HÍREK

Egy pontot szereztünk Pécsett

2023-05-08

Egy pontot szereztünk Pécsett

A küzdelem dominált a Pécs elleni bajnokin.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

PMFC–MTK Budapest 0-0

Pécs, PMFC Stadion

Vezette: Káprály Mihály (Farkas, Rózsa, Ring)

Sárga lap: Rácz, (87.), illetve Vadnai (70.), Palincsár (82.)

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Katona, Rácz, Majnovics – Krausz, Terbe – Bukovics (Kocsis, 46.), Kesztyűs, Szabó Máté (Harsányi, 80.) – Gera

Vezetőedző: Weitner Ádám

MTK Budapest: Rácz – Varju, Szépe, Bobál, Vadnai – Kata (Kocsis Gergő, 84.), Thiam, Horváth Artúr – Spalek (Palincsár, 46.), Németh (Futács, 89.) , Kovács Mátyás (Miknyóczki, 72.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

A Merkantil Bank Liga 36. fordulójában abban a tudatban látogattunk a PMFC otthonába, hogy győzelem esetén biztosíthattuk a feljutást, ugyanis az Ajka vasárnap vereséget szenvedett hazai pályán a Szentlőrinc ellen. Először léphetett pályára az NB II-ben Khaly Thiam, aki hétfőn reggel megkapta a magyar állampolgársághoz szükséges papírjait.

Az első valamirevaló lehetőségig a 14. percig kellett várni: ekkor szép labdajáratás után Kovács lépett be a tizenhatoson belülre, majd bal lábbal a kapu mellé lőtt.

A 31. percben Svedyuk kapott jó labdát a szélen, lapos beadására Gera érkezett, de Bobál blokkolni tudott. Egy perccel később Szabó Máté lőtt 20-ról, de Rácz szögletre ütötte a labdát.

A 42. percben a jobb oldalon szereztünk labdát, majd Németh ment el a szélen, beadása után Kovács Mátyás lövése az egyik védőről a kapus kezébe pattant.

A második játékrészre a hazaiaknál Kocsis Bence jött, míg a mieinknél Palincsár váltotta Spaleket, ám a játék képe így sem igazán változott: sem a Pécs, sem mi nem igazán tudtunk igazán nagy helyzetet kidolgozni.

A 71. percben Szabó Máté a bal oldalról, 23 méterről tekert a hosszú felső irányába, de Rácz szépen hárított. Tíz perccel később lendületes támadást vezettünk, melynek végén Kata lövése egy védőről a kapu mellé pattant.

A 83. percben Harsányi csinált meg egy szép cselt a jobb oldalon, ám éles szögből nem találta el a kaput. Öt perccel később Horváth élesen belőtt szabadrúgását kifejelték a kapu előteréből a védők.

A 89. percben Kocsis Bence cselezett a jobb oldalról befelé, majd lőtt a rövid alsó mellé. A hosszabbításban Miknyóczki jobb oldali beadása után Palincsár kanalazott bele a labdába, ám Helesfay védeni tudott, a kippattanót Kocsis Gergő rúgta rá, de ez elakadt a védőkben. Ezután Varju beadásából Futács fejelt, de ezt is védte a hazai kapus, így gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.

Az NB II-ben pontegyenlőség esetén a több győzelem dönt a bajnokságban, ezt követően pedig a gólkülönbség rangsorol. Még akkor is, ha elveszítenénk a következő két meccsünket, és az Ajka hat pontot szerez, akkor a jobb gólkülönbséggel rendelkező csapat végez előrébb. Jelenleg a mi gólarányunk 83-47, míg az Ajkáé 49-36, tehát óriási meglepetés kellene ahhoz, hogy a következő szezont ne az élvonalban kezdjük meg.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman