de Clinton Osei hiába passzolt a kapuba egy kavarodást követően, az asszisztens lest jelzett. Az első félidő hátralévő részében még Rimóczi, illetve a középhátvédként szereplő próbajátékos is kísérletezett, de gól nem született.

A szünetben egy kivétellel sort cserélt Kanta József. A csapatkapitány, Helembai maradt a pályán, akihez az ősszel főleg az NB III-ban bevetett labdarúgók csatlakoztak, míg a védelem közepén a rutinosabbak közül Fülöp Noel szerepelt tovább.

A játékrész elején Merényi lőtt éles szögből, de az igazi veszélyt Vasvári megmozdulása hozta: a támadó a 63. percben helyzetbe cselezte magát, majd úgy tűnt, védhetetlenül lő a kapu bal oldalába - de az oldalsó lécről kipattant a labda.

Ezt követően csendesebbé vált a mérkőzés. A hajrában aztán Kovács Máté veszélyeztetett előbb fejjel, majd lábbal, de bevennie nem sikerült a kaput, ahogy a mérkőzés utolsó másodperceiben Vasvárinak sem. Kanalazását követően ugyanis a gólvonalról tisztáztak a hazai védők.

NB III-as csapatunk így 1-0-s vereséggel kezdte a felkészülési mérkőzések sorát, a folytatásban, január 19-én pedig a BVSC-vel, majd a jövő hét végén a BKV Előrével is összecsap Kanta József gárdája.

 

Dunaharaszti MTK – MTK Budapest II 1-0 (1-0)

Gólszerző: Novák (24.)

MTK Budapest II (első félidő): Paulovicz - Godwords, Fekete, Perkovic, Próbajátékos, Helembai - Rimóczi, Fördős - Osei, Gyuris - Barkóczi

MTK Budapest II (második félidő): Varasdi - Próbajátékos, Csernák, Fülöp, Helembai, Földing - Horváth A., Szőke - Merényi, Kovács Máté - Vasvári

A találkozó eseményei percről percre szöveges közvetítésünkben, ide kattintva érhetők el.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman