HÍREK

Eb-kvíz Varga Roland dedikált mezéért - megvan a nyertes

2021-06-22

Eb-kvíz Varga Roland dedikált mezéért - megvan a nyertes

Ismét kvízjátékra hívjuk szurkolóinkat, ráadásul exkluzív nyereményért.

A kvíz lezárult, rengetegen játszottak, így sok helyes megfejtés érkezett. Íme, a győztes: Lenti Richárd.

Neki gratulálunk, a nyertest e-mailben is értesítjük. A többieknek köszönjük a részvételt, ők az alábbi kvízen is nyerhetnek!


A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott Európa-bajnokság pénteken (06. 11.) kezdetét vette, a magyar válogatott pedig kedden lép pályára előszőr a részben hazai rendezésű kontinenstornán.

Nemzeti csapatunk 26 fős keretébe nagy büszkeségünkre bekerült Varga Roland - ahogy Schön Szabolcs is, de ő már hivatalosan mint FC Dallas-játékos - és több egykori akadémistánk is.

A magyar válogatott korábban három Eb-n szerepelt, összesen nyolc mérkőzést játszott, melyek közül kettőt nyert meg. Az egykori szereplések során több MTK-játékos is szerepet kapott, így ez a kvíz róluk szól!

A megfejtéseket - csak a kérdés sorszámát, a megoldás jelét és a rejtvényfejtő nevét feltüntetve - 2021. 06. 15. (kedd) 23:59-ig kell beküldeni a press@mtkbudapest e-mail címre, IDE KATTINTVA! A hibátlanul válaszolók között Varga Roland dedikált MTK-s mezét sorsoljuk ki!

1.  Az Európa-bajnokságok (akkori nevén Nemzetek Európa Kupája)  történetének első mérkőzését 1958. szeptember 28-án a magyar válogatott játszotta a szovjetekkel Moszkvában 101 ezer néző előtt, melyen a házigazdák 3:1-re nyertek. A találkozón egy MTK játékos is pályára lépett. Ki ő?                                     

1 = Hidegkuti Nándor        x = Sipos Ferenc        2 = Sándor Károly

2.  Ki az a sokszoros válogatott kék-fehér futballista, aki részt vett az Eb (NEK)-selejtezőkön, de 1964-ben a spanyolországi négyes döntőn már nem játszott?

1 = Sándor Károly        x = Sipos Ferenc        2 = Hidegkuti Nándor

3.  Ki az a játékos, aki MTK futballistaként lépett pályára az 1964-es Eb-n, és a bronzérmes csapat tagja volt?                                                       

1 = Sipos Ferenc        x = Nagy István        2 = Nógrádi Ferenc

4.  Kik azok a játékosok, akik a kék-fehér klub futballistájaként játszottak Európa-bajnokságon?

1 = Nagy István, Bese Barnabás        x = Sipos Ferenc, Németh Krisztián        2 = Nagy István, Sipos Ferenc

5. Az idei Eb-keretben több MTK kötődésű játékos is szerepel, de egyikük nem a Sándor Károly Akadémián pallérozódott. Ki ő?

1 = Schäfer András        x = Gulácsi Péter      2 = Schön Szabolcs

6. Európa-bajnokságon  a magyar válogatott legutolsó gyóztes mérkőzése az Ausztria elleni 2-0. Ezen a találkozón a 89. percben érdekes csere történt: két, egykor az MTK színeiben is futballozó játékos váltotta egymást. Kik ők?

1 = Németh Krisztián, Pintér Ádám        x = Juhász Roland, Németh Krisztián        2 = Juhász Roland, Pintér Ádám

7. A három Európa-bajnokságon, amelyeken részt vett a magyar válogatott, hat olyan játékos lépett pályára, akik valamikor az MTK-ban is szerepeltek. Kik ők?

1 = Nagy István, Sipos Ferenc, Németh Krisztián, Nógrádi Ferenc, Juhász Roland, Gulácsi Péter         x = Sipos Ferenc, Nógrádi Ferenc, Gulácsi Péter, Németh Krisztián, Nagy István, Juhász Roland        2 = Nagy István, Sipos Ferenc, Németh Krisztián, Pintér Ádám, Juhász Roland, Bese Barnabás     

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman