HÍREK

Egy ponttal kellett beérnünk a Puskás ellen

2022-05-04

Egy ponttal kellett beérnünk a Puskás ellen

A mérkőzés végén megszerezhettük volna a három pontot, de kimaradtak a helyzeteink.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Puskás Akadémia 0-0

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1314 fő

Vezette: Vad II. István (Berke, Márkus, Berényi, Pillók, Szert, Németh)

Sárga lap: Zahedi (30.), Baluta (55.), Van Nieff (90.) illetve Kovácsréti (80.)

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Rajkovic, Nagy Zsombor, Herrera (Sluka, 46.) – Stieber (Kovácsréti, 46.), Spirovski (Kovács Mátyás, 66.), Horváth Artúr (Mezei, 66.), Vancsa (Grozav, 66.) – Miovski, Futács

Megbízott vezetőedző: Horváth Dávid

Puskás Akadémia FC: Markek – Szolnoki, Spandler, Stronati, Nagy Zsolt – Favorov, Van Nieff – Slagveer (Skribek, 67.), Urblik (Komáromi, 77.), Zahedi (Kozák, 77.) – Baluta (Corbu, 67.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Az OTP Bank Liga 31. fordulójában a bajnokság második helyén álló Puskás Akadémia FC együttesét fogadtuk. Az első lehetőséget a második percben láthatták a szurkolók, ekkor Futács fordult a tizenhatoson belül a kapu felé, de nem találta el jól a labdát. Két perccel később nem tudtunk felszabadítani a kapunk előtt, Baluta elé pattant a labda, aki kapásból lőtt, de Mijatovic a helyén volt.

A 13. percben Zahedi lépett meg a bal szélen, bal lábas lövése elsuhant a hosszú kapufa mellett. Tíz perccel később Nagy távoli lövését fogta Mijatovic, majd Rajkovic kitűnő hosszú indítása találta meg Miovskit, aki picit hosszan vette át a labdát, így nem tudott igazi helyzetbe kerülni.

A 31. percben Horváth Artúr szépen hozta át a középpályán a labdát, ezután Vancsát indította, aki befelé cselezett, azonban lövését blokkolták a védők. Három perccel később van Nieff készített le Urbliknak, aki nem sokkal lőtt mellé 20 méterről. A 36. percben Nagy Zsolt is 20-ról próbálkozott, Stieberen megpattanó labdája elment a rövid sarok mellett. Újabb lehetőség nem adódott az első játékrészben, gólnélküli döntetlennél jöhetett a szünet.

A térfélcsere után, a 48. percben a Puskás előtt adódott sansz: Baluta szögletét Stronati bólintotta kapura, Mijatovic fölé tornászta a labdát. Az 56. percben Baluta próbálkozott távolról, de ez nem volt igazán veszélyes.

A 69. percben láthattuk a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét: Mezei indítása után Kovácsréti két gyönyörű csellel hozta magát helyzetbe, tíz méterről lőtt, de Markek bravúrral védett. Ha picit jobban sarokra megy a labda, a vendégek hálóőrének nem lett volna esélye. Öt perccel később Futács ugratta ki Kovácsrétit, aki ezúttal jobbal próbálkozott, élesebb szögből, de Markek ezúttal is védett.

A 79. percben Nagy Zsolt éles szögből lőtt a bal oldalról, de csak az oldalhálót rezgette meg. A 84. percben Mezei indította Miovskit, akit úgy tűnt, felborítottak a tizenhatoson belül, ám elmaradt a büntető. Hat perccel később Komáromi lövését hárította Mijatovic, majd Spandler fejelt fölé.

A hosszabbításban Mezei szögleténél Futács fejelt kapura, Markek védeni tudott. A meccs utolsó pillanatában Mezei ívelt előre, Nagy Zsombor csúsztatott Futács elé, aki öt méterről fölé lőtt, ezzel kimaradt a meccslabda, és egy ponttal kellett beérnünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman