HÍREK

DVTK II - MTK Budapest II 1-2 (1-1)

2016-11-12

DVTK II - MTK Budapest II 1-2 (1-1)

A Diósgyőr felnőtt keretének támadóit is hatástalanították a fiatalok.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

DVTK II - MTK Budapest II 1-2 (1-1)

Tiszaújvárosi Sportcentrum

Vezette: Sándor Csaba, asszisztensek: Benkő Róbert, Takács Attila.

DVTK II: Bukrán - Bodnár, Mikola, Tucsa, Lőrincz - Szabó II. B., Szalóczy, Szabó I. B., Kitl - Makrai, Griffiths.

Kispad: Konyecsik, Fazekas, Lipták, Gazdag, Timkó, Tóvizi, Ivánka.

Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Csere: Bodnár helyett Fazekas (62. perc), Kitl helyett Gazdag (80. perc)

Sárga lap: Tucsa (75. perc)

Gólszerző: Makrai (37. perc)

MTK Budapest II :  Groppioni – Sági, Katona, Széles, Forgács – Szabó, Bayer – Szatmári, Szuhodovszki, Takács K. – Szerencsi

Kispad: Erdei, Lustyik, Kovács, Nuszujev, Hreljics, Tóth-Ilkó, Nagy.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor

Csere: Szuhodovszki helyett Kovács (65. perc), Takács K. helyett Lustyik (71. perc), Szerencsi helyett Nagy (89. perc)

Sárga lap: Katona (10. perc), Széles (36. perc)

Gólszerző: Szatmári (14. perc, 74. perc)

Borongós esőben indultak a fiatalok szombat reggel a Lantos Mihály Sporttelepről az aktuális ellenfél, a DVTK II ideiglenes otthonába, Tiszaújvárosba. Érkezéskor sem fogadta őket jobb idő, szürke fellegek, erős szél, és eső nehezítette a játékosok dolgát, ennek eredményeként pedig a pálya is felázott, mély, sáros volt.

A körülményeket jobban ismerte fel az MTK Budapest II, a találkozó elejét lényegesen jobban kezdték a kék-fehérek, a nehéz körülmények ellenére is tudtak szép, kombinatív játékot játszani. Ennek a 14. percben meg is lett az eredménye, Forgács bal szélről középre lőtt labdáját Szatmári István tudta a kapu jobb alsó sarkába helyezni, előnybe juttatva csapatát. (0-1)

A félidő hajrájára aztán a hazaiak magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, azonban Griffiths, a magas erőcsatár nem tudott helyzetbe került, sem párja, Makrai Gábor. A 37. percben aztán pillanatnyi kihagyás történt, és kezet ért a labda a büntetőterületen belül, a játékvezető büntetőt ítélt, a pontrúgást pedig Makrai értékesítette. (1-1)

Félidőben rendeződtek az erőviszonyok, a 60. percig nem történt említésre méltó esemény egyik oldalon sem. Ezt követően felkavarodtak a csapatok, köszönhető ez a hazai oldalon kényszerű, vendég oldalon tervezett cseréknek. Ennek lett eredménye a jobb oldali szöglet, amit követően Katona Mátét rúgták fel, és mivel ez a tizenhatoson belül történt, a játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott. Szatmári István pedig értékesítette a 11-est, így ismét előnybe került az MTK Budapest II. (1-2)

A mérkőzés hátralevő részében Groppioni mutatott be komoly védést, lábbal hárított hatalmas ziccert, így az eredmény nem változott.

A találkozót követően Pölöskei Gábor értékelte a nehéz találkozót: – Kimondottan jól játszott a csapat, annak ellenére, hogy a pálya és az időjárás is megnehezítette a dolgunkat. Az első harminc percben többet birtokoltuk a labdát, szépen dolgoztunk, megérdemelten szereztünk vezetést. Aztán érkezett egy rövidzárlat, és buta hibából kiegyenlített a DVTK. A második félidőben ismét jobbak voltunk ellenfelünknél, és megérdemelten szereztük meg a győzelmet, melynek értékét növeli, hogy ellenfelünknél Griffiths és Makrai is játszott, őket remekül hatástalanítottuk. Összességében értékes három ponttal térhetünk haza.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman