HÍREK

Egy gól döntött a felkészülési meccsen

2021-01-16

Egy gól döntött a felkészülési meccsen

Több helyzetünk volt, de a Honvéd egy szép kontrával nyert.

Először lépett pályára csapatunkban Nikolai Alho és Varga Roland, mivel a Bp. Honvéd elleni felkészülési találkozón így álltunk fel:
Somodi - Alho, Pintér, Nagy Zs., Schön - Kata, Mezei, Dimitrov - Varga, Miovski, Prosser. 

Mi kezdtük jobban idei első felkészülési meccsünket, a 7. percben Miovski betalált, de lesről. Nem sokkal később a túloldalon Balogh fejelt, Somodi bravúros vetődéssel kapufára mentett.

Mi maradtunk támadásban, Varga 18 méteres lövése volt a következő veszélyesebb esemény, de a blokkolt lövést a kapus fogta. A 22. percben Prosser centerezett balról, Varga belekapott a labdába, Tujvel ismét védett.

Három perccel később kontrát vezettek a kispestiek, sikeresen: Tamás pontos beadásából Balogh lőtt a kapuba (0-1).

Bő félóra elteltével Dimitrov vállalkozott lövésre 20 méterről, de nem találta el a kaput. 

Az első játékrészből hátralévő idő pedig jobbára mezőnyjátékkal telt, viszont a legvégén egyenlíthettünk volna: Varga rövidre beadott szögletéből Nagy lőtt kapufát, ezzel zárult az első félidő.

A szünetben Varju és Palincsár is beállt (Pintér és Dimitrov helyett), majd ismét mi ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést. A 48. percben egy lekészítés után Alho lőtt fölé, majd Palincsár ugratta ki Miovskit, Tujvel bravúrja után szöglettel jöhetünk: Prosser beadását pedig Miovski fejelte fölé. 

A vendégek kontráiban is volt veszély: az egyik támadás végén Somodi mentett remekül kifutva, majd Gazdag jó helyzetből gyengén lőtt mellé.

A 66. percben King váltotta Alhót, Balázs pedig Vargát. Szinte azonnal jött a legnagyobb egyenlítési lehetőség, Schön iramodott meg, rávezette a labdát Tujvelre, de a lapos lövést fogta a kapus. Miovski-Bíró cserével frissítettünk a hajrára.

A 78. percben a vendégek is vezsélyeztettek: Kesztyűs emelt a tizenhatos sarkától, centikkel kerülte el a kaput lövése. A túloldalon Bíró befordulással tisztára játszotta magát, majd erős lövést engedett el a kapura, amit Tujvel védett.

A hajrára még Clinton és Kanta is beszállt (Mezei és Prosser jöttek le), rutinos középpályásunk azonnal egy átlövéssel próbálkozott, de Tujvel vetődve hárított. A folytatásban már nem alakult ki újabb veszély, így 0-1-el zárult a mérkőzés, amelyen több lehetőségünk volt, ám a kispestiek egy szép kontrával nyertek.

A mérkőzés részletes tudósítása itt érhető el.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman